Mindsk Rødme i Ansigtet

Rødme i ansigtet bekymrer mange, især de mennesker der har sart hud eller lider af Rosacea. Læs her mere om hvordan en ændring i hudplejeprodukter og livsstil kan mindske og forbedre rødme i ansigtet.

TIPS TIL AT UNDGÅ RØDME I ANSIGTET

TRÆNING KAN VÆRE MED TIL AT MINDSKE RØDME I ANSIGTET

Selvom det måske kan virke forkert at træne for at undgå rødme i ansigtet (man får jo røde kinder af at dyrke sport), så må det endelig ikke stoppe dig.

Træning er vigtigt for dit velvære og din evne til at holde stress nede. Det vil faktisk sikkert også få dig til at bekymre dig mindre om, at du har rød hud i ansigtet. Vil du opnå et mindre blussende ansigt, så skal du måske ændre måden, du træner på. Korte sessioner med høj-intensitetstræning passer måske bedre til dig end længerevarende træningssessioner. Det hjælper også at træne i et godt ventileret rum med aircondition. Som altid skal du sørge for at drikke godt med vand og holde dig hydreret.

UNDGÅ SKØNHEDSPRODUKTER MED DUFT

Personer der har tendens til rødme i ansigtet kan have en sart hud, som giver dem den rødlige teint. Det kan være, at din hud er ekstremt sart eller irriteret over for skønhedsprodukter med duft.

Hvis du oplever rødme i ansigtet mere end vanligt, så prøv at fjerne produkter med duft fra din skønheds- og ansigtspleje. Læg mærke til, om dette mindsker rødmen. Kommer dit ansigt i kontakt med parfumer og essentielle olier, kan det få huden til at reagere med rødme i ansigtet.


ÅRSAGER TIL RØDME I ANSIGTET

Rosacea

Nogle former for rødme i ansigtet skyldes lidelsen Rosacea. Hvis du er bekymret for, at Rosacea er årsag til den røde hud i ansigtet, så tag kontakt til din læge. Årsagerne til rødme i ansigtet forårsaget af Rosacea er ikke helt kendte, men forskellige faktorer kan udløse det:

  • Alkohol
  • Koffein
  • Stress
  • Intens træning (dog skal du ikke holde op med at træne)
  • For meget sollys/varme
  • Krydret mad
  • Koldt vejr
  • Luftfugtighed
  • Mælkeprodukter
  • Medicin


PRODUKTER DER KAN AFHJÆLPE RØDME I ANSIGTET

PRODUKTER TIL SART HUD

Hvis du døjer med ekstra røde kinder, så vær meget opmærksom på hvilke hudplejeprodukter, du bruger. 

Produkter, der er særligt designet til sart hud, kan være den rigtige løsning for dig, der oplever Rosacea eller ofte har rødme i ansigtet. Daily Essentials Sensitive Day Cream mindsker effektivt de 3 vigtigste tegn på sart hud; rødmen, stramhed og tørhed. Denne dulmende dagcreme har en ekstrem mild formulering, den er PH-neutral og uden parfume. Lakridsekstrakt og vindruekerneolie hjælper med at berolige huden og giver intensiv fugt. Med SPF15 hjælper den også med at beskytte huden mod solrelaterede miljøpåvirkninger. Til natten kan Daily Essentials Sensitive Night Cream dulme og berolige huden ved at understøtte hudens regenereringsproces. Forsøg at opbevare disse hudplejeprodukter i køleskabet. Køligheden kan være med til at mindske rødme i ansigtet og dulme irritationer yderligere.

MAKEUP

Har du overvejet at undgå makeup for en tid? Overvej at give dig selv en pause fra kosmetik med makeup-frie dage. På den måde kan du teste, om rødmen skyldes ingredienserne i nogle af dine makeupprodukter. Hvis rødmen bliver væsentlig bedre, så kan det være, at det er din makeup eller dine makeupbørster, der er skyld i dine hudproblemer.

Forsøg gradvist at genintroducere makeupprodukter et af gangen, så du kan identificere, hvilke indholdsstoffer du skal undgå. Hvis det omvendt viser sig, at makeup ikke giver dig rødmen, så kan netop makeup være en god midlertidig løsning til at dække over rødme i ansigtet. Læs mere om ansigtsrens for at få en frisk og sund hud, herunder tips til makeupfjerner til alle hudtyper.

VÆR MILD VED DIN HUD

Når du smører din hud med hudplejeprodukter, så gør det blidt og forsigtigt, uanset om det er i ansigtet eller på kroppen. Gnubber du din hud for hårdt med eksfolierende cremer eller produkter, der ikke passer til din hud, så kan det forværre rødme i ansigtet. Lær hvordan du eksfolierer ordentligt her.

Det gælder også, når du bader - undgå ekstreme temperaturer. Anvend en blød vaskeklud med lunkent vand til at vaske og pleje dit ansigt bedst muligt.

Ved brug af meget varmt vand kan du udtørre din hud (læs NIVEAs årsager til tør hud) og forøge blodcirkulationen, så din ansigtshud rødmer.


SLAP AF!

Hvis din rosa teint hænger sammen med nervøsitet, så kan simple afslapningsteknikker såsom dybe vejrtrækninger, meditation eller blot ved at smile mindske den unønskede rødme i ansigtet.

Barbering 

Hos mænd kan irriteret hud og rødme i ansigtet være forårsaget af barbering. NIVEA Men Protect & Care Moisturising Post Shave Balm beroliger og genopbygger din hud efter barbering. Med sit indhold af aloe vera og pro-vitamin B5 bliver din hud fugtet, mens rødme og stramhed mindskes. Resultatet er hud, der føles blød, beskyttet og behagelig.

Anvend solcreme for at undgå rødme i ansigtet

Sørg for at smøre dig med solcreme hver dag, fx NIVEA UV Face Soothing Sensitive Cream SPF 50, for at undgå at få for meget sol. Sørg for ikke at opholde dig i solen, når den står højest. Hvis din hud er blevet forbrændt af solen, kan du anvende NIVEA Moisturising After Sun Lotion, der har en kølende formulering, som er hurtigt absorberende og plejer huden i 24 timer. Den indeholder aloe vera, der bevarer hudens elasticitet og efterlader den silkeblød.