Hvilken solbeskyttelsesfaktor skal jeg bruge?

Solbeskyttelsesfaktoren afgør, hvor effektivt og hvor længe en solcreme vil beskytte din hud. Find ud af, hvordan du beregner værdien til din hudtype.

Sjov i solen – med den rette solbeskyttelsesfaktor

Solbeskyttelsesfaktor
Denne formel hjælper dig med at fastslå den rette solbeskyttelsesfaktor – og med at vælge det rette produkt til solbeskyttelse, så du kan slappe af og nyde solen, uanset om du er på stranden eller i bjergene.
Højere solbeskyttelsefaktor
En høj solbeskyttelsesfaktor forlænger glæden ved solbadning og sikrer, at du får en sund, solbrun kulør. Solbeskyttelsesfaktorer kan opdeles i disse niveauer: Lav (6–10), medium (15–25), høj (30–50), meget høj (50+).

Solbeskyttelsesfaktoren (SPF)

Vi elsker solskin, uanset om det er på stranden eller skibakkerne. Vi morer os og har det godt. Og vi beskytter os selv. Solbeskyttelsesfaktoren (SPF) er en af de ting, der afgør, hvor effektiv en solcreme er. NIVEA-solbeskyttelsesprodukter beskytter huden mod UV-stråler, hvilket forhindrer solskoldning og frie radikaler. Selvom det er dejligt at bade i solen, er alle i en eller anden grad følsomme over for sollys. Der er forskellige hudtyper, som afhænger af farven på vores hud, hår og øjne. Da lys hud kræver større beskyttelse mod solen end mørk hud, er der en passende solbeskyttelsesfaktor til alle hudtyper. 

Vigtigt at vide: Hvilken solbeskyttelsesfaktor, der passer til vores hud, afgøres af, hvor lang tid huden kan beskytte sig selv. Dette er den tidsperiode, hvor huden kan tåle sollyset uden at blive skoldet. Afhængig af din hudtype, din placering og årstiden er dette i gennemsnit mellem 5 og 30 minutter. 
Du kan lære mere om hudtyper i solen her.


Hvordan finder jeg den rette solbeskyttelsesfaktor til min hud?

De følgende kriterier bør overvejes, når du vælger solbeskyttelsesfaktor:

  • Hvor længe ønsker du at opholde dig i solen
  • Hvilken hudtype har du
  • Hvor er du i solen
  • Hvornår er du i solen

Allround-beskyttelse: Kvalitetscremer er mere effektive

Vigtigt: Solbeskyttelsesfaktoren i solcremer beskriver hovedsageligt UVB-beskyttelsen. NIVEA-solcremer beskytter dog også mod UVA-stråler. Det korrekte forhold mellem UVA- og UVB-beskyttelse er fastsat i EU's anbefalinger. Alle NIVEAs produkter overholder naturligvis denne standard.
product-stage-bg

FUGTENDE SOLBESKYTTELSE TIL ALLE HUDTYPER

UV-FILTRE

MINERALSKE FILTRE

Mineralske UV-filtre i solbeskyttelsesprodukter er primært lavet af titaniumdioxid og zinkoxid. Beskyttelsesmekanismen i disse UV-filtre er ikke kun baseret på absorbering af sollys, men også på fysiske effekter såsom refleksion og spredning af sollys.

KEMISKE FILTRE

Der er desuden kemiske UV-filtre med beskyttelsesmekanismer, der udelukkende er baseret på absorbering af UV-stråling. I disse tilfælde konverteres den skadelige UV-stråling til varmeenergi. Forskellige UV-filtre kombineres med hinanden for at opnå den rette UVA/UVB-beskyttelse og for at opnå et optimalt beskyttelsesspektrum. Udover at opnå den rette solbeskyttelsesfaktor spiller sensoriske aspekter og andre kriterier såsom vandfasthed også en rolle i valget af de rette filtre.

SÅDAN UNDGÅS DNA-SKADE

UVA-stråler forårsager ikke smertefulde symptomer på huden, men de trænger dybt ind i hudens celler. De stimulerer dannelsen af frie radikaler og kan med tiden skade celler og DNA. UVB-stråler trænger ”kun” ind i epidermis. Det er dem, der skaber din brune hud, men de er også ansvarlige for solskoldning og kræft. Da de kan forårsage direkte skade på dit DNA, kan de også resultere i hudkræft. Brug af solbeskyttende produkter beskytter os også mod de negative effekter ved UVA/UVB-stråling. 
Sådan påfører du solcreme
En høj solbeskyttelsesfaktor giver bedre beskyttelse mod UV-stråler end en lavere faktor. 

Langvarig og naturligt solbrun hud

Hvis du beskytter dig selv med en høj solbeskyttelsesfaktor tager det længere tid for din hud at opnå en naturligt solbrun kulør. Men det betyder også, at det er sundere og mindre risikofyldt at få en flot, solbrun hud. Og din flotte, brune hud vil forblive brun i længere tid. 
Spændende nyheder: NIVEA SUN har udviklet et nyt produkt, der aktiverer naturlig bruning af huden: NIVEA® SUN Protect & Bronze-serien indeholder et naturligt planteekstrakt, som aktiverer hudens egen melaninproduktion. Melanin produceres naturligt af kroppen og er ansvarlig for at beskytte og brune huden. Resultat: En langvarig og naturligt solbrun hud.