kvinde, der lærer at slippe af med mørke pletter

Sådan slipper du af med brune pletter på huden

Vil du gerne vide, hvordan du slipper af med brune pletter på huden? Læs vores guide til alt, du skal vide om brune pletter i ansigtet og mørke pletter på huden.ts on body.

Sådan slipper du af med brune pletter på huden

Mørke pletter eller brune områder er pigmenteringer, der dannes på huden. Brune pletter i ansigtet er meget almindeligt, og mørke pletter på kroppen påvirker også mange mennesker. De kommer frem når melanin – som er pigmentet, der bestemmer farven på din hud – overproduceres. Dette resulterer i, at et område på huden bliver mørkere end den omkringværende hud.

Mørke pletter er almindelige i følgende områder:

- håndryggen
- ansigtet
- ryggen
- skuldre

Selvom de ikke er farlige, kan brune pletter, særligt brune pletter i ansigtet, være uønskede, og nogle mennesker ønsker at vide, hvordan man fjerner brune pletter i ansigtet. Den gode nyhed er, at det er muligt at reducere forekomsten af mørke pletter med målrettede behandlinger og ingredienser. 
Læs videre for at finde ud af, hvad der forårsager mørke pletter, hvordan man slipper af med brune pletter i ansigtet og hvordan man fjerner brune pletter i ansigtet.


Hvad er de primære årsager til brune pletter i ansigtet?

At kende hovedårsagerne til brune områder på huden kan hjælpe med at forstå, hvordan man undgår dem til at starte med. Selvom nogle årsager er uundgåelige, er det stadig vigtigt at forstå, hvorfor du har udviklet brune pletter. Brune områder på huden kan have en række forskellige årsager:

kvinde, der bruger ansigtscreme

kvinde-smilende-produkt-display-2

Solskade – En primær kilde til mørke pletter er overdrevet soleksponering. Dette er grunden til, at brune pletter i ansigtet er almindelige, såvel som på andre områder, der ofte er udsat for solen. Solskader får huden til at producere ekstra melanin som beskyttelse mod de skadelige UV-stråler. Som et resultat begynder brune pletter i ansigtet og på andre områder af kroppen at dukke op.

Melasma – Melasma påvirker også områder af din krop, der ofte udsættes for solen – og forårsager brune pletter i ansigtet, på halsen, hænderne og andre områder. Det er meget mere almindeligt hos kvinder, da det kan fremkaldes af hormonubalancer, som bliver udløst under graviditet, overgangsalder eller ved brug af prævention. Der er ingen grund til bekymring, melasma er harmløst og giver ingen medicinske problemer.

Post-inflammatorisk hyperpigmentering – dette forårsages, når huden har gennemgået en form for traume, dvs. aknear, forbrændinger eller psoriasis, som efterlader brune pletter på huden. Det er særligt udbredt, når vi bliver ældre, da vores hudceller ikke gendannes så hurtigt. Disse kaldes nogle gange alderspletter.


Brune pletter i ansigtet

Brune pletter i ansigtet er meget almindeligt, fordi ansigtet hyppigt udsættes for solen, og UV-lys er en primær årsag til mørke pletter.

Brune pletter i ansigtet kan fremkomme:


- Efter en bums eller et psoriasis-udbrud heler
- Under graviditet eller i overgangsalderen
- Hvis et insektbid, snitsår, brandsår eller anden skade heler


 -Med visse typer medicin
- Hvis et hud- eller hårplejeprodukt irriterer huden
- Med hormonelle ændringer såsom under graviditetMørke pletter er forskellige fra fregner; mørke pletter typisk større og dukker op senere i livet. 


Sådan slipper du af med brune pletter i ansigtet

kvinde med appelsiner

Afhængigt af årsagen kan brune pletter i ansigtet nogle gange forsvinde af sig selv, for eksempel hvis du holder op med at bruge et produkt, som irriterer huden eller hvis et ar heler. Mørke områder kan falme kun for at nye mørke pletter kommer frem, og nogle gange skal man bruge en hjælpende hånd til at slippe af med brune pletter i ansigtet. 


Der er cremer mod mørke pletter og korrektorer, som er designet til at målrette mørke pletter. Disse produkter indeholder aktive ingredienser, som behandler uønsket pigment i et målrettet område og hjælper med at reducere fremtidig misfarvning af huden.

Brune pletter i ansigtet fremskyndes ved eksponering for forurening og ses mere tydeligt på kedelig hud. Se efter produkter, der indeholder C- og E-vitamin, der bekæmper frie radikaler, hvilket hjælper med at få udseendet af mørke pletter til at falme samt booste udstrålingen.

  • Brug cremer, som er målrettet mod brune pletter i ansigtet
  • Bær SPF: solcreme er dit bedste forsvar mod mørke pletter i ansigtet. Få for vane at bære en ansigtscreme med høj SPF dagligt, selv på overskyede dage, over din almindelige fugtighedscreme. Gå efter en SPF på mindst 30. 
  • Tilpas din hudplejerutine til at inkludere produkter, som indeholder ingredienser, der er designet til at slippe af med mørke pletter


Hudplejerutinetips til at fjerne brune pletter i ansigtet

kvinde_rengør_ansigt_tæt_på

 Brug en mild cleanser eller rensesæbe til at vaske dit ansigt to gange dagligt. Mørke pletter kan forværres af ingredienser, der irriterer din hud. Påfør derefter et serum og en natcreme, der er målrettet mørke pletter.
Vores NIVEA LUMINOUS630 Anti-Spot Dagcreme SPF50 og NIVEA Cellular Luminous630 Anti-dark Spot Serum indeholder ingredienser, som lysner hudtonen, og som er målrettet mod pigmentproducerende celler, for at give en jævn hudtone, da de arbejder for at lysne pletter og reducere størrelsen på dem. Brug det som en del af din morgenrutine for et hydrerende boost med en god solbeskyttelse oveni. En SPF med høj faktor forebygger også mørke pletter i ansigtet.
 

kvinde-natcreme-ansigt


 
Om natten kan du istedet for din creme bruge en lotion, der er designet til at fjerne mørke pletter. Vores NIVEA Luminous630 Anti Dark-Spot Night Cream virker på eksisterende pigmentation for synligt at reducere mørke pletter i ansigtet, mens produktion af ny melanin over natten balanceres for at forebygge fremkomsten af nye mørke pletter.

woman-drinking-glass-of-water


Hydrering er også vigtigt til at blive af med mørke pletter i ansigtet. Det hjælper med at udjævne hudtonen, udfylde huden og gendanne træt hud – hvilket formindsker udseendet af mørke pletter i ansigtet. 


mørke pletter på huden

Som med mørke pletter i ansigtet er mørke pletter på huden resultatet af en overproduktion af melanin. 
 

 Mørke pletter på huden kan fremkomme på: 

- arme
- hænder 
- ben
 
Mørke pletter på kroppen kan være forårsaget af en række faktorer. 
Disse kan inkludere:
 
- Post-inflammatorisk hyperpigmentation fra traume på huden, for eksempel fra barbering, som påvirker produktionen af melanin. 
- Soleksponering
- Hudskade 
- Snitsår fra barbering
- Hormonelle ændringer
 


rød-hår-kvinde

 


 
Undrer du dig over, hvordan man slipper af med mørke pletter på huden? Læs videre for at få al den information, du har brug for.


Sådan slipper du af med mørke pletter på huden

Mørke pletter kan udvikle sig på dele af kroppen, hvis de jævnligt udsættes for solen. Påfør solbeskyttelse med SPF 30 eller mere, før du går udendørs, og tildæk din krop, når det er muligt.

kvinde anvender creme


Hudplejetips til hvordan du slipper af med brune pletter på huden:

kvinde i badedragt

Ligesom at dit ansigt reagerer på en god hudplejerutine, så gør din krop også. C-, B12- og E-vitamin kan hjælpe med at behandle mørke pletter på huden. E- og B12-vitamin fremmer kollagenproduktion (det er dette, som giver vores hud dens elasticitet og udfyldthed), mens C-vitamin også er kendt for sine antioxidante, opstrammende og lysnende egenskaber. E-vitamin beroliger også ar, som kan mindske forekomsten af mørke pletter på huden. 


Vi anbefaler brug af bodylotion jævnligt – to gange dagligt hvis du kan. Påfør på fugtig hud for maksimal effekt. Prøv en bodylotion med naturlig mandelolie og E-vitamin for dyb hydrering og pleje. 


Sådan forebygger du mørke pletter på huden

Ikke alle årsager til mørke pletter på huden kan forebygges – nogle opstår naturligt på grund af alder og andre faktorer. Når det er sagt, kan mørke pletter på huden forårsaget af solskader godt forebygges. Vi har fremhævet nogle tips til at hjælpe dig med at forhindre brune pletter på huden forårsaget af solskader:

1) Brug solbeskyttelse – Brug af solcreme beskytter din hud mod solskader, der forårsager brune pletter på huden. Ved at bruge en solcreme med høj SPF, kan du forhindre, at din hud bliver beskadiget og sikre, at den er så sund som muligt til at bekæmpe mørke pletter på huden.


2) Dæk til – brune pletter i ansigtet, på hals og andre overeksponerede områder kan forhindres ved at skærme dem mod solen. Selvom du bruger solcreme, er disse områder stadig mere tilbøjelige til at få mørke pletter end andre. Prøv en kasket eller en bredskygget hat for at give dit ansigt og nakke beskyttelse mod solen.

3) Undgå middagssolen – solen er mest varm og intens mellem klokken 12:00 og 14:00. I løbet af disse timer er du meget mere tilbøjelig til at få solskader, der kan føre til brune pletter på huden. For at forhindre dette, bør du søge skygge på denne tid på dagen og nyde solen på tidspunkter, hvor den ikke er så skadelig for din hud.

kvinde på stranden