pige med kort hår, smilende

Sådan plejer du uren hud for at få en mere jævn teint

Hvad forårsager uren hud og er det muligt at behandle det hurtigt? Find ud af, hvordan du holder dig på toppen med ren hud med NIVEA.

SÅDAN PLEJER DU UREN HUD FOR AT FÅ EN MERE JÆVN TEINT

Spekulerer du på, hvordan du slipper af med uren hud og om der er speciel hudpleje til uren hud? Misfarvningerne i ansigtet eller på kroppen ses i en række nuancer, former og størrelser, og det meste af tiden er det ikke noget at bekymre sig om. Læs videre for at finde ud af de bedste metoder til at holde frustrerende pletter under kontrol, så du altid kan føle dig behageligt tilpas i din hud.

HVAD ER UREN HUD?

Udtrykket kan bruges om stort set ethvert midlertidigt mærke på huden forårsaget af akne, blokerede porer, stress, køligt vejr eller soleksponering – nogle gange kaldet solpletter. Pletter kan opstå sammen med følsom hud, rødme og kløe eller udvikle sig til sorte eller hvide hudorme. 
 
 Læs videre for at finde ud af mere om, hvordan du kan slippe af med pletter og skabe en hudplejerutine, du kan være stolt af. Alt sammen med lidt hjælp fra NIVEA-produkter og en sund livsstil.

FORSKELLIGE TYPER UREN HUD

Akne:

På samme måde som sorte og hvide hudorme er bumser forårsaget af tilstoppede porer. Du undrer dig måske over, hvad der egentlig er indeni. Det er normalt naturligt udskilte olier, døde hudceller, bakterier eller fanget snavs. 
 

Indgroede hår:

Hår over hele kroppen kan nogle gange vokse den forkerte vej, fordi det ikke er i stand til at bryde gennem huden. Dette er ofte forårsaget af hårfjerningsteknikker som barbering, voksning eller plukning. 

Forkølelsessår:

En prikkende eller smertefuld blære i ansigtet. Selvom forkølelsessår er meget almindelige, er de også meget smitsomme og kan forårsages af sygdom eller stress. Hvis du lider af forkølelsessår, skal du tale med en apoteksmedarbejder for at få de bedste råd og behandling. 

Hyperpigmentering:

Et område med mørkere hud, som kan være forårsaget af solen eller hvor en mørk plet er helet Fregner er også en form for hyperpigmentering og er som regel genetisk og harmløst.


HVAD FORÅRSAGER BUMSER OG UREN HUD?

Naturlige olier, der udskilles af hudens talgkirtler, kan forårsage akne og uren hud, som generelt er resultatet af hormonelle forandringer i puberteten. Men bumser er ikke udelukkende forbeholdt teenagere og kan dukke op langt efter denne fase af dit liv. Vi har givet nogle af de vigtigste faktorer, der kan forårsage uren hud: 
 
 Dårlig kost: En diæt med fed mad, meget alkohol og mælkeprodukter kan føre til akne eller uren hud. De ekstra fedtstoffer og olier i mad og drikke kan bidrage til tilstoppede porer, som så kan føre til uren hud og akne. 
 
 For meget sol: Overeksponering for solen og dens UV-stråler (som faktisk er en type stråling) kan forårsage varig skade på din hud, misfarvning og fotoældning. Når du planlægger at tilbringe en længere periode i direkte sol, så sørg for at bære solcreme på varme sommerdage, både herhjemme og i udlandet. 
  
 Tilstoppede porer: Kroppen producerer naturligt en olie kaldet sebum, som er designet til at holde på fugten. Men hvis der er for meget på toppen af huden, især i ansigtet, kan det føre til tilstoppede porer.

blond hår kvinde, vaske hendes ansigt

HVORDAN PÅVIRKER PUBERTETEN UREN HUD?

Når teenagere går gennem puberteten, arbejder kroppen overarbejde for at gøre dem til unge voksne. Men ekstra højde, humørsvingninger og friske skud af hår under armene er ikke de eneste egenskaber, de kan se frem til, da acne også vil være på vej.

Uren hud forårsages af en stigning i en naturlig olie kaldet talg, som kan tilstoppe porerne, hvis der er for meget til stede af det. En overproduktion af talg er helt normalt, men det kan give ansigtet en tynd olieagtig hinde. Når det er sagt, har det også sine fordele – det hjælper med at bevare fugt og beskytte huden mod UV-stråler, men de fleste mennesker er ikke ivrige fans af det, da det kan få ansigtet til at se skinnende ud. 
 
 For meget eller for lidt talg kan forårsage hudirritation, så det kræver balancegang. At vaske sit ansigt mere end to gange om dagen kan faktisk forårsage flere problemer, end det løser, da det kan gøre huden mere udsat for snavs og for elementerne. 
   
 
 Hvis du er i puberteten lige nu eller oplever en overproduktion af talg, kan det være, du føler, at påføring af fugtighedscreme kun vil få dit ansigt til at se mere fedtet ud og også føles sådan. Hvis det er tilfældet kan du prøve NIVEA Mattifying Day Cream, som er lavet med en matterende og aloe vera-beriget formula for at fugte din hud og samtidig forhindre et fedtet look.
 

to kvinder fjerner pletter

SÅDAN SLIPPER DU HURTIGT AF MED UREN HUD

Hvorfor dukker bumser altid op på de mest ubelejlige tidspunkter? Lige før et jobinterview, en stor præsentation eller endnu værre ... en date! Heldigvis er der et par hjemmeremedier og NIVEA-produkter, der hjælper dig med at håndtere utidige udbrud, så du altid kan føle dig behageligt tilpas. 
 


Hvis du har kort tid og ønsker at reducere rødme eller hævelse, så hop i et varmt brusebad, eller hvis du har adgang til et dampbad, er det endnu bedre. Dampen vil udvide dine porer, øge olieproduktionen og naturligt fugte dit ansigt. 
  
 Snup en hurtig træning, få dit blod til at pumpe, og husk at drikke masser af vand. Selvom det kan føles alt andet end intuitivt, at en omgang træning skulle reducere rødme, booster træning immunsystemet og kan hjælpe med at rense huden. Bare husk at tage et godt brusebad bagefter, og skyl al din hårdt optjente sved væk. 
 
   
 Prøv at påføre is, hvis området er hævet. Den kølige temperatur hjælper med at reducere eventuel inflammation og rødme, mens den trækker varmen væk fra det berørte område. 
   
 
 Hvis du har lidt mere tid, kan en god nats søvn gøre underværker for huden og give din krop mulighed for at reparere skader. Det er endnu bedre, hvis du kan sove på ryggen, så din hud kan ånde hele natten lang.

kvinde, der bruger en Nivea skønhedsmaske

SÅDAN FOREBYGGER DU UREN HUD I ANSIGTET

At holde irriterende uren hud i skak handler om mere end bare en sund hudplejerutine. Det, du putter i din krop, spiller også en stor rolle. For eksempel kan chokolade, mejeriprodukter, raffinerede kulhydrater (hvidt brød, pizzadej) og alkohol alle bidrage til usund hud. Især vil alkohol udtørre din hud, hvis du ikke drikker nok vand, samtidig med at du indtager det. Hvis du vil forkæle din hud med et nærende måltid, så kig efter opskrifter, der indeholder nogle af følgende vitaminrige ingredienser: 
 

 Laks eller makrel (som indeholder en god slags fedt, kaldet omega-3) 
 
 Kalkun (magere og nogle gange billigere end kylling) 
 
 Brune ris eller quinoa 
 
 Tomater 
 
 Broccoli 
 
 Avocado 
 
 Peberfrugt (de røde – de mest modne – siges at indeholde mest næring) 
 
 Blåbær 
 
 Nødder og frø 
 
 Gulerødder og sød kartoffel 

 
 Og hvis du bruger meget makeup, så overvej at give dig selv en pause i ny og næ, for at lade din hud få lidt luft. Naturligvis er det vigtigt at bruge de rigtige NIVEA-produkter, når det kommer til håndtering af uren hud. 
 
 For at få hjælp til at forebygge uren hud i ansigtet kan du udforske NIVEA Derma Skin Clear-serien, som er lavet med en kombination af Niacinamid, Salicylsyre og Glykolsyre for at hjælpe med at revitalisere og pleje beskadiget hud – påbevist at reducere og forebygge uren hud. Serien indeholder NIVEA Derma Skin Chemical Exfoliator, Skin Clear Toner, Skin Clear Anti-Blemish Scrub og Skin Clear Wash Gel, den perfekte kombination til behandling af uren hud.