Hvad er C-vitamin?

C-vitamin understøtter hudens naturlige regenerering, hvorfor det er perfekt til antiaging. Find ud af mere nedenfor.

Hvad er C-vitamin?

C-vitamin er et vigtigt næringsstof, som din krop har brug for for at holde sig sund, og som hjælper med at bevare din hud fast og ungdommelig. Ligesom det er med alle andre næringsstoffer, så producerer kroppen ikke selv C-vitamin. Det er derfor nødvendigt at tilføre det via kosten og din hudplejerutine. Når din krop får de C-vitaminer, den har brug for, vil dit immunforsvar blive stærkere, dine sår vil heles hurtigere og dine celler bliver beskyttet.

C-vitamin til hud og krop

Der er to måder at øge C-vitaminniveauet i din krop. Din krop fungerer ordentligt, hvis den får den nødvendige mængde C-vitamin via kosten. Når det drejer sig om din hud derimod, så kan det være en god ide at smøre særlige områder med C-vitamin for at genopfriske og beskytte huden i løbet af dagen.
Jo mere du ved om din hud, jo bedre kan du tage vare på den. Sørg for at kende din hudtype.


C-vitamin til huden

Nutildags findes der masser af produkter med C-vitamin. Det gælder alt fra bodylotions til serum og masker.

Sådan gavner C-vitamin din hud

  • Beskyttelse af huden: C-vitaminets antioxidante egenskaber beskytter din hud mod de negative virkninger af vores daglige livsstil. Det hjælper med til at skabe en barriere mod forurening, cigaretrøg eller solens ultraviolette stråler. Ved brug af C-vitamin kan du holde din hud sund og strålende. 
  • Antiaging: Når du smører C-vitamin direkte på huden, så fremskynder det produktionen af kollagen og elastin, der er med til at modvirke rynker og fine linjer og får din hud til at se fyldig, smidig og ungdommelig ud. 
  • Bekæmpe hyperpigmentering: C-vitamin er en af hovedingredienserne til at bekæmpe hyperpigmentering. Det kan være med til at modvirke mørke pletter og ujævnheder, når det anvendes i sammenhæng med en solcreme. Har man allerede mørke pletter, så kan C-vitamin lysne de pigmenterede områder uden at påvirke den resterende hud.
  • Andre fordele: C-vitamin er også kendt for sin evne til at blødgøre hud, udbedre ar fra akne og mindske betændelse i huden.


Serum med C-vitamin

Den stigende popularitet af produkter med C-vitamin betyder, at serum med C-vitamin er blevet en af de helt store stjerner inden for hudplejeindustrien. Nogen gange står det i ingrediensfortegnelsen som L ascorbinsyre, der er den mest effektive form for C-vitamin til huden.


I modsætning til når vi spiser C-vitamin, så optages vitaminet hurtigt, når det i form af serum smøres på huden. Et forøget niveau af C-vitamin fremskynder dets antiaging og lysnende egenskaber.
Vigtigt – Anvend ikke serum med C-vitamin, hvis det har fået en brunlig eller mørk orange farve. Frisk serum har en gul farve. Hvis serum er blevet mørkt, er det fordi, det er oxideret og dermed har mistet sin virkning.


Sådan anvendes C-vitamin i den daglige hudplejerutine

Hvis du vil have din hud til at få gavn af alle C-vitaminets fordele, så er du nødt til at inkludere det i din daglige hudplejerutine. Hvis du er vedholden og anvender det over længere tid, så får du de bedste resultater.

Morgen rutine:

  1. Begynd din dag med at rense huden og vække den med NIVEA Daily Essentials Refreshing Facial Wash Gel.
  2. Sørg for at din hud bliver ordentligt renset ved at anvende NIVEA Daily Essentials Refreshing Toner som del af dit morgenritual.
  3. Smør dig med NIVEA Q10 Power Firming Eye Cream. Vores øjne er særligt følsomme over for træthed og symptomer på aldring. Denne creme kombinerer Q10 og kreatin for at pleje de mest udsatte områder, udglatte rynker og holde huden omkring øjnene spændstig.
  4. Smør dig med NIVEA Q10 + C Energizing Day Cream med C-vitamin til at komplementere den førnævnte antirynkecreme og for at holde din hud frisk resten af dagen.


Boost din huds sundhed med C-vitamin og Q10

Q10 og C-vitamin er fantastisk kombination. Q10 er kendt for sine antirynkeregenskaber. Ligesom C-vitamin er det også en stærk antioxidant, så når de to kombineres, giver det din hud det ekstra boost, den har brug for.

NIVEA Q10 Energy Recharging Night Care

Denne avancerede antirynkenatcreme indeholder den perfekte kombination af Q10 og C-vitamin. Natcremen trænger ind i huden i løbet af natten og giver den det energiboost, den har brug for. Så slut med at vågne med en træt hud!