kvinde med lukkede øjne

Sådan reducerer du rynker i panden for en glattere hud med NIVEA

Er du begyndt at bemærke linjer eller rynker i panden? Lær mere om panderynker, og lær hvordan du kan behandle dem effektivt for at få en glattere hud med NIVEA.

HVAD ER RYNKER I PANDEN?

Elastin og kollagen, som er det, der holder vores hud smidig og elastisk, aftager efterhånden som vi bliver ældre. Det betyder, at din hud ikke springer tilbage, som den plejer, hvilket får fine linjer og rynker til at dukke op. Over tid kan disse linjer blive dybere – til et punkt, hvor de altid er til stede. Dette sker ofte i panden. Altså er panderynker de vandrette linjer, der vises på tværs af din pande.

Forskellige typer panderynker

Der er to slags rynker: dynamiske og statiske. Dynamiske rynker opstår, når du bevæger musklerne i ansigtet, og de forsvinder igen, når du holder op med at smile, knibe øjnene sammen eller rynke panden. Men statiske rynker efterlader et spor, når dit ansigt er i ro. Det er udseendet af disse 'statiske rynker', som de fleste forsøger at undgå.    

Husk, at fine linjer i panden er en del af aldringen, og de er et tegn på et fantastisk liv – jo mere udtryksfuld du er, jo mere vil de sandsynligvis fremstå. Du skal ikke være bekymret – de er ikke noget, du skal være ked af. Men hvis de generer dig, er der mange måder at reducere deres udseende på. 

kvinde, der anvender Nivea ansigtscreme på panden

HVAD FORÅRSAGER PANDERYNKER ELLER, SOM NOGLE KALDER DEM, MIMERYNKER?

Der er flere forskellige faktorer, der kan få din hud til at rynke – nogle af dem kan du selv kontrollere. 
 
 

1. Aldring og genetik

Når du bliver ældre, bliver din hud mere tør og mindre elastisk. Dette skyldes et fald i produktionen af naturlige olier. Samtidig begynder fedtet i de dybere lag af din hud at reduceres, og dette kan få huden til at se løs ud og skabe mere udtalte linjer og dybe rynker. Men dine gener vil også spille en rolle i, hvornår du måske begynder at udvikle statiske rynker. 

 

2. Soleksponering

UV-stråler fremskynder den naturlige ældningsproces og er ofte den primære årsag til tidlige rynker. Det skyldes, at UV-lys nedbryder hudens kollagen og elastiske fibre, som udgør din huds bindevæv. Når disse nedbrydes, mister din hud sin fleksibilitet, og i stedet for at virke stram og sprudlende, kan den begynde at blive løs og rynket. Derfor anbefaler de fleste hudplejeprofessionelle, at du tilføjer en solcreme til din daglige hudplejerutine. 

 

3. Rygning

Ikke alene er rygning skadeligt for dit helbred, det kan endda fremskynde forekomsten af aldring og bidrage til rynker. Nogle hudplejeprofessionelle tilskriver effekten af cigaretter på kroppens manglende kollagenproduktion. 

 

4. Ansigtsudtryk

Gentagne udtryk – såsom at knibe øjnene sammen, smile og rynke panden – kan forårsage fine linjer og rynker. Disse gentagne bevægelser sætter sig fast i musklerne og danner kløfter under hudens overflade. Efterhånden som din huds fasthed falmer, bliver disse riller under huden mere tydelige. 

 

5. Soveposition

Det er vigtigt at være veludhvilet, men vidste du, at den måde, du sover på, kan forværre pande- og ansigtsrynker? Hvis du ligger på maven eller på siden, kan det få dit ansigt til at klemmes mod puden og resultere i 'søvnlinjer'. Med tiden kan de blive permanente. Det kan være svært, men prøv at sove på ryggen, hvis det er muligt. 

 

Nivea serum

Hvilke andre dele af dit ansigt er tilbøjelige til at få rynker?

 

Huden i dit ansigt er ret sart og tilbøjelig til at rynkes over tid. 

Nogle af de mest almindelige områder er:
– Kragetæer
Disse er små rynker i øjenkrogene, ofte forårsaget af at knibe øjnene sammen. 

– Latterrynker
Linjer omkring munden – ofte forårsaget af smil og grin. 

– Bekymringsrynker 
Disse er ret tæt på panderynker, men det er to lodrette linjer, der kan opstå mellem øjenbrynene, når man rynker panden eller koncentrerer sig.  


Sådan slipper du af med rynker i panden

Det kan være svært at slippe af med udtalte rynker, men hvis de generer dig, er der en række behandlinger, du kan prøve. Den nemmeste og anbefalede måde for de fleste mennesker er at starte med at tage fat på deres hudplejerutine.

 

Behandling af panderynker med innovativ hudpleje

Takket være videnskabelige innovationer er der så mange forskellige anti aging-produkter, der er let tilgængelige på dit lokale apotek eller i din lokale skønhedsbutik, med nogle imponerende og yderst effektive ingredienser.

blond kvinde smilende

3 KRAFTFULDE INGREDIENSER TIL AT BEHANDLE LINJER I PANDEN

1. Hyaluronsyre

Der er meget hype omkring denne ingrediens i hudplejekredse. Hyaluronsyre er rost for sin evne til at booste hydrering og skabe fyldig, sund hud. Selvom 'syre'-delen kan være afskrækkende, skal du ikke være foruroliget – det er sikkert at bruge. Og det er en fantastisk ingrediens at kigge efter til opdatering af din hudpleje. 

Hyaluronsyre er helteingrediensen i en række af NIVEAs anti age-hudplejeprodukter, herunder NIVEA Cellular Expert Filler-serien, som omfatter dag- og natcremer samt serum.

2. Coenzym Q10

Q10 er genial til at reducere forekomsten af fine linjer og rynker. Hvorfor? Fordi det er en kraftig antioxidant, der hjælper med at beskytte huden mod skader forårsaget af solen, miljøfaktorer og aldring. Det understøtter også produktionen af kollagen, som booster celleregenerering og vedligeholder hudens elasticitet, hvorved forekomsten af fine linjer og rynker reduceres. Q10-kollektionen af produkter udnytter videnskabens kraft til at gøre en enorm indvirkning på huden.

Q10 Power Firming Eye Cream leverer en høj dosis af Q10. Dette er en fantastisk innovation inden for anti-rynketeknologi. Den høje koncentration af Q10 hjælper med at beskytte huden mod frie radikaler og genopbygger hudens energi for at hjælpe den med at regenerere. Mange kvinder har set fantastiske fordele efter blot to uger.

Plus, med den nye Q10 Power Expert Wrinkle Filler Serum fokuserer behandlingen på de områder, du ønsker at målrette mod, fra pandelinjer, til smilelinjer og læbekonturrynker. Den trænger 10 lag dybt ind i huden, og du vil se resultater inden for 5 minutter. Brug konsekvent til langvarig reduktion af dybe rynker.  
kvinde med en Nivea ansigtscreme

den nye Q10 Power Expert Wrinkle Filler Serum fokuserer behandlingen på de områder, du ønsker at målrette mod, fra pandelinjer, til smilelinjer og læbekonturrynker. 

kvinde smilende

3) Bakuchiol

Du har sikkert hørt om Retinol – ja, dette er retinols fætter, der er nemmere at bruge. Mange mennesker oplever, at retinol kan irritere deres hud, især hvis de har følsom hud. Men bakuchiol er et helt plantebaseret alternativ, der fungerer lige så godt, uden irritationen. 

Det hjælper med at bekæmpe fine linjer og rynker, det er effektivt til at reducere akne, kan bekæmpe ujævne hudtoner og stimulerer endda dannelsen af kollagen. Det er en kraftig ingrediens. 

NIVEA Cellular Expert Lift-serien, der indeholder bakuchiol, tilbyder noget af den mest effektive anti-age-pleje. Prøv at parre NIVEA Cellular Expert Lift Day Cream med NIVEA Cellular Expert Lift Night Cream for en 24-timers rutine, som målretter mod dybe panderynker og opstrammer huden.


NATURLIGE MIDLER MOD RYNKER

1. Kokosoliebehandling
Tilføj en teskefuld jomfrukokosolie til din håndflade og massér mellem dine hænder for at varme den op. Massér ind i din hud, med fokus på de områder, hvor du oplever problemer. Nu kan du lade dette sidde i et par minutter og skylle efter, eller lade det sidde og virke natten over for en mere intens fugtighed. Det er dog smart at bemærke, at du bør undgå denne metode, hvis du har hud med tilbøjelighed til akne. 
 
2. Ansigtsmassage
Blid massage kan øge blodgennemstrømningen og hjælpe med at få musklerne i dit ansigt til at slappe, hvilket kan hjælpe med at reducere eller fjerne rynker og fine linjer. Det er vigtigt at bruge en olie, når du prøver ansigtsmassage, da du ikke ønsker at trække i huden – dette vil bare forårsage mere skade. 
 
Prøv en teskefuld olivenolie blandet med en teskefuld kokosolie. Brug dine hænder eller en gua sha til at massere din pande i opadgående bevægelse i omkring ti minutter. Når du er færdig, skyl dit ansigt grundigt med varmt vand og dup tørt. Gentag hver aften. 

kvinde med langt, mørkt hår

Professionelle behandlinger til at reducere panderynker

Mens NIVEA altid anbefaler ikke-invasiv handling først, er professionelle behandlinger en anden vej, man kan gå. Mange mennesker vælger Botox som en mulighed for at håndtere deres panderynker. 
Botox er et muskelafslappende middel, som sprøjtes ind i panden, hvilket reducerer musklernes bevægelse. Det kan også forhindre, at rynker bliver dybere. Husk, det er vigtigt at besøge en autoriseret professionel, når du overvejer injicerbare midler som Botox på grund af ansigtsstrukturens komplekse anatomi.  

Sådan forebygger du panderynker

Mange hudplejeeksperter er enige om, at den bedste måde at bekæmpe panderynker på er at forhindre dem. 

De forskellige midler, som folk bruger til at behandle deres rynker, er også de remedier, du bruge for at forhindre dem – det er meget nemmere at forhindre rynker end at få dem til at forsvinde! 

At introducere nogle af behandlingerne og midlerne nævnt ovenfor i din daglige rutine kan virkelig booste din huds elasticitet og kollagen og hjælpe med at forhindre, at rynker dannes. Husk at vedvarenhed er nøglen. 

RYNK IKKE PÅ PANDEN...

Husk, at rynker ikke skal rettes eller fjernes. De er en smertefri og naturlig funktion, og alles hud vil i sidste ende vise tegn på, at tiden går. I sidste ende er de et tegn på et liv, der er godt levet. 

Hvis du ikke kan lide, hvordan fine linjer og rynker i panden får dig til at se ud, er der måder at reducere dem på. Det afgørende er, at du har det godt i din hud.