kvinde, der ansøger q10

Hvad er Q10

Læs vores guide om alt, hvad du har brug for at vide om coenzym Q10 og hvad er Q10 godt for, og opdag vores produkter med Q10.

Hvad er Q10, og hvad er dets effekt på huden?

Q10 forekommer naturligt i alle vores kropsceller. Der er den essentiel for energiproduktionen og dermed medansvarlig for hudens grundlæggende funktioner – såsom regenerering, vækst og reparationsprocesser. 

Lad os se nærmere på: Hvad er Q10, og hvad er q10 godt for.


q10-ingrediens

Hvad er Q10 og hvordan virker det?

Coenzymet Q10 (også kaldet ubiquinon) er et vitaminlignende stof. Det forekommer naturligt i hver eneste celle i kroppen og yder et vigtigt bidrag der. Det er essentielt for energiproduktionen, som opfylder hudens grundlæggende funktioner såsom regenerering og reparation. 

Da vores hud er det yderste lag af kroppen, udsættes den konstant for forskellige eksterne faktorer, herunder oxidativt stress forårsaget af solens UV-stråler. Derudover kan interne processer forårsage frigivelse af frie radikaler, som forårsager yderligere skade på vores celler og fremskynder tegn på aldring.

Hvad er coenzym Q10's rolle?

Hvad er coenzym Q10's rolle, og hvorfor er det så effektivt i hudpleje? Q10 løser to opgaver på samme tid: Det giver energi og beskytter cellerne som en antioxidant. 


- Generering af energi: Q10 er især nødvendigt for cellulær energiproduktion i mitokondrierne, ""kraftværkerne"" i vores celler. På den måde styrker det hjerte, muskler og nerver.

- Forsvarsfunktion: Som antioxidant bekæmper Q10 også frie radikaler i og uden for cellerne. Kort sagt er det aggressive molekyler, der forekommer naturligt i kroppen. Især UV-stråling, stress og miljøgifte kan øge antallet af frie radikaler. Hvis koncentrationen er for høj, fører frie radikaler til oxidativt stress. Dette kan skade cellerne og fremme inflammation, men også fremskynde hudens aldring. Dette er grunden til, at Q10 er så vigtig for glat, sund hud.

brunette kvinde smilende

Hvad er Q10 godt for?

Fordelene ved coenzym Q10:

Hvad er Q10 godt for? Her er 6 fordele ved 100 % hudidentisk Q10 til huden:

- Giver huden den energi, den har brug for til naturlig reparation og regenerering
En af de vigtigste fordele ved Q10 er, at den forsyner cellerne i din hud med den vigtige energi, der er nødvendig for, at den kan reparere og regenerere sig selv. Dette betyder, at den bedre kan udføre sine grundlæggende funktioner.

- Mere energisk hud er lig med en mere strålende teint.
Hud, der siges at se ungdommelig og energisk ud, indeholder generelt høje niveauer af Q10. Dette skyldes, at med den energi, som Q10 tilfører huden, kan den reparere og regenerere hurtigere for at forblive ung og energisk. På den anden side, når huden ældes, begynder dens naturlige niveauer af Q10 at falde, hvilket betyder, at den ikke reparerer og regenererer så hurtigt. Så kan den komme til se mat og træt ud. Det er derfor, at når du bliver ældre, kan tilføjelse af Q10-produkter til din hudplejerutine hjælpe dig med at bevare en strålende teint.

- Coenzym Q10 kan hjælpe dig med at reducere solskade
Coenzym Q10 er en kraftfuld antioxidant, som hjælper med at forsvare huden mod de forskellige virkninger af soleksponering  som forårsages af frie radikaler. Reducering af solskader hjælper også med at forhindre solinducerede ældningstegn.

- Q10 understøtter produktionen af kollagen
Kollagen udgør næsten 80 % af vores hud og næsten en tredjedel af alle proteiner i vores krop. Coenzym Q10 hjælper med at understøtte produktionen af kollagen, som hjælper med at: øge celleregenerering, beskytte sarte organer, styrke knogler, sener og led og vedligeholde hudens elasticitet.

- Q10 hjælper med at reducere fremkomsten af fine linjer og rynker
Med al den energi, coenzym Q10 tilfører huden, og fordi den understøtter produktionen af kollagen, er det en yderst effektiv ingrediens i cremer, der hjælper med at bekæmpe ældningstegn i huden – såsom fine linjer og rynker.

- Q10 hjælper med at fremme en jævn hudtone
Coenzym Q10 kan hjælpe med at forhindre hyperpigmentering og mørke pletter, der er forårsaget af en overdreven produktion af melanin. Coenzym Q10 gør dette ved at hjælpe med at stoppe produktionen af tyrosinase, som er katalysatoren for melaninproduktion.


kvinde smilende

Aldring og Q10

I modsætning til de fleste vitaminer kan vores krop selv producere Q10. Når vi er unge, er huden tilstrækkeligt forsynet med det. Derudover optager vi det gennem maden. Nødder, kød, grønne grøntsager og koldpressede vegetabilske olier er for eksempel rige på coenzym Q10. Men efterhånden som vi bliver ældre, falder niveauet af naturligt coenzym Q10 i vores hud. Fordi det er så vital en antioxidant og afgørende for energiproduktionsprocessen, gør en reduktion i Q10 derfor huden mere udsat for øget stress og skader. 

Dette gør den mere modtagelig over for fine linjer og rynker, og det er derfor, at det kan hjælpe med at bevare et yngre udseende huden i længere tid, hvis du integrerer produkter med Q10 i din hudplejerutine.


Plejeformularer med Q10 for ungt udseende hud i længere tid:

- Med alderen falder hudens forsvarsfunktion, og den bliver mere modtagelig for oxidativ stress. Det er en af årsagerne til de første fine linjer og rynker. For smukt glødende og yngre udseende hud bør du prøve vores NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Day Cream, som lindrer tegn på træthed og reducerer kedeligt udseende hud.

- Plejeformularer med Q10 i anti ageing-produkter kan understøtte hudens naturlige forsvarsmekanismer og hudcellernes energiomsætning. Påført som creme, serum eller bodylotion indføres antioxidanten i huden. Det kan det hjælpe med at opfange frie radikaler og uskadeliggøre dem – hvilket forhindrer tegn på tidlig aldring.

Q10 til ansigtet – sådan integrerer du Q10 i din ansigtsplejerutine

Vores Q10-serie tilbyder en komplet hudplejerutine, fra ansigtsvask til serum og fugtighedscreme. Produkterne udnytter kraften fra coenzym Q10 og leverer det i et letanvendeligt, trin-for-trin-udvalg. 

Regelmæssig brug af vores Q10 vil ikke kun synligt reducere forekomsten af eksisterende fine linjer og rynker, men forsinker også starten af nye – det hjælper med at bevare en ungdommelig teint i længere tid. Den unikke formula med hyaluronsyre og kreatin blødgør ikke bare hudens overflade, den giver også dit ansigt et friskere, yngre look.

Vi har givet nogle enkle tips til at sikre, at din hud behandles med fordelene ved coenzym Q10.
 
Tips til at bruge Q10 i din ansigtsplejerutine:

- Sørg for, at din hud er ren og tør før påføring.
- Påfør altid dit serum før din fugtighedscreme for at sikre, at dens formula kan trænge dybt ind og virke.
- Arbejd forsigtigt serummet ind i din hud med fingerspidserne, og masser det ind i hele ansigtet.
- Kombiner med en Q10 Plus-fugtighedscreme for at intensivere anti-rynke fordelene.

Q10 til huden: Beiersdorf er førende inden for forskning

Beiersdorf-forskerne var blandt de første til at forske i brugen af Q10 i hudpleje. Den dag i dag er Q10-produkterne efterspurgte over hele verden.


Q10 i hudpleje: Resultatet af forskning

NIVEA-forskerholdet har sporet virkningerne af Q10 siden 1990'erne. Forskere har grundigt undersøgt coenzym Q10's rolle i menneskehud og har integreret det i hudplejeprodukter siden 1998. 


Nøgledata for Q10-udviklingen

- 1957: Den amerikanske videnskabsmand Frederick L. Crane opdager coenzymet.
- 1978: Den britiske kemiker Peter Dennis Mitchell modtager Nobelprisen i kemi. Han havde opdaget, hvordan Q10 virker inde i celler. 
- 1990’erne: Forskere fra Beiersdorf var blandt de første, der undersøgte virkningerne af Q10 på huden og har med succes brugt anti-ageing-ingrediensen i NIVEAs hudplejeprodukter siden 1998.
- I dag: Coenzym Q10 er en af de vigtigste aktive ingredienser i anti-ageing-pleje. Det bruges i bodylotion, ansigtscremer, serum og i kombination med andre antioxidanter såsom C-vitamin.

I hvilke NIVEA-produkter findes coenzym Q10?

Q10 er blevet brugt som en værdifuld ingrediens i NIVEA anti-ageing-pleje siden 1998. Siden da har coenzymet været en vigtig bestanddel af mange NIVEA-plejeformularer.


brunette kvinde smilende

1. ANSIGTSPLEJE MED Q10

Ansigtshud er særligt sart og udsat for miljøpåvirkninger på daglig basis. Forbered din hud på dette med en dagcreme med Q10 fra NIVEA. Rige cremer understøtter regenereringen af huden om natten og hjælper med at bekæmpe rynker og fine linjer.
 
kvinde anvender ansigtscreme

2. SERUM OG ØJENPLEJE

Anti-rynke-serum er skræddersyet til behovene i moden hud. De tilfører fugt og kan takket være formulaen med Q10 afværge frie radikaler. Specielle serummer anbefales til det sarte øjenområde for at hjælpe med at reducere dybden af rynker. Prøv vores NIVEA Q10 Power Firming Eye Cream for en synlig reducering af forekomsten af rynker ved øjnene.

unge kvinder i solen

3. SOLBESKYTTELSE

80 procent af tidlig aldring af huden skyldes virkningen af UV-stråling. Af denne årsag er solcreme særlig effektiv til at forhindre lysinduceret hudældning og pigmentpletter. En speciel solcreme til ansigtet med Q10 er ideel til moden hud.

kvinde anvender håndcreme

4. ANTI-AGEING HÅNDCREME

Tidens tegn viser sig som regel også meget tidligt på hænderne – også fordi deres pleje ofte forsømmes. Håndcreme med Q10 plejeformula og UV-filter forhindrer solrelaterede alderspletter og tidlig rynkedannelse.

kvinde griner

5. Q10 PERSONLIGE PLEJEPRODUKTER

Med alderen mister huden over hele kroppen sin fasthed og elasticitet. Tilpas din pleje med koordinerede anti-ageing-produkter. Vores NIVEA Q10-serie indeholder også body milk og bodylotion.