Kragetæer

Kragetæer er små linjer og rynker om øjnene, der ses, når vi smiler. Kragetæer er smukke og naturlige, men der er forskellige måder til at hjælpe din hud til at forblive strålende og frisk.

Hvad er kragetæer?

Kragetæer er små linjer og rynker, der dannes i den ydre øjenkrog, og som navnet indikerer ligner kragetæer. Kragetæer ser oftest dybere ud end normale rynker. De skyldes et tab af elasticitet og kollagen i huden, der bliver tydeligere efterhånden, som vi bliver ældre. Desuden kan kragetæer forekomme ved skader fra UV-stråling og andre forurenende stoffer. Huden omkring øjnene er særligt sart, idet den er 40 % tyndere end huden i resten af ansigtet - derfor er det også her man ofte ser tegn på hudens aldring - fx kragetæer.

Kragetæer ses ofte, når vi smiler eller griner, hvor de ofte kaldes smilerynker. De er helt naturlige og skal ikke behandles som et tegn på uperfekthed. Tværtimod fortæller hver linje i dit ansigt en historie om dig! Men sørg for at give din hud og fine linjer kærlig pleje med masser af fugt og energi.

Hvad skyldes kragetæer

Kragetæer er helt normale og vil forekomme hos alle. Men jo mere vi passer på vores hud, jo sundere vil den se ud. Her er nogle af de mest almindelige årsager til kragetæer:

  1. Tab af kollagen og elasticitet: efterhånden som vi bliver ældre falder den naturlige mængde af kollagen, som vores hud producerer. Dette giver tab af elasticitet. Når dette sker vil aldringstegn som fx kragetæer forekomme mere tydelige.
  2. Solskader: Solens UV-lys kan fremskynde hudens aldringsproces og give permanente skader.
  3. Skader forårsaget af frie radikaler eller andre forurenende stoffer: Vores hud udsættes hver dag for miljømæssige stressfaktorer, som kan skade hudens DNA og gøre den svagere og mere tilbøjelig til kragetæer.
  4. Ansigtsudtryk: Hver gang vi laver et ansigtsudtryk, hvad enten det er at rynke panden eller smile, trækker musklerne i ansigtet sig sammen. Dette kan over tid give permanente mærker i ansigtet som fx kragetæer eller smilerynker.

Sådan undgås kragetæer ved øjnene

Kragetæer og rynker er en naturlig del af livet og burde blive værdsat. Men ved at give din hud den rigtige pleje kan du naturligvis mindske synligheden af de fine linjer, efterhånden som vi bliver ældre. Her er nogle tips til, hvordan du passer allerbedst på din hud:

Kragetæer ved øjnene når jeg smiler

Hvis dine kragetæer kun er tydelige, når du smiler, så er de højst sandsynligt dynamiske rynker. Dynamiske rynker forekommer, når vores muskler trækker sig sammen. De er helt normale og nærmest uundgåelige. Med tiden vil huden miste sin elasticitet, og kragetæerne kan udvikle sig til permanente synlige statiske rynker. Men fine linjer og rynker, når du smiler er blot et positivt tegn på, at du har levet et godt liv!
  1. Brug solfaktor dagligt: ved at smøre dig med solfaktor hver dag kan du allerbedst holde din hud sund og smuk. Det skyldes, at solens UV-stråling skader huden og fremskynder aldringsprocessen. Vælg en dagcreme med solfaktor som fx NIVEA Q10 Power Firming Day Cream with SPF30, eller en solcreme til ansigtet, som du smører ovenpå din dagcreme, fx NIVEA UV Face Q10 Anti-Age & Anti-Pigments Sun Cream SPF 50.
  2. Tilbring mindre tid i solen: Soleksponering gør huden svagere og får aldringstegn til at fremstå tydeligere. Ved at begrænse den tid, du tilbringer i direkte sollys, kan du forebygge kragetæer.
  3. Gå med solbriller med polariserede linser: Med effektive polariserede solbriller kan du beskytte dine øjne mod solen og dermed undgå kragetæer.
  4. Lad være med at ryge: Rygning frigiver en række frie radikaler, som skader huden og fremskynder aldring.
  5. Spis en sund og afvekslende kost: En nærende kost, der indeholder masser af frugt, grøntsager, sunde olier og fuldkorn vil kunne være med til at beskytte din hud mod skader og kragetæer.
  6. Jævnlig træning: Træning får dit blod til at pumpe og giver ilt til hudens overflade, så den holder sig ung. Du kan også stimulere blodomløbet med ansigtsøvelser.

Q10 mod kragetæer

Q10 er et coenzym, der findes i vores hud og som er vigtig for hudens produktion af energi. Efterhånden som vi bliver ældre, falder den naturlige produktion af Q10, og vores hud får tendens til fine linjer og rynker. Med Q10 i hudplejen kan du holde din hud frisk og strålende.

Vores NIVEA Q10 Energy Healthy Glow Day Cream indeholder SPF 15, Q10 og C-vitamin og mindsker synligt fine linjer på blot to uger.

Se alle NIVEA Q10 produkter her.

Bedste creme til kragetæer ved øjnene

Den bedste creme til kragetæer stimulerer produktionen af kollagen og forbedrer hudens elasticitet og fasthed, så huden genopfriskes. Her er nogle af de bedste NIVEA øjencremer til fine linjer omkring øjnene:

NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30

Dette er en af de bedste cremer til kragetæer, som skal smøres på hver morgen. Den hudcelleaktiverende formulering i NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Day Cream SPF30 stimulerer produktionen af hyaluronsyre, kollagen og elastin, der er med til at mindske rynker og forbedre hudens elasticitet og styrke. Den tilsatte solbeskyttelse hjælper med at beskytte huden mod UV-forårsaget fotoaldring, celleødelæggelse, alderspletter og slap hud.

NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream

Sammen med den bedste dagcreme mod kragetæer hjælper øjencremen med at give pleje til de fine linjer. NIVEA Hyaluron Cellular Filler Firming Eye Cream med hyaluron- og kollagenbooster opstrammer tydeligt huden og fremmer produktionen af kollagen, forbedrer cellefornyelse og fremskynder hudens egen regenereringshastighed. De bedste resultater opnås ved at påføre serum under din dagcreme.

NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream

Dette er en af de bedste natcremer til behandling af kragetæer, mens du sover. NIVEA Cellular Elasticity Reshape Anti-Age Night Cream plejer i dybden og fugter huden, mens du sover. Samtidigt aktiverer den hudcellernes produktion af hyaluron, kollagen og elastin; resultatet er tydeligt færre dybe rynker og en styrket hud.

OPDAG NIVEA NATURALLY GOOD ANTI AGE

Hvis du leder efter et mere naturligt alternativ til din anti-ageing-hudplejerutine, bør du opdage NIVEA Naturally Good Anti-Age Day Cream, som er beriget med økologisk burre-ekstrakt. Dagcremen indeholder 99 % naturligt udvundne ingredienser, som reducerer fine linjer og rynker og fugter i dybden i op til 24 timer.

 

 

Til at hjælpe din hud med at gendanne sig, mens du sover, bør du vælge NIVEA Naturally Good Anti-Age Night Cream med økologisk burre-ekstrakt og økologisk arganolie.