kvinde ser på ansigtet i spejlet

Sådan forebygger man rynker under øjnene

Læs vores guide for alt, hvad du behøver at vide om øjenrynker og behandling af rynker under øjnene.

Sådan forebygger man rynker under øjnene

Mens øjenrynker er en afspejling af et godt levet liv, er det ikke ualmindeligt, at folk gerne vil vide, hvordan man forebygger øjenrynker og lære måder, hvorpå de kan reducere forekomsten af rynker under øjnene.

Der er flere årsager til, at rynker under øjnene kan forekomme for tidligt eller nogle gange synes mere udtalte. Læs videre for at lære om rynker omkring øjnene, hvordan du undgår øjenrynker og tips til behandling af rynker under øjnene. 

Rynker omkring øjnene

Hvad er disse fine linjer omkring vores øjne, og hvorfor ses tegn på aldring her først? Aldring er faktisk den mest almindelige årsag til fine linjer og rynker omkring øjnene, men livsstilsfaktorer kan også spille en rolle. 

At få linjer omkring øjnene er meget almindeligt, når vi bliver ældre, og det er ikke noget at bekymre sig om. Der er dog metoder til at forhindre øjenrynker i at dukke op for tidligt og behandlinger af og midler til rynker under øjnene, som vi kigger nærmere på nedenfor. 

Frau lächelt Falten unter den Augen

Sådan forebygger man rynker under øjnene

Mens aldring er den største årsag til rynker under øjnene, spiller livsstil og andre faktorer en rolle i forekomsten af øjenrynker. Disse omfatter:

- UV-lys - fra sollys eller solarier, for eksempel 
- Rygning 
- Gentagne bevægelser - såsom at smile og rynke panden og endda den stilling, du sover i 
- Forurening - giftig luft og vejret (f.eks. vind) kan føre til tidlige rynker under øjnene 


Nu ved du, hvad der forårsager rynker under øjnene, men hvordan forhindrer du dem? Læs vores top 5 tips til, hvordan du forebygger rynker under øjnene og måder at reducere fine linjer omkring øjet på. 

1) Brug solbriller for at undgå at knibe øjnene sammen, når du er udenfor – det kan give rynker under øjnene.
2) Sov på ryggen – at sove på maven eller siden kan lægge pres på dit ansigt og hjælpe med at fremme rynker under øjnene.
3) Modstå trangen til at gnide dine øjne gennem dagen, selvom du er træt.
4) Undgå at trække øjenlåget stramt, når du påfører eyeliner.
5) Få foretaget regelmæssige synsprøver for at undgå at knibe øjnene sammen unødigt

Hvad hjælper mod rynker under øjnene?

Selvom øjenrynker kan virke stædige, er der måder, man kan afhjælpe dem på. Vi har fremhævet 5 tips til at forebygge rynker under øjnene:
 
Falten under den Augen

1) SLUT MED RYGNING
Rygning er en af de største faktorer, der påvirker, hvor hurtigt huden omkring øjnene ældes. Cigaretrøg får et enzym til at blive frigivet, som nedbryder kollagen, der er nødvendigt for at holde huden fast og ungdommelig. At skære ned er begyndelsen på at holde op.

2) HOLD DIG TIL EN SUND KOST
Den bedste kost til at holde rynker under øjnene væk er en med en masse frisk frugt og grøntsager. At spise en række fødevarer med højt indhold af Omega-3-fedtsyrer, såsom fisk eller avocado, er fantastisk til at holde huden smidig og ungdommelig.

3) TILBRING IKKE FOR LANG TID I SOLEN
UVA-stråler fra overdreven soleksponering kan fremskynde ældningsprocessen og fremme rynker under øjnene. Brug altid en god solcreme i dit ansigt for at beskytte mod disse skadelige UV-stråler.

4) HOLD DIG HYDRERET
At drikke nok vand i løbet af dagen er afgørende for at holde hudceller hydreret. Da huden omkring øjnene er så tynd og sart, har rynker og fine linjer en tendens til at dannes hurtigere her, når huden bliver dehydreret. En god grund til at huske at tage vandflasken med dig overalt!

5) FÅ NOK SØVN
Ikke alene får otte timers søvn om natten dig til at føle dig friskere og mere energisk, det har også en dramatisk effekt på din hud og rynker. Mens du nyder noget tiltrængt hvile, frigives der nemlig hormoner, som hjælper med at holde huden omkring dine øjne mere elastisk.

Fjern rynker under øjnene

Rynker under øjnene er meget almindelige, og hver øjenrynke er en historie og en del af dig. Men hvis du ønsker at reducere dem, er der måder at mindske forekomsten af rynker under øjnene på. Selvom cremer eller lotioner ikke fjerner rynker under øjnene, kan de hjælpe med at reducere forekomsten af fine linjer samt lysne mørke rande, der kan få øjenrynkerne til at se mere udtalte ud.

Fjern rynker under øjnene

En anti-aging øjenserum eller creme er essentiel:

Sørg for, at din ansigtsplejerutine indeholder en anti-aging øjencreme som vores NIVEA LUMINOUS630 ANTI DARK-SPOT EYE TREATMENT, der reducerer forekomsten af mørke rande ved at lindre tegn på træthed og sløvhed – samtidig med at kragetæerne omkring øjnene reduceres synligt ved at genopbygge fugten omkring det følsomme øjenområde. Den absorberes også let og udglatter fine linjer.

Da området omkring dine øjne er tyndere og mindre fedtholdigt end andre dele af huden, hjælper specialiserede cremer med at reducere øjenrynker og opstramme huden omkring dine øjne. Gode øjenrynkecremer fugter, lysner og udglatter, mens de målretter sig mod hævelser og mørke rande, der kan fremhæve fine linjer.

øjencreme under øjnene

NIVEA Q10 ØJENCREME

Fjern rynker under øjnene

Bedste creme til rynker under øjnene:

Området omkring dine øjne kan være særligt følsomt. Vores NIVEA Q10 POWER FIRMING EYE CREAM er delikat formuleret til at reducere rynker og styrke hudens modstandsdygtighed mod tørhed og skader – samtidig med at den booster hudens udstråling. Sørg for, at du dupper øjencreme på i stedet for at gnide den ind i huden under og omkring øjnene – udjævn den derefter rundt om øjenområdet, indtil den er absorberet.

Hvad er godt mod øjenrynker?

En god hudplejerutine er virkelig det første sted at starte, hvis man vil forebygge øjenrynker.

Hvad er godt mod øjenrynker?

Skånsom og omsorgsfuld rens:

Hvis det ikke gøres ordentligt, kan renseprocessen være meget hård mod din sarte hud og kan bidrage til for tidlig udtynding af huden. En ren katastrofe, når det kommer til at forhindre rynker under dine øjne.

Brug en makeupfjerner, der er ekstra skånsom mod huden, eller makeupservietter, hvis det er din præference. Vær altid så blid, som du kan, med din makeupfjernelsesteknik – lad være med at hive eller trække i huden. NIVEA renseprodukter er skånsomme og effektive nok til, at de ikke kræver konsekvent gnidning for at fjerne selv den hårdeste makeup.

Hvad er godt mod øjenrynker?

Tilførsel af fugt

Mens målrettede behandlinger af rynker under øjnene fremmer anti-aging omkring det skrøbelige hudområde under dine øjne, vil en god, fugtgivende fugtighedscreme lægge et godt grundlag, samtidig med at den sikrer, at dit ansigt også bliver velplejet. Påfør fugtighedscreme forsigtigt omkring øjenområdet – gnidning og træk kan beskadige området og forværre øjenrynker.

Behandling og midler til rynker under øjnene

Hvad er de bedste behandlinger og midler mod rynker under øjnene? Læs vores guide til 3 måder at behandle rynker under øjnene på.
 
Frau, die Augencreme auftrægt

1) En god øjencreme

Brug en øjencreme fuld af rynkebekæmpende ingredienser. En rig creme vil indkapsle fugt og bekæmpe rynker, der trives på dehydreret hud. 

 

Frau Gesicht massieren

2) Ansigtsmassage

At give dig selv en ansigtsmassage eller lave ansigtsøvelser kan hjælpe med at stimulere blodgennemstrømningen og hjælpe med at fremme lymfedrænage for at udglatte og tone området.

Forkæl dig selv med en ansigtsmassage, du selv laver, når du påfører din øjencreme, en eller to gange om ugen. Påfør en lille dup, og smør den forsigtigt på rundt om øjenkonturen. Dup cremen ind i huden omkring øjnene - det siges, at dette stimulerer lymfedrænage og reducerer hævelser. 

 

Gurke

3) Agurkeskiver

Dem, der vil vide, hvordan man forebygger øjenrynker på et budget, behøver ikke lede længere end i grøntsagsskuffen. Skiver af agurk kan – i hvert fald midlertidigt – være med til at mindske øjenrynker takket være deres høje vandindhold. Agurkers forfriskende hydrering kan hjælpe med at genoprette hudens naturlige elasticitet og give den fylde, hvilket vil udglatte øjenrynker.