HVAD FORÅRSAGER RØDME I ANSIGTET?

Opdag, hvad der forårsager rødme i ansigtet og vores bedste tips til at lindre det

RØDME I ANSIGTET

Rødme i ansigtet kan være en årsag til bekymring for mange, især dem, der har lys, følsom hud eller lider af rosacea. Hvis du ofte føler dig rød og varm i ansigtet, bør du læse videre for at finde nyttige tips til at berolige rød hud i ansigtet.

HVAD FORÅRSAGER RØDME I ANSIGTET?

Din hud bliver rød i ansigtet på grund af mange daglige faktorer, læs videre for at opdage dem.

ROSACEA

Nogle former for rødme i ansigtet er forårsaget af hudlidelsen rosacea. Hvis din hud bliver rød i ansigtet på grund af rosacea, skal du kontakte din læge. Årsagerne til rosacea-induceret rødme i ansigtet kendes ikke nøjagtigt, men der er nogle almindelige udløsende faktorer. Disse inkluderer:

 • Alkohol
 • Koffein
 • Stress
 • Intens træning (selvom du bestemt ikke bør undgå træning)
 • For meget sollys/varme
 • Krydret mad
 • Koldt vejr
 • Fugtigt klima
 • Mejeriprodukter
 • Medicin

HVAD FORÅRSAGER ELLERS RØD HUD I ANSIGTET

 1. Overeksfoliering – hvis du eksfolierer din hud for meget, fjernes hudens beskyttende barriere, hvilket fører til, at du bliver rød i ansigtet. Efterfølgende kommer også en følelse af stramhed og tørhed, da huden mister sine naturlige olier og ikke får chancen for at komme sig mellem eksfoliering
 2. Allergiske reaktioner eller hudirritation
 3. Alkoholreaktion – dette sker, når nogle mennesker drikker alkohol, og det er et tegn på alkoholintolerance. Dette forårsages af forskelle i vores gener, hvilket betyder, at nogle mennesker får det, og andre ikke.
 4. Eksem
 5. Overeksponering af solen – at gå ud i solen uden at beskytte din hud med solcreme kan forårsage rødme i ansigtet og solskoldning
 6. Akneudbrud
 7. Karsprængninger – karsprængninger opstår, når du ikke beskytter din hud mod solen, og over tid ophobes skaderne på din hud, hvilket forårsager, at der ofte vises røde årer omkring næseområdet
 8. Du er for varm – overophedning kan forårsage rød hud i ansigtet, da blodet kommer tættere på hudens overflade for at hjælpe med at køle dig ned.

Fjern rødme i ansigtet

HVORDAN FJERNER MAN RØDME I ANSIGTET

Opdag vores bedste tips, som kan hjælpe med at fjern rødme i ansigtet.
Hvordan fjerner man rødme i ansigtet

TRÆNING KAN FAKTISK HJÆLPE MED AT FJERN RØDME I ANSIGTET

Selvom træning kan virke kontraintuitivt, hvis du forsøger at bekæmpe rødme i ansigtet (træning giver dig jo ofte rosenrøde kinder), så lad ikke dette stoppe dig. Motion er afgørende for dit velvære og stresshåndtering og kan hjælpe dig til at føle dig lidt mindre bekymret over din rødme i ansigtet. 

For en mindre rød hud i ansigtet kan du måske ændre den måde, du træner på. Korte eksplosioner af træning med høj intensitet kan være bedre egnet til dig i modsætning til lange sessioner. At træne i et miljø, der er godt ventileret og med aircondition kan også hjælpe. Sørg også som altid for, at du holder hydreringsniveauet og vandforbruget oppe.
woman exercising with facial redness
Hvordan fjerner man rødme i ansigtet

UNDGÅ SKØNHEDSPRODUKTER MED PARFUME

Mennesker, der er tilbøjelige til at få rødme i ansigtet, kan have underliggende problemer med følsom hud, der bliver rød i ansigtet. Det er muligt, at din hud er ekstremt følsom over for eller bliver irriteret af parfumerede skønhedsprodukter.

Hvis du altid er rød i ansigtet, så prøv at inkludere ikke-parfumerede produkter i din ansigtsplejerutine og se, om du bemærker nogen forbedring. Parfumer og æteriske olier, der kommer i kontakt med dit ansigt, kan også få huden til at reagere i form af rødme i ansigtet.


woman applying day cream
Hvordan fjerner man rødme i ansigtet

BRUG SOLCREME FOR AT REDUCERE RØDME I ANSIGTET

Sørg for at bære en bredspektret SPF af høj kvalitet såsom NIVEA UV Face Soothing Sensitive Cream med SPF 50 for at forhindre overeksponering af solen, og sørg for ikke at gå ud i solen i de timer, hvor den er stærkest. 

Hvis du oplever solskade, har NIVEA After Sun Moisture Lotion en kølende formula, der absorberes hurtigt og intensivt nærer huden i 24 timer. Den indeholder aloe vera og hyaluronsyre, der vedligeholder hudens fugtniveau og efterlader en silkeblød hudfornemmelse.

FJERN RØDME I ANSIGTET MED DE RETTE PRODUKTER

Hvis du altid er rød i ansigtet, så vær ekstra omhyggelig med de hudplejeprodukter, som du bruger.

PRODUKTER TIL FØLSOM HUD

Hvis du får rød hud i ansigtet, så vær ekstra omhyggelig med de hudplejeprodukter, som du bruger. 

Produkter, der er specialdesignet til følsom hud, kan være bedre egnet til dig, hvis du oplever rosacea eller rødme. NIVEA Daily Essentials Sensitve Day Care-cremen reducerer effektivt de 3 primære tegn på følsom hud: rødme, stramhed og tørhed. Denne beroligende dagcreme har en ekstrem mild formula, er PH-neutral og parfumefri. Lakridsekstrakt og vindruekerneolie hjælper med at berolige huden og giver intensiv fugt, mens SPF 15 hjælper med at beskytte huden mod UV-skader.

Hvis du leder efter flere naturlige hudplejeprodukter, kan du udforske NIVEA Naturally Good Sensitive Day Cream med økologisk kamille. Den blide formula er parfumefri og indeholder 99% naturligt afledte ingredienser, som fugter og beroliger huden i op til 24 timer.

Prøv at opbevare din hudprodukter i køleskabet. Køligheden kan hjælpe med at reducere rødme i ansigtet og berolige enhver irritation.

Du kan også læse mere om, hvordan du plejer følsom hud her.

MAKEUP

Har du overvejet at stoppe med at bruge makeup i en kort periode? Overvej at give dig selv en pause fra kosmetik, og tag en makeupfri dag. På denne måde kan du teste, om din hud bliver rød i ansigtet på grund af ingredienserne i dine makeupprodukter.

Hvis rødmen forbedres drastisk, så kan det være, at din makeup eller dine børster er kilden til nogle af dine hudproblemer. Prøv gradvist at genindføre dine makeup-produkter, ét efter ét, så du kan identificere, hvilke ingredienser du skal undgå. 

Hvis makeuppen viser sig ikke at forårsage rødme, så kan makeup være en fantastisk midlertidig løsning til at dække over den rød hud i ansigtet. 

Læs mere om ansigtsrens, som giver frisk og sund hud.

VÆR BLID MOD DIN HUD

Vær blid, når du påfører hudprodukter på dit ansigt og din krop. Hvis din hud bliver rød i ansigtet, mens du påfører produkterne, kan det betyde, at du gnider din hud for kraftigt med eksfolieringsmidler eller produkter, der ikke passer til din hud. 

Det gælder også ved bad og brusebad – undgå ekstreme temperaturer. Brug en blød klud med lunkent vand til at vaske dit ansigt og pleje det bedst muligt. 

Ved at bruge ekstremt varmt vand kan du overudtørre din hud og øge blodcirkulationen, hvilket kan være en kilde til din rød hud i ansigtet.

SLAP AF!

Hvis din rosenrøde teint er relateret til nervøsitet eller forlegenhed, kan enkle teknikker såsom dyb vejrtrækning, meditation eller smil hjælpe med at reducere uønskede niveauer af rødme i ansigtet.

BARBERING AF SKÆG

For mænd kan ansigtsbarbering resultere i rødme og irritation. NIVEA MEN Sensitive Pro Shaving Cream beroliger og fugter stresset hud med det samme, mens den blødgør skæghårene for en glat barbering. Formulaen med økologisk hampefrøolie og E-vitamin fugter huden og reducerer rødme og stramhed, så den føles glat, beskyttet og behagelig.