Fjern strækmærker

Vi har al den information, du har brug for om strækmærker, herunder hvordan du kan undgå dem og hvordan du kan fjerne dem

HVAD ER STRÆKMÆRKER?

Som navnet indikerer, så er strækmærker et resultat af hud, der har strukket sig for hurtigt. Dette får det midterste hudlag til at revne let og gør de dybere hudlag synlige, hvilket giver et strækmærke. Grunden til at strækmærker ofte er røde eller lilla i farven er, at revnerne gør blodårerne synlige. Derfor er lilla strækmærker nyere end de sølvagtige og hvide mærker, som er ældre strækmærker, der er falmede.

HVORFOR FÅR MAN STRÆKMÆRKER?

Strækmærker skyldes ofte:

 • Hurtig vægtøgning
 • Graviditet
 • Vækstspurt - mænd får ofte strækmærker på ryggen eller lårene, hvis de vokser meget hurtigt i ungdomsårene, kvinder får dem derimod på brystet eller hofterne i takt med deres udvikling.
 • Hurtigt forøgning i muskelmasse - nogle gange forårsaget af vægttræning

I alle ovenstående tilfælde opstår strækmærker, fordi huden udsættes for en stor belastning og ikke som normalt kan kompensere den hurtige forstrækning ved at producere flere hudceller.

HVEM HAR STØRST RISIKO FOR AT UDVIKLE STRÆKMÆRKER?

 • Kvinder
 • Mennesker hvor der er tendens til strækmærker i familien 
 • Overvægtige personer
 • Gravide kvinder
 • Personer der enten har tabt sig eller taget meget på på kort tid
 • Mennesker med kaukasisk lys hud
 • Unge mennesker i puberteten

HVORDAN KAN JEG UNDGÅ STRÆKMÆRKER?

Der er ikke nogen hemmelig opskrift på at undgå strækmærker, men du kan mindske sandsynligheden ved at spise sundt og træne, så du holder din vægt sund og stabil. Det kan også hjælpe at pleje din hud med en creme mod strækmærker og giv huden en jævnlig eksfoliering.


HVORDAN KAN DU KOMME AF MED STRÆKMÆRKERNE: FJERN STRÆKMÆRKER

De fleste strækmærker er ikke særligt synlige og vil med tiden falme. Men hvis du vil have lidt hjælp til behandling af strækmærker, så kan du følge vores tips nedenfor

 1. Fugt - når huden er tør og øm, bliver strækmærker mere synlige, så giver du din hud godt med fugt, vil du kunne mindske synligheden af strækmærker. En god creme mod strækmærker indeholder fx kakaosmør, som har antiaging egenskaber, virker dulmende og er effektiv imod hudproblemer. Prøv en blødgørende showergel for at give huden ekstra pleje og fugt, fx NIVEA In-Shower Body Milk beriget med mandelolie. Efter badet kan du smøre kroppen med vores NIVEA Rich Body Milk Q10 Vitamin C, der virker opstrammende og er en god creme mod strækmærker. Hvis du vil have en ekstra glød, kan du anvende den nye NIVEA Firming + Bronze gradvise selvbruner med Q10.
 2. Massage med olier eller cremer - massagen vil forbedre og fremme blodcirkulationen i de berørte områder, hvilket vil kunne hjælpe med til at fjerne og mindske synligheden af strækmærkerne.
 3. Eksfolier - denne behandling er bedst til strækmærker, der er hvide. Det fjerner de døde hudceller og giver plads til at plejeprodukter virker mere effektivt, idet de ikke først skal trænge igennem et lag af døde hudceller.
 4. Mikrodermabrasion hos en kosmetolog eller læge - dette stimulerer kollagenet og de elastiske fibre i huden, der virker opstrammende. 
 5. Laserterapi hos en kosmetolog eller læge - denne strækmærkebehandling er ikke for sarte sjæle. Den er dyr og foregår ved slibning af huden ved hjælp af laser, der trænger ind i huden for at hele og regenerere den, så strækmærker får samme hudfarve som resten af kroppen.

SØRG FOR AT DRIKKE MASSER AF VAND!

Vi ved, at en god hydrering er vigtig for at få en sund og strålende hud. Det sikrer også, at huden bevarer sin elasticitet og smidighed, så du kan beskytte den mod strækmærker.

JEG ER GRAVID - FÅR JEG STRÆKMÆRKER?

Strækmærker er meget almindelige under graviditet og rammer omkring 80 % af gravide kvinder. I løbet af graviditeten produceres der hormoner, som blødgører ledbåndene i bækkenet, så det er nemmere at føde – disse gør som regel også dine hudfibre blødere, så du bliver mere tilbøjelig til at få strækmærker. Strækmærker under graviditet har også en masse at gøre med genetik - så hvis din mor havde tilbøjelighed til strækmærker under graviditeten, så er der en stor sandsynlighed for at du også vil have det. Personer med lysere hud får ofte tydeligere strækmærker end personer med mørkere hud, hvor mærkerne ikke er lige så synlige.

 

HVORDAN UNDGÅR MAN STRÆKMÆRKER UNDER GRAVIDITET?

Der er flere måder, hvorpå du kan forsøge at undgå og holde antallet af graviditetsrelaterede strækmærker nede:

 • Fugt - der findes ikke nogen mirakelcreme, der kan sikre at man helt undgår strækmærker under graviditet, idet kroppen er udsat for en stor belastning, men ved at smøre den med fugtighedscreme kan du undgå den tørhed og kløe, der opstår i takt med at maven vokser. Masser af blødgørende pleje vil også sikre, at huden ikke bliver øm.
 • Spis masser af vitaminer - spis og drik fødevarer der er rige på C-vitamin, som fx jordbær, mango, tomater, asparger og peberfrugter - det vil hjælpe med at holde huden sund og samtidig give vigtig næring til din baby.
 • Tag ikke på for hurtigt - selvom vægtøgning er garanteret under graviditet, så prøv at undgå tage på alt for hurtigt, men øg vægten stille og roligt hen over de ni måneder

SUKKERSCRUB

Lav din egen sukkerscrub til at fjerne strækmærker ved at blande mandelolie og sukker og gnub det ind på det berørte område. Sukker er et naturligt eksfolierende stof, der vil fremskynde hudcellernes fornyelse og få strækmærkerne til at falme hurtigere.

OLIVENOLIE

Gnub varm olivenolie på strækmærkerne for at forbedre blodcirkulationen og mindske strækmærker.

ÆGGEHVIDER

Piskede æggehvider har et højt indhold af proteiner og aminosyrer, hvilket gør dem perfekte til at behandle strækmærker. Smør dem på det berørte område, lad dem tørre og vask herefter af - i løbet af ingen tid vil du kunne se resultater og dine strækmærker vil være mindre synlige.

CITRONSAFT

Citronsaft er en naturlig syre, der kan hjælpe med at hele strækmærker, akne og andre ar. Pres blot lidt citronsaft ud på det berørte område og lad det sidde indtil det er absorberet i huden. Rens derefter området med varmt vand.