Kvinde med ingefær og krøllet hår

Hvad er SPF?: Hvor længe varer det og hvad har du brug for?

SPF er afgørende for at beskytte din hud mod UV-stråler i dit daglige liv. Opdag, hvordan SPF virker, hvad faktortal betyder, hvilken du skal bruge og hvordan du anvender det.

HVAD ER SPF OG HVAD STÅR DET FOR?

SPF står for Sun Protection Factor (solbeskyttelsesfaktor), hvilket betyder hvor lang tid solcremen vil beskytte din hud mod UV-stråler. Jo højere SPF, jo længere vil beskyttelsen vare. Lær alt, hvad du behøver at vide om SPF, herunder hvor længe faktor 50 varer, hvordan det virker, og hvilken faktor der passer bedst til din hud.

Hvad betyder SPF-tallet?

SPF-tallet fortæller dig, hvor lang tid det kan tage for dig at blive solskoldet efter at have påført den givne faktor, i forhold til slet ikke at bære nogen solfaktor. For eksempel: Hvis du kan være 10 minutter i sollys uden at blive forbrændt, vil en lotion med SPF10 gange denne ""selvbeskyttelsestid"" med 10, dvs. 100 minutter.

Men husk på, at dette kun er en cirkaangivelse, da det måske ikke tager så lang tid for dig at blive forbrændt afhængigt af årstiden, vejret eller endda din geografiske placering.

Hvordan virker SPF?

De aktive ingredienser i solcremer arbejder på at beskytte huden ved enten at reflektere eller absorbere UV-stråler, hvilket forhindrer solrelaterede skader. Fysiske (også kendt som mineralske) solcremer arbejder for at reflektere UV-lys, mens kemiske solcremer absorberer det. Mængden af filtrerede UV-stråler afhænger af niveauet af den SPF, du anvender: 

SPF15 blokerer 93 % UVB-stråler
SPF30 blokerer 96,7 % UVB-stråler
SPF50 blokerer 98 % UVB-stråler
SPF100 blokerer 99 % UVB-stråler

UVB-stråler kan aldrig filtreres totalt, hvorfor det er vigtigt at genpåføre SPF-beskyttelse mindst hver anden time.

Afro hår kvinde, der anvender Nivea SPF creme

HVILKEN SPF SKAL DU BRUGE?

SPF i din lotion skal være mindst 30 og vælges afhængigt af din hudtype, din påføringsproces og dine planer for dagen. 
 
Kvinde anvender Nivea SPF-spray

Vælg den rigtige SPF til din hudtype

I modsætning til hvad vi måske tror, påvirker den procentdel af melanin, der er til stede i din hud og som gør din hudfarve mørkere, ikke det niveau af SPF du har brug for. Mørkere hud skal stadig beskyttes mod skadelige stråler med mindst SPF 30. Men når du har en lysere hudtone, bør du påføre solcreme oftere, da melaninen i din hud måske ikke modstår solen så længe.

Minimumsniveauet af SPF, som er anbefalet for hver hudtype i løbet af en gennemsnitlig dag er:
Tør hud: brug SPF 30 
Sensitiv hud: SPF 50 da huden er mere modtagelig for skader. Faktor 50 vil give stærkere beskyttelse
Moden hud: Brug også SPF 50 af lignende årsager som for følsom hud. Huden bliver mere skrøbelig med alderen

Det du skal huske om SPF-faktoren er: Jo højere den er, jo længere og bedre er din hud beskyttet mod UV-stråler. Hvis du har en hudlidelse og er usikker på den SPF, du skal bruge, vil vi råde dig til at tale med din læge.

Skal du vælge SPF 50 eller 30? Hvad er forskellen?

SPF 50 giver cirka 98 % beskyttelse mod UVB-stråler i modsætning til cirka 96,7 % fra SPF 30. Beskyttelsesniveauer over SPF 50 giver kun marginalt yderligere dækning, og intet niveau af SPF-beskyttelse kan give 100 % beskyttelse. I de fleste tilfælde er SPF 30 tilstrækkelig beskyttelse, forudsat at den påføres korrekt - SPF 50 er fortsat den sikreste mulighed for at forhindre solskader.

 

SÅDAN PÅFØRER DU SPF

Først og fremmest skal hele din krop dækkes med solcreme. Forkert påføring af selv den bedste solcreme vil gøre, at dele af din hud bliver udsat for solens farlige UV-stråler. Når du anvender SPF korrekt, bør du dække alle udækkede områder fuldstændigt og påføre igen så ofte som nødvendigt for at opretholde en sikker mængde UV-beskyttelse. 
Mængden af SPF, der skal anvendes til fuld kropsdækning, vil variere afhængigt af aldersgruppen:

Under 3 år: Brug minimum 5 til 10 ml solcreme, men hold babyer i skyggen ude af direkte sollys hele tiden.
Børn (i alderen 3-5 år) har brug for mindst 10-15 ml – for flere oplysninger om at holde børn sikre, læs NIVEAs råd til børns solbeskyttelse
Børn (i alderen 5 til 10) kræver mindst 15-20 ml.
For en komplet påførelse af hele kroppen kræver voksne mindst 30 ml.For at påføre SPF ordentligt på dit ansigt skal du påføre det som det allersidste trin i din hudplejerutine og dække dit brystområde og hals. NIVEA anbefaler at påføre solcreme, 20-30 minutter før du går ud i solen, fordi din hud skal bruge tid til at absorbere SPF.

kvinde, der smører Nivea solbeskyttelsescreme på sin søn

HVOR LÆNGE VARER SPF 50 OG HVOR OFTE BØR DU PÅFØRE IGEN?

Nivea Sun Protect 30 SPF

SPF50 bør beskytte dig 50 gange så længe som din hud ville være i stand til at beskytte sig selv naturligt. Husk dog, at jo lavere SPF og jo længere tid siden påføring, jo færre UVB-stråler vil blive filtreret, så en genpåføring hver anden time anbefales stærkt. 


Du bør genpåføre SPF oftere, hvis du svømmer eller dyrker sport – da sved og vand kan fjerne beskyttelsen hurtigere. At have rejsesolbeskyttelse med på SPF 30 eller 50 kan være en praktisk måde at sikre, at din beskyttelse bliver genpåført hele dagen. 

HVILKEN SPF SKAL JEG BRUGE TIL ANSIGTET?

SPF 50 vil give dig den bedste beskyttelse, men lavere niveauer er også velegnede, så længe de påføres korrekt, og du påfører mere i løbet af dagen. 

Solrelaterede skader er en af hovedårsagerne til tidlig aldring. Ved at beskytte din hud mod solens stråler kan du hjælpe din hud med at bevare en ungdommelig teint. Selvom aldring er en smuk proces, bør solskader undgås.

Dit ansigt er en af de mest udsatte dele af kroppen, derfor anbefales det stærkt at anvende SPF dagligt for at holde ansigtet beskyttet. Brug af en ansigtscreme, der indeholder SPF, er en af de bedste måder at gøre dette på, da det i dagligdagen, især når det er overskyet, er let at glemme dette sidste trin i din hudplejerutine.

NIVEA fugtighedscremer med SPF kan nemt introduceres i din hudplejerutine. Alle er omhyggeligt skabt med nærende ingredienser for at imødekomme hudens daglige behov, samtidig med at de giver ekstra SPF-beskyttelse: fra forfriskende dagcremer, tonede cremer til anti-rynkecremer, der alle holder dig beskyttet mod UV-stråler.

Kvinde med en Nivea Cellular ansigtscreme

BESKYT DIN HUD MOD SOLEN, MENS DU HOLDER DEN HYDRERET

Kvinde med krøllet hår, der holder en Nivea Protect and Moisture SPF-creme

Hvis du gerne vil give din hud den højeste beskyttelse mod UV-stråler, så udforsk udvalget af NIVEA Protect & Moisture Ultra Sun Lotion. Den er infunderet med E-vitamin, og antioxidanten beskytter og styrker din hudbarriere, samtidig med at den giver 48 timers fugt. Den bæredygtige formula er designet til at være svedafvisende og ikke-klæbrig, så du kan nyde tilværelsen udendørs uden at skulle bekymre dig om solskader.

NIVEA UV Face Triple Protect Fluid SPF 50+ er omhyggeligt formuleret til at give dit ansigt øjeblikkelig og pålidelig beskyttelse og vil blive absorberet af din hud hurtigere, så den også virker hurtigere, uden at føles fedtet, hvilket gør den velegnet under makeup. Denne solcreme til dit ansigt vil beskytte din hud mod: UV-stråler, forurening og blåt lys.

Vores fulde udvalg af NIVEA-solcremer er udviklet og testet af eksperter for pålidelig effektiv beskyttelse, mens de indeholder yderligere nærende ingredienser, der plejer din hud.