face-toner-header

Ansigtsolie

Læs vores råd om brug af ansigtsolie og hvilken ansigtsolie, der passer bedst til din hudtype

Naturlige olier har været anvendt i hudpleje igennem århundreder. Den dag i dag er de fortsat populære takket være deres forskellige plejende egenskaber. Men hvordan kan personer med fedtet hud have glæde af en ansigtsolie? Med det rigtige produkt og den korrekte anvendelse kan alle forbedre deres hud med en ansigtsolie.

Ansigtsolie

Ansigtsolie er oftest plantebaseret og udvundet af forskellige dele af planten - roden, blomsterne, frøene etc. Da ansigtsolie indeholder flere kraftige ingredienser, kan det have masser af fordele for huden.

Olie til ansigtet er ikke kun velegnet til at pleje din hud i dybden - det kan også hjælpe på en aldrende hud og modvirke urenheder, idet flere olier, som for eksempel tea tree olie, har antibakterielle egenskaber.

7 tips om ansigtsolie

Måden du påfører ansigtsolie kan have stor indflydelse på din oplevelse med olien. Her er nogle gode råd til påføring af olie i ansigtet:

1. Vælg den ansigtsolie, der passer til dig - olier har forkellige egenskaber og kan hjælpe på forskellige hudtyper.
2. Less is more - jo tørrere din hud er, jo mere produkt skal du anvende, men lad være med at overdrive - 3-6 dråber er mere end nok.
3. Bland med din fugtighedscreme - bland et par dråber af din ansigtsolie med din fugtighedscreme for ekstra pleje og en strålende glød.
4. Påfør på en fugtet hud - en fugtet hud er mere modtagelig over for ansigtsolien og vil hjælpe med at holde på fugten.
5. Gnub ikke din hud - gnubber du ansigtsolie ind i ansigtshuden, risikerer du at hive i huden og forårsage rynker. Varm i stedet for ansigtsolien op mellem hænderne og pres håndfladerne mod ansigtet. 
6. Ansigtsøvelser - når du smører olie i ansigtet, er det en god lejlighed til samtidigt at lave nogle ansigtsøvelser. Ansigtsyoga toner og opstrammer musklerne i dit ansigt og beskytter din hud mod aldring. Læs vores guide til ansigtsøvelser her.
7. Bland ikke ansigtsolie med solfaktor - hvis du anvender en dagcreme med SPF eller solcreme til ansigtet, så undgå at blande den med olie, da det kan fortynde solcremens filtre og deres virkning. Hvis du smører ansigtet med produkter med solfaktor om morgenen, så anvend en ansigtsolie om aftenen.

Den rigtige ansigtsolie til din hudtype

Det kan lyde helt forkert at skulle bruge en ansigtsolie, hvis man har fedtet hud, men ikke desto mindre er der ikke noget at bekymre sig om - det gælder blot om at finde den rigtige olie. Nogle olier er berygtede for at tilstoppe porerne og skal undgås på huden. Det gælder fx mineralske olier. Men hvis du derimod vælger en ansigtsolie, der passer til din hudtype, så kan den udføre små mirakler for din hud:
1. Ansigtsolie tør hud - vælg olier der plejer din tørre hud i dybden og hjælper med at holde på fugten, fx  hybenolie, sød mandelolie, avocadoolie eller arganolie.
2. Kombineret hud - hvis du har kombineret hud, så skal du vælge lette baseolier, som kan balancere din hud og kontrollere talg, samtidig med at den fugter huden, som fx vindruekerneolie, jojobaolie eller marulaolie.
3. Fedtet hud - kan også tørste efter fugt! Vælg olie med talg-regulerende egenskaber som fx jojobaolie, hybenolie eller vindruekerneolie.
4. Moden hud - moden hud tenderer til at være tør, så den har brug for ekstra fugt. Anvend ekstra plejende olier som fx arganolie, hybenolie eller abrikosolie.

Prøv NIVEA ansigtsolie

Forkæl din hud med NIVEA Q10 Power Pampering Oil, som er vores ansigtsolie til tør hud med det hudidentiske Coenzym Q10 og plejende arganolie. Vores ansigtsolie giver masser af intensivt nærende pleje ved at fugte din hud i dybden og efterlade den blød og strålende.