Lermaske fordele for huden

Ler er kendt for sine rensende egenskaber og er en af de mest effektive hudplejeingredienser. Læs mere om lermaskens fordele, hvilket ler du skal vælge til din hud og hvordan du kan lave din egen lermaske.

Lermaske

Generelt er ler godt til normal til fedtet hud, da lerets primære funktion er at absorbere overskydende fedt og forhindre milde former for akne som fx bumser, hudorme og talgknopper. Hvis du har tør hud, kan en lermaske føles ubehagelig. Det betyder dog ikke, at du skal gå udenom ler. Sørg blot for at vælge en mild type.
Du kan få kontrol med overskydende fedt og shine i ansigtet, hvis du bruger en lermaske til fedtet hud 1-2 gange om ugen. Men hvis du har alvorlig cystisk akne, er det bedst, at du taler med din læge om en passende behandling. Lermasker kan ikke behandle årsagen til akne, der ofte er hormonel.

Absorberer fedt & gør huden mindre skinnende

ler absorberer overskydende talg og de døde hudceller i hudens overflade uden at udtørre huden.

Trækker urenheder ud & formindsker porerne

Ler virker som en magnet, der trækker alle urenheder ud og opstrammer porerne.

Passer til alle hudtyper

Du behøver ikke at have uren hud for at få glæde af lermaskens mange mineraler og syrer, såsom silica, calcium, natrium, jern, kobber og magnesium, der gavner alle hudtyper.

Antibakterielle egenskaber

Ler fjerner ikke blot toksiner i din hud, det kan også binde skadelige bakterier til sig. Lermasker virker som et antibiotika mod eksem, dermatitis eller psoriasis uden at fjerne de gode bakterier, der sikrer en sund hudimmunitet.

Blød & strålende hud

Ler indeholder silica, der er et naturligt stof, som findes i naturen og har flere fordele for menneskets krop og hud, fx understøtter det produktionen af kollagen, som er en vigtig forudsætning for en ungdommelig hud.

5 fordele ved en lermaske

Lermasken har takket være sit høje indhold af næringsstoffer en række fordele for huden:

Typer af ler

En række forskellige typer ler anvendes i hudpleje. Nedenfor er listet de mest populære slags:

Opskrift på gør-det-selv lermaske

Hvis du kunne tænke dig at prøve en lermaske, så er det nemt at lave en selv:

  1. Bland lige mængder lerpulver og rent, demineraliseret vand. Er leret for tørt, så tilsæt lidt mere væske
  2. Tilsæt lidt honning og et par dråber essentielle olier, som fx lavendel, rosmarin eller citrongræs. Sørg for at røre det grundigt sammen
  3. Påfør på det nyrensede ansigt og lad masken tørre i 15-20 minutter
  4. Rens med lunkent vand
  5. Smør dit ansigt med en fed fugtighedscreme som fx NIVEA Nourishing Day Cream for at genopbygge hudens fugtbalance
  6. De bedste resultater opnås ved at anvende lermasken 1-2 gange om ugen."
 
  1. Bentonit ler - den mest populære, da det er den mest potente type ler. Det har den bedste evne til at detoxe huden, udtrække urenheder fra hudens overflade og modvirke bakterielle infektioner. Hvis du har følsom hud, skal du holde dig til det hvide kaolin ler, da bentonit ler kan udtørre din hud. 
  2. Rasul ler - en gammel lertype, rig på mineraler og gavnlig for både hud og hår. Det har effektive udrensende egenskaber og virker som en effektiv magnet på toksiner, talg, hudorme og bakterier. Rasul ler er mildt og udtørrer ikke huden på samme måde, som bentonit kan.
  3. Kaolin ler - mildt ler der er velegnet til følsom hud. Hvidt kaolin ler er supergodt som en mild eksfoliering. Det indeholder dog ikke de samme udrensende egenskaber som bentonit. Der findes forskellige typer kaolin fx gul, pink eller rød - jo mørkere nuance, jo større evne til at absorbere toksiner.
  4. Grønt ler - en anden almindelig type ler. Det opsuger ikke blot fedt og urenheder, men trækker også blodet tættere på hudens overflade, hvor det giver en kriblende fornemmelse og fremmer blodcirkulationen. Den grønne farve bestemmer kvaliteten på leret - det må ikke se gråt eller hvidt ud.