wrinkles-under-eyes-header

SÅDAN MINDSKES RYNKER UNDER ØJNENE

Huden omkring øjnene er tynd og sart, og er derfor et af de første steder, hvor tegn på aldring opstår.

HVAD SKYLDES RYNKER UNDER ØJNENE?

Aldring er en naturlig proces, men den påvirkes af din livsstil, som kan medvirke til rynker under øjnene og hurtigere aldring af øjenomgivelsernes hud.

6 ÅRSAGER TIL MØRKE RANDER UNDER ØJNENE

 • For lidt søvn giver mørke rander
 • Overdreven gnubben af øjnene (almindeligt blandt allergikere)
 • Dårlig kost 
 • Din genetiske makeup 
 • At sove på maven 
 • Ordineret medicin der får blodårerne til at udspilles
 

HVORFOR FÅR MAN RYNKER OMKRING ØJNENE?

Det er alment kendt, at begyndende rynker under øjnene ikke kan undgås, og at vi alle får dem på et eller andet tidspunkt. Men der er flere faktorer, som har indflydelse på, hvor hurtigt aldringsprocessen og de små rynker bliver synlige. 

Mens vi er unge holder huden omkring øjnene sig fast og smidig takket være produktionen af kollagen og elastin, hvorfor du ikke har rynker i en tidlig alder! Men efterhånden som vi bliver ældre, bliver produktionen af kollagen og elastin langsommere, og det mindsker hudens elasticitet. Samtidig bliver huden om øjnene helt naturligt tyndere, og mister i den forbindelse sin modstandskraft, så der dannes rynker under øjnene.

Omkring øjnene er der heller ingen kirtler til at producere fedtstof, der kan holde området hydreret. Heldigvis er det muligt at holde huden om øjnene blød og fugtet ved hjælp af en effektiv antirynkecreme som fx NIVEA Q10 Anti-wrinkle + Firming Eye Cream. Denne fugtgivende creme sørger for at opstramme huden omkring øjnene, mindske hævelser og mørke rander, så rynker effektivt fjernes under øjnene.  


SÅDAN MINDSKES SYNLIGE RYNKER OM ØJNENE

Din hudplejerutine og livsstil har stor indflydelse på dannelsen af rynker om øjnene
cigarettes

5 TIPS TIL DEN BEDSTE ANTIRYNKEPLEJE OM ØJNENE

STOP MED AT RYGE

Rygning er en af de væsentligste årsager til aldring af huden omkring øjnene. Cigaretrøg udløser et enzym, der nedbryder kollagen, som er nødvendig for at holde huden fast og ungdommelig. At skære ned på cigaretterne er første skridt mod helt at stoppe.

woman-eating-a-salad

5 TIPS TIL DEN BEDSTE ANTIRYNKEPLEJE OM ØJNENE

SPIS SUNDT

Den bedste kost til at holde rynker om øjnene på afstand indeholder masser af frisk frugt og grøntsager. Fødevarer med et højt indhold af Omega-3 fedtsyrer, som fx fisk eller avocado, er også fantastiske til at holde huden smidig og ungdommelig.

woman-with-a-hat

5 TIPS TIL DEN BEDSTE ANTIRYNKEPLEJE OM ØJNENE

UNDGÅ FOR MEGET SOL

Tilbringer du meget tid i solen, udsættes din hud for UVA-stråler, der kan fremskynde aldringsprocessen og dannelsen af rynker under øjnene. Sørg altid for at smøre ansigtet med en god solcreme som fx NIVEA Sun UV Face Anti-Age & Antipigments SPF 30, der har et effektivt UVA/UVB filtersystem til øjeblikkelig beskyttelse. Smør altid godt med solcreme på.

young-woman-sleeping

5 TIPS TIL DEN BEDSTE ANTIRYNKEPLEJE OM ØJNENE

FÅ NOK SØVN

Efter otte timers søvn føler du dig frisk og fyldt med energi, men den gode søvn har også stor betydning for din hud og rynker. Mens du hviler dig, udløses hormoner, der hjælper med at holde huden omkring øjnene elastisk.

woman-holding-a-glass-of-water

5 TIPS TIL DEN BEDSTE ANTIRYNKEPLEJE OM ØJNENE

HOLD DIG HYDRERET

At drikke nok vand i løbet af dagen er vigtigt for at holde hudcellerne hydreret. Da huden omkring øjnene er så tynd og sart, opstår rynker og fine linjer hurtigere, hvis den er dehydreret. En god grund til at altid at have en fyldt vandflaske på dig!

MILD OG PLEJENDE RENS

Rensning af ansigtet kan være hård ved den sarte hud og medføre for tidlig hududtynding, hvis den ikke udføres rigtigt. Og det er den direkte vej til rynker under øjnene.

Anvend en makeupfjerner der er mild ved huden, som fx NIVEA Gentle Eye Make-Up Remover. Den fjerner også vandfast mascara samtidig med, at den plejer den sarte hud om øjnene.

Hvis du foretrækker renseservietter, så prøv NIVEA 3-in-1 Cleansing Micellar Wipes, der kombinerer micellarvandets renseegenskaber med renseserviettens bekvemmelighed. Servietterne er ikke vævede, så de har en blød struktur, der er med til at beskytte den sarte hud omkring øjnene. Samtidig er de så effektive, at det ikke er nødvendigt at knubbe og skrubbe for at fjerne selv vandfast mascara.

Vær altid så blid som mulig, når du fjerner din makeup - lad vær med at trække i eller presse på huden. NIVEA renseprodukter er milde og effektive og fjerner med enkle strøg selv den kraftigste makeup.

woman-patting-in-an-eye-cream

SÅDAN UNDGÅS RYNKER OM ØJNENE:

 1. Gå med solbriller, så du undgår at knibe øjnene sammen, når du er udendørs - dette kan give rynker under øjnene.
 2. Sov på ryggen - når du sover på maven, kommer der tryk på ansigtet, som kan medvirke til dannelsen af rynker.
 3. Undgå at gnubbe dine øjne i løbet af dagen, også når du er træt.
 4. Undgå at trække i dit øjenlåg, så det spændes ud, når du putter eyeliner på. 
 5. Få tjekket dine øjne jævnligt, så du undgår at knibe øjnene unødigt meget sammen.
 


DAGLIG PLEJE

Vil du se frisk ud om morgenen?

ANSIGTSPLEJE

Du kan undgå mod øjenrynkerne, hvis du sørger for at bruge en dag- og natcreme som en del af din daglige hudplejerutine hver dag! Disse holder huden fugtet og mindsker synligheden af rynker om øjnene.

MAKEUP

Hvis du er meget selvbevidst og allerede anvender antirynkeprodukter, så kan det være, at du har brug for en hurtig måde til at skjule rynker under øjnene. Brug af makeup kan være en nem og hurtig måde at skjule rynker og poser under øjnene.