face-toner-header

Rosehip oil til ansigt og hud

Hvad er hemmeligheden bag rosehip oil - også kendt som hybenolie? Læs alt om fordelene ved hybenolie til huden.

Hybenolie i hudpleje

Ved at tilsætte rosehip oil, også kendt som hybenolie, til din daglige hudplejerutine kan du opnå en smuk teint. Det er derfor ikke så underligt, at hybenolien i de seneste år har vundet popularitet som antiaging middel.

Lad os kigge nærmere på den ingrediens, som Miranda Kerr og Kate Middleton anvender dagligt, og som mange andre også sværger til.

Hvad er rosehip oil?

Rosehip oil, også kendt som hybenolie, stammer fra frøene (hybenkernerne) på rosenbuskene. Det skal ikke forveksles med rosenolie, der udvindes fra rosenbladene.

Rosehip oil, der igennem årtusinder er blevet rost for sine helbredende egenskaber, er fyldt med nærende vitaminer, antioxidanter og essentielle fedtsyrer. Som ansigtsolie er hybenolie yderst regenerativ og har en række anvendelser: det kan anvendes til at behandle tørhed, træthed, betændelse, fine linjer, aknear og rødme i ansigtet.

Heldigvis kan rosehip oil anvendes til alle hudtyper, og alle kan derfor nyde godt af oliens mange fordele for ansigt og hud.

Hybenolie til ansigtet og huden

Som du nok har fundet ud af er hybenolie lidt af en imponerende multitasker. Nedenfor finder du nogle af de primære egenskaber, som du nyder godt af ved at anvende hybenolie til ansigtet og huden.

Fugtighed til hud og hår

Faste brugere af rosehip oil eller hybenolie oplever at deres hud føles meget mindre tør, hvilket skyldes de essentielle fedtsyrer - omega 6 og 9 - der findes i hybenolie. Linolsyre, en omega-6 fedtsyre, er en super-fugtende ingrediens, der hjælper huden med at holde på fugt, og som findes i store mængder i hyben. Ligesom jojobaolie kan rosehip oil trænge dybt ind i huden uden at efterlade en fedtet hinde, hvilket gør den til en fantastisk fugtighedsgiver til alle hudtyper.

Rosehip oil hjælper med at forsegle fugt i din hovedbund, og giver øget glans og bevægelse til tørt og livsløst hår, samtidig med at den kan anvendes til behandling af skæl.

Lysner huden

Rosehip oil indeholder tretinoin, der er i familie med A-vitamin. Tretinoin kan anvendes til at behandle hyperpigmentering, som kan opstå på områder, hvor huden producerer for meget melanin og derfor ser mørkere ud. Studier har vist, at tretinoin hjælper med at lysne huden ved at mindske indholdet af melanin i huden, hvis det anvendes over flere måneder.

Rosehip oil er rig på C-vitamin, som mindsker hyperpigmentering ved at reducere den mængde af melanin, som huden producerer. Både tretinoin og C-vitamin eksfolierer på naturlig vis huden ved at fremme hudcellernes regenerering, og dette giver en lysnende effekt. Hvis du har døjet med træt hud i længere tid, så kan hybenolie måske være det, der kan forvandle din hud fra livløs og træt til strålende.

Antiaging egenskaber

En af hovedårsagerne til hybenoliens forøgede popularitet er dens antiaging egenskaber. Hybenolie til ansigtet virker effektivt på tidlige aldringstegn og er med til at mindske rynker og forøge produktionen af kollagen, der er hovedproteinet, som hjælper huden med at bevare sin struktur.
Hybenolie er desuden fyldt med essentielle fedtsyrer, der bekæmper fine linjer og rynker ved at genopbygge hudens elasticitet. De hjælper også med at øge hudens hydreringsniveau - hybenolie giver lige så meget fugt som kokosolie men er mindre tilbøjelig til at stoppe dine porer til.

C-vitamin i hybenolie har også vist sig at kunne reparere skader forårsaget af frie radikaler og UV-stråling, takket være dens antioxidantiske egenskaber.

Bekæmper akne

Som tidligere nævnt kan hybenolie til ansigt og hud forbedre din huds ensartethed og mindske aknear. Det skyldes, at den er rig på de fedtsyrer, der anvendes til at behandle akne og aknear.

Hybenolie er ideel til personer med tilbøjelighed til akne, da det er en tør, ikke fedtende olie, der trænger ind i huden i løbet af få minutter uden at efterlade en fedtet hinde.

Virker helende

Hybenolie er rig på essentielle fedtsyrer og antioxidanter, der begge er vigtige for genopbygningen af hudvæv og hudceller.

Du får også en sund portion fenoler - der er de organiske forbindelser, som virker helende på huden - når du smører din hud med hudplejeprodukter med hybenolie.

Forebyggelse af strækmærker

Rosehip oil (hybenolie) kan også reducere forekomsten af strækmærker hos gravide kvinder. Hvis du er på udkig efter produkter, der kan mindske de røde/lilla linjer, som kan forekomme i forbindelse med graviditet og vægttab, så prøv at smøre dig med hybenolie på de berørte områder. Dette vil få strækmærkerne til at være mindre synlige.

Rosehip oil & NIVEA

Eksfolier og blødgør dine læber med Labello Caring Scrub Rosehip Oil - en lip scrub, der også er formuleret med E-vitamin, så du kan holde dine læber bløde.