pige med kort hår, smilende

Vitamin e til huden

Vores guide til alt hvad du behøver at vide om E-vitamin, hvordan du bruger det og hvorfor det er så godt for din hud.

Vitamin e til huden

E-vitamin er en nøgleingrediens i hudpleje. Men hvorfor bør du bruge det? Og hvad gør E-vitamin for din hud? Her dykker vi ned i fordelene ved denne populære hudplejeingrediens, taler om måder, hvorpå du kan få mest muligt ud af den, og finder ud af, hvordan du kan få de bedst mulige resultater, når du bruger E-vitamin til huden.

Vi præsenterer en hudplejehelt: E-vitamin

E-vitamin findes ofte i cremer og olier. Det er også tilføjet i en række forskellige produkter, som du måske ikke engang er opmærksom på, herunder anti-aging-cremer, øjenserum, solcremer og makeup. Så hvorfor er det så populært, og hvad er fordelene ved at bruge E-vitamin i hudplejerutiner?

Hvad er e vitamin?

 

Ja altså, det er et vitamin. Men "E-vitamin" refererer til en gruppe forbindelser, som generelt absorberes via de fødevarer, vi spiser, og som bidrager til menneskekroppens normale funktion. Men det har også rigtig mange fordele, når det påføres topisk i hudpleje.


E-vitamins fordele for huden – Hvad gør E-vitamin for din hud?

pige med lukkede øjne, smilende

Påføring af E-vitamin på din hud hjælper med at beskytte sart hud mod skader på grund af dets antioxidante egenskaber. Det er også ekstremt fugtgivende – det er både et ""fugtighedsbevarende middel"" og et ""blødgørende middel"" – så det hjælper din hud med at absorbere vand og indkapsler det også i huden. Og det har endda vist sig at hjælpe med at lindre eksem for nogle mennesker.

Der er så mange fordele ved at bruge E-vitamin til din hud! Men nogle af dem er særligt iøjnefaldende ...


E-vitamins fordele for huden

Påføring af E-vitamin på din hud hjælper med at beskytte sart hud mod skader på grund af dets antioxidante egenskaber. Det er også ekstremt fugtgivende – det er både et "fugtighedsbevarende middel" og et "blødgørende middel" – så det hjælper din hud med at absorbere vand og indkapsler det også i huden. Og det har endda vist sig at hjælpe med at lindre eksem for nogle mennesker.
 

1) Styrker din hudbarriere

En stærk hudbarriere giver din hud mulighed for at holde på vandet og forblive hydreret. Det kan endda hjælpe med at minimere hudens følsomhed.

 

2) Enormt fugtgivende

Når din hudbarriere er stærkere, er din hud i stand til at holde på mere fugt. Det gør E-vitamin til en genial tilføjelse til enhver rutine – især for personer med meget tør hud eller til koldere, tørrere måneder. Det hjælper med at holde tørre pletter væk, så du kan nyde glat, fugtet hud hele året rundt.

 

3) Kraftfulde antioxidante egenskaber

Brug af produkter med E-vitamin giver en stor dosis af antioxidanter, som hjælper med at forhindre skader forårsaget af frie radikaler (urenheder, der binder sig til dit ansigt og forårsager hudskader). 

Antioxidanter hjælper også med at booste din huds glød – det forhindrer oxidation af olie på dit ansigt, hvilket kan hjælpe med at minimere hudorme. E-vitamin-produkter kan beskytte din hud og endda hjælpe med at udglatte fine linjer, der er forårsaget af disse irriterende frie radikaler.  

 

4) Behandler hyperpigmentering

E-vitamin bruges ofte til at hjælpe med at falme områder med hyperpigmentering. Hvis dette er et problem du oplever, fungerer det endnu bedre, når det parres med C-vitamin. 

 

5) Beskytter mod UV-eksponering

E-vitamin absorberer UVB-lys – det er den slags lys, der kan forårsage hudskader og rynker. Men det kan ikke fuldstændigt beskytte dig og er bestemt ikke en undskyldning for ikke at bruge solcreme. Heldigvis imødekommer NIVEAs solcremer forskellige hudtyper og behov, hvilket gør det nemt at finde den bedste solcreme til netop din hud.

 

6) Falmer aknear

Takket være deres fugtgivende egenskaber og evne til at hjælpe med at reparere og beskytte hudbarrieren, bruges E-vitaminprodukter ofte til at hjælpe med at falme aknear. Det er mere effektivt mod lette ardannelser, men konsekvent brug af E-vitamin, når du oplever udbrud, kan også hjælpe med at forhindre ardannelse. 

 

7) Øger celleomsætning og regenerering

Vitamin E bringer nye celler til overfladen hurtigere, hvilket fremskynder heling, celleomsætning og regenerering. Det gør den fantastisk i cremer og serummer, men også en fantastisk tilføjelse til læbeplejeprodukter for dens evne til hurtigt at reparere og beskytte sprukne læber.

 

Hvad er e vitamin godt for

Svaret er et rungende ja! Og der er masser af NIVEA-produkter, der hjælper dig med at udnytte E-vitamin fuldt ud i din hudplejerutine.
Hvad er e vitamin godt for

Krops- og ansigtspleje

NIVEA har E-vitamin i en række produkter på grund af den brede vifte af fordele, som E-vitamin har for huden.

Du har måske bemærket, at sød mandelolie ofte nævnes som en nøgleingrediens i fugtgivende hudplejeprodukter. Det er fordi, det er en naturlig ingrediens med meget høje niveauer af E-vitamin. 

Men E-vitamin er ikke kun godt til dit ansigt, det er også intenst fugtgivende for huden over hele kroppen. 

NIVEA tilbyder intenst fugtgivende og nærende bodylotions, såsom vores NIVEA Rich Nourishing Body lotion som indeholder vores NIVEA Deep Moisture Serum. Denne innovative hudplejeteknologi er infunderet med naturlig mandelolie og E-vitamin for intens hydrering. Den trænger endda ind i de dybere lag af huden for at sikre, at fugtigheden virkelig holder. 

Og selvfølgelig findes E-vitamin i en masse hudplejeprodukter til ansigtet – alt fra læbeolier til ansigtsvask – det er simpelthen bare så godt. Faktisk er vores NIVEA Refreshing Facial Wash Gel infunderet med E-vitamin for at hjælpe huden med at bevare sin fugtbalance, styrke den beskyttende barriere og tilbyde ekstra hydrering og beskyttelse til følsom hud. 

Hvad er e vitamin godt for

Den bedste type E-vitamin til dit ansigt

Der findes forskellige typer E-vitamin, men kun én type er gavnlig for den menneskelige krop. 'Tocopherol' er oftest listet i et produkts ingrediensliste, og det er verificeret til brug over hele kroppen!

Så hvis du spekulerer på, om din hudpleje indeholder E-vitamin (og det ikke allerede står på etiketten), så tag et kig på ingredienslisten, så vil du hurtigt finde ud af det. 

Kilder til E-vitamin

Sådan fylder du dine E-vitaminniveauer op

Som tidligere nævnt er E-vitamin et essentielt vitamin og bidrager til den menneskelige krops normale funktion. Det er enormt gavnligt i hudpleje, men du bør også indtage E-vitamin for at høste alle de mulige fordele. Men hvor kan du finde det?

Kilder til E-vitamin

Hvad skal man spise?

Gode kilder til E-vitamin omfatter planteolier, som rapsolie, solsikke, majs eller olivenolie. Nødder og frø er også fremragende kilder. Hvedekim, der findes i korn, vil også hjælpe med at booste dine E-vitaminniveauer.

Kilder til E-vitamin

Kosttilskud med E-vitamin

Det er fantastisk at bruge E-vitamin-infunderet hudpleje. Men resten af din krop kan også have gavn af det. Hvis du tror, du mangler dette essentielle vitamin, så prøv at tage et kosttilskud, så bør du kunne se fordelen i din hud, hår og endda dine øjne. Det styrker også kroppens immunforsvar – hvilket altid er godt i vintermånederne. 

Sørg dog for, at du ikke overdriver det, da høje doser af E-vitamin kan være skadeligt – det er bedst at konsultere din læge, hvis du er bekymret. 

Din krop lagrer overskydende E-vitamin, som den ikke bruger med det samme, til fremtidig brug, så du behøver sandsynligvis ikke at supplere hver dag (især hvis din kost også er rig på E-vitamin).

Pleje af din hud

NIVEAs produkter bruger en række naturlige hudplejeingredienser for at sikre, at alt virker effektivt og bidrager til at holde din hud sund. 

Hvis du leder efter hudplejeråd, skal du bare søge på NIVEA-webstedet, så vil du helt sikkert finde den information, du skal bruge for at skabe din perfekte hudplejerutine.