Bakuchiol i hudpleje

Lær om bakuchiol i hudpleje

BAKUCHIOL I HUDPLEJE

At identificere de mest naturlige og sunde ingredienser i skønhedsprodukterne er blevet en del af vores hudplejerutine. Vi kender alle den fantastiske retinol, som er kendt for den brede vifte af fordele, den giver din hud. Men den kan desværre irritere følsom hud. Derfor er vi glade for at introducere bakuchiol [udtales: bak-uh-chi-ol] – en ny plantebaseret ingrediens, der hurtigt er ved at blive det populære alternativ.  
Læs videre for alt, hvad du behøver at vide om fordelene ved bakuchiololie og forstå, hvorfor folk vælger dette frem for retinol.

BAKUCHIOL - HVAD ER DET

Bakuchiololie kommer fra Babchi-planten, også kaldet Psoralea Corylifolia. Bakuchiol-olie er traditionelt blevet anvendt i indisk og kinesisk medicin, men den er hurtigt blevet populær efterhånden som folk søger flere plantebaserede erstatninger. De plantebaserede og antibakterielle egenskaber gør bakuchiol-serum og -olier mere skånsomme end retinol og bedre egnet til personer med hudsygdomme som eksem, psoriasis, dermatitis eller følsom hud.
 
Med hvad er forskellen mellem bakuchiol og retinol?

Mød det naturlige retinol-alternativ!

BAKUCHIOL KONTRA RETINOL

Det er vigtigt at forstå 'bakuchiol kontra retinol'-debatten, når du skal forstå fordelene ved bakuchiol-olie. Bakuchiol og retinol sammenlignes på grund af deres fælles fordele:

1. Hjælper med at bekæmpe fine linjer og rynker
2. Kan forebygge og lindre akne 
3. Kan forbedre ujævne hudtoner
4. Stimulerer dannelsen af flere forskellige typer kollagen

Men hvad er de egentlige forskelle?

VEGANERVENLIGT

En af de vigtigste forskelle mellem bakuchiol og retinol er, hvor veganervenlige de er. Retinol er en type retinoid lavet af æggeblomme og fiskeleverolie. Selvom dette er mere almindeligt at bruge i mad, kan nogle former for kosmetisk retinol stadig følge denne praksis. Men da bakuchiol er plantebaseret, er alle bakuchiolserummer og -olier velegnede til veganske forbrugere.

HUDPLEJE UNDER GRAVIDITET

Den største forskel mellem bakuchiol og retinol er evnen til at bruge bakuchiololie sikkert under graviditet. Det anbefales, at du ikke bruger retinol under graviditeten på grund af de virkninger, det kan have på det voksende foster. Den kemiske forskel mellem retinol og bakuchiol er betydelig nok til at antage, at der ikke vil være problemer med at bruge bakuchiol til huden under graviditet. Men sørg for at tale med en læge, hvis du er usikker på virkningen af bakuchiol under graviditet.

FØLSOM HUD

På trods af alle de umiddelbare fordele, oplever folk med følsom hud, at retinol kan irritere deres hud – hvilket forårsager tørhed og rødme. Ved at accelerere celleomsætningen virker bakuchiol ved at lindre og hele din hud, undgå irritation og samtidig give de samme fordele som retinol. Dette giver bakuchiol en stærk fordel i diskussionen om bakuchiol kontra retinol.

ANDRE FORDELE VED BAKUCHIOL I HUDPLEJE

Nu da vi ved, hvad bakuchiol er, og hvordan det adskiller sig fra retinol, hvad er så fordelene ved bakuchiol i hudpleje? Bakuchiol er en kraftfuld antioxidant, hovedingrediensen i enhver effektiv hudplejerutine. Antioxidanter, inklusive bakuchiol, indeholder evnen til at forhindre tegn på ældning, lysne hudtonen og tilbyde mange flere fordele for din hud. Vi har fremhævet de vigtigste fordele ved at bruge bakuchiol i hudplejerutiner:

1. BAKUCHIOL I FOREBYGGELSE AF AKNE

Akne kan forårsages og forværres af frie radikaler. Som en antioxidant reducerer bakuchiololie den effekt, som disse frie radikaler har på huden, og lindrer deres indvirkning på følsom, akneplaget hud.  
 
Bakuchiololie er også en anti-inflammatorisk ingrediens, som hjælper med at tackle rød, hævet og betændt akne.

2. BEKÆMPER TEGN PÅ ALDRING

Bakuchiolserummer og -olier hjælper med at fremskynde celleregenerering og stimulere produktionen af kollagen i din hud. Kollagen er et protein, der øger hudens elasticitet, så den kan komme tilbage til sin oprindelige form. Tilføjelse af bakuchiol til hudplejerutiner kan bekæmpe dette tab af kollagen og hjælpe din hud til at se så ung ud som nogensinde før!

3. BEKÆMPER MØRKE PLETTER OG UJÆVN HUDTONE

I modsætning til retinol gør bakuchiol huden mindre følsom over for solens skadelige stråler. Bakuchiol-olie reducerer den indvirkning, som frie radikaler, såsom forurening og solskader, har på huden. Disse frie radikaler kan forårsage ubalanceret melaninproduktion, hvilket fører til hyperpigmentering og en ujævn hudtone. Ved at beskytte huden kan bakuchiol-produkter forebygge og endda forbedre forekomsten af mørke pletter og ujævne hudtoner.

Pga. dens stigende popularitet har det aldrig været nemmere at tilføje bakuchiol til hudplejerutiner. Med alt fra serummer og olier til ansigtsmasker og fugtighedscreme  - bakuchiol bliver en essentiel ingrediens i folks rutiner.

 

Som et skånsomt og naturligt produkt kan du begynde at bruge bakuchiol-olie fra midten af 20'erne og mere end én gang om dagen – perfekt om morgenen før påføring af fugtighedscreme og om aftenen før du påfører serum.

 

Vi anbefaler at påføre bakuchiololieprodukter, når du har renset ansigtet og duppet det tørt.

 

Bakuchiololien fungerer godt sammen med andre fugtgivende ingredienser som squalane. I modsætning til retinol kan det anvendes sikkert sammen med andre produkter i dit hudplejeregime, herunder også retinol, da bakuchiols beroligende egenskaber lader retinol arbejde bedre og øger hudens tolerance over for denne velstuderede ingrediens. Det er dog ikke tilrådeligt at bruge det sammen med glykolsyre, da det kan nedbryde formulaen. Selvom bakuchiol ikke forårsager sensitivitet over for sol, som retinol gør, anbefaler vi altid at påføre solcreme, før du udsætter huden for sol.