VITAMIN E FOR HUDPLEIE

Vitamin E er en antioksidant som hjelper huden å holde seg sunn og ha et ungt utseende. Oppdag alle fordelene og hvordan du bruker den her.

HVAD ER E-VITAMIN?

E-vitamin er et næringsstof, som styrker dit immunforsvar og cellernes funktion og holder din hud sund. Med andre ord bekæmper det frie radikaler, som ellers kan få din hud til at aldres. E-vitamin findes naturligt i kroppen, hvor det hjælper med til at holde din hud fast og ung.

HVAD ER E-VITAMIN GODT FOR?

E-vitamin anvendes i anti-aging-produkter og solcremer på grund af sine mange gode egenskaber:
  • E-vitamin forebygger rynker og fine linjer. Når du smører din hud med cremer eller olier med E-vitamin absorberes næringsstoffet, og niveauet af antioxidanter i huden forøges. Dermed er din hud bedre beskyttet mod de daglige stressfaktorer, som oxiderer huden og får den til at aldres.
  • Det beskytter dig mod UV-lys. E-vitamin absorberer UV-lys og beskytter huden mod solens skadelige virkninger. Øger du forsvarsmekanismerne mod solen, så kan du også undgå dens skadelige virkninger: hyperpigmentering, mørke pletter, rynker... Derfor er E-vitamin hovedingrediensen i mange solcremer.
  • E-vitamin giver fugt. Det beskytter cellemembranerne og holder dem sunde og hydrerede ved at styrke hudens barrierefunktion. På den måde kan du berolige og fugte din hud.
  • Beroliger og regenerer dine læber. Takket være E-vitaminets regenererende og anti-inflammatoriske egenskaber, er det en fantastisk ingrediens, hvis du har tørre eller sprukne læber. NIVEAs Labello lip balms indeholder forskellige former for E-vitamin til at beskytte læberne og holde dem sunde.
 

HVOR FINDER DU E-VITAMIN?

Du kan øge mængden af E-vitamin i kroppen på flere måder. Blandt andet findes E-vitamin i planteolier, som fx soyaolie, majs- eller olivenolie, og i nødder, kerner og korn; spiser du en varieret kost, burde du få nok E-vitaminer til at holde din krop stærk og sund.

Når det drejer sig om hudpleje, så er det ikke nok at spise sundt. Hvis du nyde godt af alle E-vitaminets gode egenskaber, så er du nødt til at gå på indkøb. E-vitamin findes i cremer, olier, solcremer og sera, som regel i kombination med C-vitamin. Du finder det som udgangspunkt i produkter, der indeholder stoffer som Alpha-tocopherol, der er en af de stærkeste kilder til E-vitamin.

Men hvorfor er det vigtigt at finde cremer eller olier, der indeholder vitaminer? Læs videre for at finde ud af, hvordan E-vitaminer kan være med til at pleje din hud.

 

e-vitamin morgenpleje


SÅDAN ANVENDER DU E-VITAMIN I DIN DAGLIGE HUDPLEJERUTINE

Morgenpleje

Gør E-vitamin til en fast del af din morgenrutine, så du kan beskytte din hud mod de daglige stressfaktorer og undgå aldringstegn. Du behøver ikke ren E-vitamin for at pleje din hud om morgenen, men find en rens, toner eller fugtighedscreme, hvor vitaminet indgår. Du kan fx anvende NIVEA Refreshing Cleansing Lotion med E-vitamin eller en fugtighedscreme med E-vitamin, når du gør dig klar til dagen. Afslut din morgenrutine med en let solcreme for at give huden ekstra beskyttelse.

Natpleje

Om natten har din hud bedre tid til at absorbere kraftigere produkter. Det er derfor det bedste tidspunkt at pleje huden med et anti-age produkt. Bland et par dråber E-vitamin med en olie (fx jojobaolie), smør det på huden og lad det virke i en halv time, inden du går i seng. I løbet af natten har din hud god tid til at lade vitaminet trænge ind og forsvare den mod fine linjer og rynker.

Men det kan være svært at anvende ren E-vitaminolie, da det kan give irritation, hvis det ikke påføres rigtigt. Som alternativ kan du derfor anvende NIVEA Q10 Power Firming Night Cream, eller NIVEA Essentials 24H Moisture Boost Soothe Night Cream, der fremmer hudens regenerering.