HUDPLEJE MED MANDELOLIE: FORDELE VED MANDELOLIE TIL ANSIGTET

Hvad er der i mandelolie, som er så godt for din hud? NIVEA giver dig information om mandeloliens mange fordele for ansigtet.

FAKTA OM MANDELOLIENS FORDELE FOR HUDEN

Der findes to forskellige slags mandelolier - bitter mandelolie, der bruges på grund af sin duft og sød mandelolie, der bruges til kroppen på grund af sine fugtende og plejende egenskaber. Kinesiske kulturer har siden gamle dage anvendt mandelolie som naturlig medicin til at behandle tør hud og ar. Så det er absolut ikke første gang at der gøres brug af fordelene ved denne magiske olie.

FORDELE VED BRUG AF ANSIGTSPLEJE MED MANDELOLIE – HVORDAN VIRKER MANDELOLIE PÅ HUDEN

Påførsel af mandelolie i ansigtet har følgende fordele:

 • Lysner mørke rander og mindsker hævede øjne - Dette skyldes mandeloliens antiinflammatoriske egenskaber, som får huden til at se lysere og friskere ud.
 • Lindrer mørke pletter, eksem og udslæt - Mandelolie indeholder blødgørende stoffer, som gør det til et fremragende stof til at forbedre teint og hudens fremtoning.
 • Naturlig makeupfjerner - Den glider blødt henover huden og har en let konsistens, der ikke efterlader nogen hinde, hvorfor den er fremragende til skånsomt at fjerne makeup i ansigtet.
 • Fugter tør hud i dybden og er samtidig mild mod den sarte hud.
 • Minimerer strækmærker - Mandelolien hjælper huden på samme måde, som når den lindrer aknear og mørke pletter. Mandelolie til kroppen har en række blødgørende egenskaber, der giver huden mulighed for at strække sig uden at forstørre mærkerne.
 • Forynger huden - Mandelolie til huden udjævner hudens fremtoning og forbedrer dens teint ved jævnlig brug.

 

HVILKE NÆRINGSSTOFFER INDEHOLDER MANDELOLIE?

 • E-vitamin
 • Kalium
 • Zink
 • Enkeltumættede fedtsyrer
 • Proteiner

HVOR KOMMER SØD MANDELOLIE FRA?

Som man kan høre på navnet, udvindes sød mandelolie af rå mandler. Selve mandeltræet stammer oprindeligt fra de varmere dele af Vestasien og Nordafrika, men dyrkes i dag også i Middelhavslandene.

Mandelolie til brug på huden på kroppen og i ansigtet er blevet udvundet siden gamle tider. Det er påvist, at den unikke olie oprindeligt blev anvendt som smertestillende middel, der blev masseret ind i huden. Mandelolien blev også brugt til at behandle kolik. I Middelalderen blev det anvendt i madlavningen og blev desuden en vigtig handelsvare.

I dag bliver sød mandelolie primært anvendt på grund af dens kosmetiske fordele for hud, hår og ansigt. Takket være dens blødgørende formulering og høje næringsindhold er det ideelt at anvende topisk.
 

3 PLEJENDE MÅDER AT ANVENDE SØD MANDELOLIE

SØD MANDELOLIE TIL PLEJE AF ANSIGTET

Takket være sin lette og hurtigt absorberende konsistens er mandelolie kendt for at holde ansigtet blødt og smidigt, ligesom den kan forsinke aldringstegn. Som en hypoallergen olie er den også velegnet til tør og sart hud. Prøv at smøre sød mandelolie i ansigtet og nyd godt af dens plejende egenskaber.

SØD MANDELOLIE TIL PLEJE AF HÅRET

Ved jævnligt at putte sød mandelolie i lokkerne får du et hår, der skinner og ser sundt ud. Oliens essentielle næringsstoffer menes at hjælpe mod spaltede spidser og skæl.

SØD MANDELOLIE TIL PLEJE AF HUDEN

Smøres sød mandelolie på kroppen kan den lindre stramhed, kløen og meget tør hud. Ved at lukke fugten inde uden at blokere porerne efterlades huden glat og med en strålende glød.

GENNEMGANG AF MANDELOLIENS INDHOLD

ENKELTUMÆTTEDE FEDTSYRER

ENKELTUMÆTTEDE FEDTSYRER

Disse hjælper kroppen med at holde på fugten og plejer tør, irriteret og sprækket hud. 
KALIUM

KALIUM

Kalium forbedrer hudens fugtniveau, så den ser velplejet ud.
A-VITAMIN

A-VITAMIN

A-vitamin er et vigtigt næringsstof, der styrker hud, øjne, reproduktiv sundhed og immunsystemet. Ved brug af sød mandelolie kan du genopbygge hudens lagre af A-vitamin, så din hud bedre kan forsvare sig mod aldringstegn forårsaget af for meget sol og så den kan bekæmpe akne. A-vitamin trænger ind i huden og renser den for det snavs og fedt, der medfører akne.
E-VITAMIN

E-VITAMIN

E-vitamin findes i sød mandelolie og er ligeledes en antioxidant, der naturligt findes i sund hud. Det giver huden beskyttelse mod frie radikaler (forurening og miljømæssige stressfaktorer), der kan svække hudens beskyttende barriere. Desværre mindskes hudens naturlige indhold af E-vitamin i takt med, at vi bliver ældre, og ved eksponering i solen, hvilket betyder, at huden bliver dårligere i stand til at bekæmpe aldringstegn. Derfor er det vigtigt at genopbygge hudens lagre af E-vitamin, og en måde er at gøre dette er ved brug af mandelolie.
zink

ZINK

Zink virker antiinflammatorisk, hvorfor det er et fremragende indholdsstof til at håndtere akne og lignende ar i huden.

HVORDAN SKAL JEG BRUGE MANDELOLIE PÅ KROPPEN?

Mandelolie er et alsidigt produkt, så det kan nogen gange være svært at vide, hvor og hvordan den skal anvendes i ansigtet og på kroppen. Her er nogle tips til en korrekt anvendelse af mandelolie.
 MANDELOLIE

FACE SCRUB MED MANDELOLIE – EN NATURLIG MÅDE AT FJERNE DØDE HUDCELLER

Ser din hud træt ud og har den brug for et forfriskende boost? Prøv at blande en skefuld mandelolie med en teskefuld sukker, og du har din egen fugtgivende ansigtsskrub. Masser den ind i små cirkulære bevægelser for at komme ind til den smukke, bløde underliggende hud.

DEN BEDSTE MÅDE AT SMØRE SØD MANDELOLIE I ANSIGTET OG PÅ KROPPEN

I modsætning til andre skønhedsolier så har mandelolie en let konsistens og absorberes hurtigt uden at efterlade et fedtet lag på hud og hår. Den absorberes bedst, hvis den opvarmes til kropstemperatur, inden den smøres på huden. Så gnub den mellem dine fingre, inden du lader den blødgørende formulering trylle på huden.

Mandelolie påføres allerbedst ved at massere den ind i huden, da den på den måde trænger ind i hudens barriere og giver dig maksimal fugt. Selvom sød mandelolie dufter dejligt, kan du også tilføje et par dråber essentiel olie. Så har du en exceptionel massageolie, du kan bruge til skønne stunder i hjemmespaen.
 

NIVEA & MANDELOLIE

NATURALLY GOOD RADIANCE DAY CREAM

NIVEA Naturally Good Radiance Day Cream indeholder jojobaolie, mandelolie og er beriget med forfriskende økologisk aloe vera. Desuden er 99% af indholdsstofferne naturlige. Cremen er inspireret af naturen og plejer og fugter din hud i dybden, så din naturlige skønhed bliver fremhævet.

NATURALLY GOOD REGENERATING NIGHT CREAM

NIVEA Naturally Good Regenerating Night Cream indeholder jojobaolie og mandelolie. Den er desuden beriget med arganolie, der fugter og blødgør i dybden i løbet af natten. Huden ser smidig og udhvilet ud hver morgen, hvis den anvendes inden sengetid. 99% af indholdsstofferne er naturlige, hvilket din hud vil sætte stor pris på!