HVAD ER KOLLAGEN I HUDEN?

Kollagen fungerer som en understøttende struktur i huden, der giver styrke og elasticitet. Efterhånden som vi bliver ældre, mindskes produktionen af kollagen og vores hud bliver slappere. Med nedenstående tips kan du hjælpe med at genopbygge dit kollagenniveau

MEN ALLERFØRST SKAL VI HØRE, HVAD KOLLAGEN ER

Og hvad er kollagen godt for?
What is collagen for skin

HVAD ER KOLLAGEN I HUDEN?

Kollagen udgør næsten 80% af din hud og er ansvarlig for en tredjedel af proteinerne i kroppen. Det findes i alle former for kropsvæv samt i hår, knogler, muskler og hud. Din krop producerer naturlig kollagen, der er en vigtig byggesten i en sund krop og som findes i 28 forskellige typer. Det er vitalt for at bevare en stærk og fast hud, men ligesom med andre ting producerer vi mindre og mindre i takt med, at vi bliver ældre. Det betyder, at huden bliver slappere og mister den unge huds ungdommelige teint. Kollagenproduktionen er afhængig af C-vitamin. Uden det kan kroppen ikke danne, opbevare og syntetisere kollagen. C-vitaminet er desuden ansvarlig for at holde sammen på cellerne, mens kollagenet produceres. NIVEA Q10 Power produktlinje er den perfekte løsning, da disse produkter er fyldt med coenzymet q10 og C-vitamin. De hjælper og fremmer således den naturlige produktion og genopbygning af kollagen.

What is collagen

HVAD GØR KOLLAGEN I HUDEN GODT FOR?

Nu vi ved, hvad kollagen er, er det på tide at finde ud af, hvad kollagen gør godt for. Kollagen i huden hjælper ikke kun med at holde huden ung, men findes over alt i kroppen, hvor det har en række andre vigtige funktioner. Hvad kollagen gør godt for:

 • Hjælper med at få nye celler til at vokse og erstatter og genopbygger de døde hudceller
 • Beskytter de sarte organer i kroppen, herunder nyrerne
 • Styrker knogler, sener og led, så de kan modstå spændinger og pres
 • Bevarer hudens elasticitet

HVORDAN GENOPBYGGES KOLLAGEN I ANSIGTET?

Det er fint at vide, at der er kollagen i din hud, men hvordan kan du øge kollagenniveauet, så du kan give din hud et boost?

HVORDAN GENOPBYGGES KOLLAGEN I ANSIGTET?

1. Ansigtsmassage

Massage af huden kan stimulere produktionen af kollagen og styrke muskelhukommelsen. Hvis musklerne i ansigtet styrkes, bliver de også bedre til at bevare hudens fasthed. Mere blod vil blive cirkuleret rundt i huden, og du vil opnå en strålende hud samtidig med at hudens næringsstoffer, der findes i blodet i ansigtet, bliver boostet.

2. Kollagencremer

Kollagencremer kan hjælpe med at genopbygge kollagen i huden, men sådan som kollagen virker, er du nødt til at finde en creme, der indeholder helt små kollagen aminosyrer, da de ellers ikke kan trænge ind i huden, men bare lægger sig ovenpå huden uden at have nogen virkning. Dog er de ikke helt ubrugelige, da kollagencremer kan være med til at holde på hudens fugt, så huden ikke taber væske. Dermed holdes huden smidig, og fine linjer og rynker bliver mindre synlige.

3. Cremer med C-vitamin

Cremer med C-vitamin er gavnlige for produktionen af kollagen i huden, da de ikke kun hjælper huden med at holde på kollagenet, men også fremmer sund hud, sundt hår og sunde negle. De har således en række fordele, inklusiv at virke antiaging. Uden C-vitaminer kan kroppen ikke genopbygge kollagen i ansigtet og kan dermed ikke bevare hudens elasticitet og fasthed.

4. Kost

For at kunne genopbygge kollagen i huden og resten af kroppen og på den måde understøtte de kropslige processer og forsinke aldring, skal du spise fødevarer, der er rige på proteiner og C-vitamin. Du skal også holde dig fra for meget sukker, idet sukker får insulinniveauet til at stige. Dette kan give en betændelsestilstand, der nedbryder den værdifulde kollagen og elastin og gør dig mere modtagelig over for rynker, fine linjer samtidig med at hudens elasticitet mindskes.

5. Lad være med at ryge

Rygning begrænser blodtilførslen til ansigtet, der ellers får huden til at se smidig og sund ud. Det forhindrer også produktionen af kollagen og fremmer dermed hudens aldringsproces.

6. Hold dig hydreret

Ved at holde kroppen og huden hydreret skaber du en hudbarriere, der forhindrer væsketab. Kollagenet binder sig til vand og kan på naturlig vis gøre huden i stand til at bevare fugtighedsniveauet, så du kan få en strålende og ensartet hud.
 

 

Det er ikke kun vigtigt at smøre huden med kollagen, men også at få ekstra kollagen gennem kosten, så du kan styrke kroppens genopbygningsprocesser og forøge niveauet af kollagen i huden.
How To Restore Collagen In The Face

FØDEVARER MED ET HØJT INDHOLD AF KOLLAGEN:

 • Bouillon kogt på ben
 • Laks, svinekød og kylling
 • Æggeblomme og membraner fra æggeskaller
   

How To Restore Collagen In The Face

FØDEVARER MED ET HØJT INDHOLD AF C-VITAMIN:

C-vitamin spiller en vigtig rolle for produktionen af kollagen i kroppen. Det hjælper med at regulere balancen mellem kollagen og elastin i huden, hvilket giver dig en fast, smidig og smuk hud. Det er derfor vigtigt at få masser af C-vitaminer gennem kosten.

Fødevarer med et højt indhold af C-vitamin:

 • Grøntsager som broccoli, rosenkål, kartofler og blomkål
 • Frugter som guava, jordbær, papaya, ananas og kiwi
 • Røde og grønne peberfrugter
 • Tomatjuice, citronsaft og appelsinsaft