kvinder smiler

Sensitiv hud

Alt hvad du behøver at vide om sensitiv hud og pleje af den

9 ÅRSAGER TIL SENSITIV HUD

Stress, kulde, vind, sollys eller endda de forkerte produkter kan virke irriterende for sensitiv hud. Hvis sensitiv hud ofte bliver irriteret, forringes dens naturlige beskyttende funktion, hvilket udgør en risiko for dig. Men frygt ej, NIVEA er her for at dække over nogle af de almindelige årsager til irritation. Vi hjælper med at holde dig (og din hud) ordentligt forberedt, behandlet og beskyttet mod alt, hvad livet byder dig.

PAS PÅ: FØLSOM HUD

Hverdagens stress som at tage brusebad med hårdt vand, blive fanget i en kold vind, påføring af alkoholiske parfumer eller UV-eksponering er bare nogle af de almindelige udløsende faktorer.

 

hvad betyder sensitiv hud, at du er mere disponeret for irritation.

 

Når det kommer til at vælge en creme til sensitiv hud, er det vigtigt at finde et produkt, der komplimenterer dine styrker, så du kan behandle din hud blidt for at give den, hvad den har brug for uden at forårsage yderligere irritation.

kvinde med krøllet hår

Sensitiv huds egenskaber

VISER DIN KROP SIN SENSITIVE SIDE?

Kroppens hud kan være følsom af forskellige årsager. Miljøfaktorer som kulde eller varme samt interne processer som hormonelle forandringer er kendte årsager.
 

 

 NIVEA har en række hudplejeprodukter, der er specialdesignet til at erstatte det, din følsomme hud mangler, og holde den fugtig og beroliget.

 

Hvordan ser sensitiv hud ud? Synlige tegn som rødme, hævelse eller tørhed i forbindelse med ruhed eller afskalning af huden er især mærkbare, når du har sensitiv hud. Disse er ofte ledsaget af mindre synlige subjektive fornemmelser såsom overfladestramhed, kløe eller en brændende eller endda stikkende fornemmelse. Følsom hud kan påvirke alle områder af kroppen, men især ansigtet. Uanset hvor du er berørt, er det afgørende at finde en passende hudplejerutine til følsom hud for at håndtere den.

Der er nogle ligheder med andre hudlidelser, som medfører mangel på fugt, såsom tør hud. Effektiviteten af din huds funktion afhænger af enzymaktiviteten, som ofte også er aftagende i sensitiv hud. Som følge heraf påvirkes hudens naturlige barriere, hvilket resulterer i tab af fugt og øget indtrængning fra irriterende stoffer. Hornhindelaget er også ofte tyndere, og nerveender er mere følsomme. 
 


UDLØSENDE FAKTORER FOR SENSITIV HUD

Der er så mange ting, der bidrager til sensitiv hud, ude og inde. Eksterne faktorer kan få din hud til at føles tør og inflammeret, mens indre faktorer, disponering og tid også kan have deres indvirkning.
 
 
 
Nivea beroligende natcreme
Eksterne faktorer som: 
- Kulde og vind – disse udtørrer din hud og reducerer dens solbeskyttende virkning 
- UV-stråling, ozon – kan forårsage solskoldning, for tidlig aldring og rynker
- Tør luft eller en drastisk ændring i vejret kan udtørre huden
- Intens kropsrensning, især almindelig sæbe, kan irritere huden og forårsage rødme og fjerne æteriske olier i huden
- Visse medikamenter – kan forårsage tørhed og pletter
 
Indre kropsfaktorer som:
- Alder (både meget unge og mere modne) – personer med sensitiv hud er mere sårbare i disse aldre
- Psykologisk stress – højere kortisolniveauer på grund af stress kan udløse udbrud og olieproduktion
- Hormonelle ændringer såsom menstruationscyklus kan forværre sensitiv hud 
- Tendens til allergi – mennesker med sensitiv hud er mere tilbøjelige til at få lokale reaktioner på duftstoffer, kemikalier og farvestoffer i produkter og tøj
 

VALG AF DE RIGTIGE HUDPLEJEPRODUKTER TIL SENSITIV HUD

Find de cremer og fugtighedscremer, der passer til din følsomme hud.

Hvis du har sensitiv hud, bør du sørge for at bruge særligt milde og skånsomme renseprodukter til følsom hudpleje.

 

Undgå at bruge almindelig basisk sæbe, som forringer hudens beskyttende syrelag og kan være ret hård ved din hud, især hvis den i forvejen mangler fugt og essentielle enzymer. Brug i stedet produkter, der er specielt udviklet til sensitiv hud. Det gælder især creme til sart hud, fugtighedscreme til sart hud og andre hudplejeprodukter.

 

De produkter, du påfører, bør kun indeholde hudvenlige ingredienser – det vil sige, at de skal være fri for alkohol og duftstoffer. Effektive komponenter, som kan forebygge symptomer på sensitiv hud eller lindre tegn på sensitiv hud, er også vigtige, for eksempel lakridsekstrakt eller dexpanthenol.

kvinde, der renser følsom hud

INGREDIENSER I HUDPLEJE TIL SENSITIV HUD

Når det kommer til sensitiv hud, er ingredienser, der holder huden fugtig, styrker hudens barriere og beroliger huden, alt sammen med til at reducere hudens følsomhed. 
 
kvinde smilende

Særligt egnede ingredienser omfatter:

- Dexpanthenol, forløberen for vitamin B5. Det styrker hudens naturlige beskyttende funktion og bidrager til at reducere dens fugttab.

- Glycerin, en naturlig fugtighedscreme, som understøtter hudens fugtbalance.

- Vindruekerneolie, som er rig på linolsyre, er en vigtig bestanddel af de naturlige, barriereforstærkende hudlipider.

- Lakridsekstrakt fra roden af den kinesiske lakridsplante, som har antioxidante egenskaber, beroliger irriteret hud og lindrer rødme i huden.


DIT MEST SENSITIVE OMRÅDE: DIT ANSIGT

Følsom hud er mest mærkbar i ansigtet, fordi den typisk er mest udsat for ydre påvirkninger, såsom vind, UV og andet. Heldigvis har NIVEA en række produkter, som du kan integrere i din hudplejerutine til følsom hud.

PLEJETIPS TIL SENSITIV HUD I ANSIGTET

- Makeup til sensitiv hud: Brug foundations og concealere specielt til din hudtype.

- Brug ansigtsplejeprodukter, der er specielt udviklet til sensitiv hud. De holder din hud fugtig, styrker dens barrierer og lindrer symptomerne på sensitiv hud.

- Brug ansigtsrenseprodukter, som er særligt milde. Det er bedst at bruge væsker eller renseservietter specielt udviklet til sensitiv hud. Udforsk vores Naturally Good-serie, de perfekte produkter til sensitiv hud.

- Undgå ansigtsscrubs med perler, da disse kan forværre følsomme områder.

- Om vinteren skal du sørge for regelmæssigt at ansigtspleje til sensitiv hud om morgenen og aftenen. Dette vil forhindre din hud i at tørre ud, hvilket kan være smertefuldt.

- Følsom hud er modtagelig for UV-stråling. Påfør solbeskyttelse hver dag. Til særligt følsomme hudområder såsom ansigt, hals og øvre brystområde, bør du gå efter solbeskyttelsesfaktor 50, såsom NIVEA UV Face Moisture Mousse SPF 50+, eller NIVEA Sun Protect Sensitive Sun Lotion, der er specielt designet til at pleje den sarte hud i dit ansigt.

- Ryg ikke, da det øger belastningen af din hud. 

 
For yderligere NIVEA-produktanbefalinger, shop vores ansigtspleje-serie


SENSITIV HUDPLEJE

5 TOP TIPS TIL PLEJE AF DIN KROP

1) Undgå at udsætte din hud for vand i længere perioder: Gå i brusebad i stedet for karbad, dog højst én gang om dagen, i maks. 10 minutter, og gerne lunkent vand i stedet for varmt. 
 
2) Brug hudvenlige rensemidler – brug ikke almindelige sæber. Ideelle produkter er milde, pH-neutrale brusegeler og fugtgivende bruseolier, såsom en naturlig olie shower gel eller Sensitive shower cream Shower til sensitiv hud fra NIVEA. Og gnid ikke for hårdt, når du tørrer dig. 

 

3) Glem ikke at pleje din hud: Påfør altid creme efter brusebad.

 

4) Undgå tætsiddende tekstiler og tøj lavet af ’kradsende’ materialer. Dette fører til unødvendig hudirritation, hvilket bidrager til din irritation.

 

5) Vælg en deodorant, der er fri for aluminiumsalte. Se vores omfattende udvalg af deodoranter.

kvinde, der plejer kroppen

AFSLAPNINGSPROGRAMMET FOR SENSITIV HUD

yoga

Stress går lige i din hud. Vores sind og personligheder har stor indflydelse på vores huds udseende. Afstressningsøvelser får sensitiv hud til at slappe af og hjælper dig med at føle dig smuk.

 
En sund krop har brug for et sundt sind – først når vi formår at opretholde balancen i vores liv, kan vi finde vores indre afslapning og balance. Og det afspejles i os selv og vores hud.
 
Et absolut must for ægte indre skønhed er afspændingsøvelser. Bevægelse holder os sunde og i form og reducerer stress. Uanset om det er klassisk yoga (f.eks. Vinyasa Flow) eller den trendy ""Nia"" træning: Afspændingsøvelser skaber indre balance og hjælper dig til at være et med dig selv.
 
En massage hjælper dig med at slappe af og giver dig fornyet energi. Det giver dig mulighed for at nulstille og skaber et roligt rum væk fra vores ofte hektiske hverdag.