Argan Olie Til Ansigtet

Hvad er arganolie, og er arganolie godt at bruge til ansigtet? Læs mere om alle oliens fordele for huden, og hvad der gør den så effektiv.

HVAD ER ARGANOLIE?

Marokkanske kvinder har anvendt argan olie til ansigtet, kroppen og håret i flere århundreder. Men hvad gør det så effektivt?

HVAD ER ARGAN OLIE?

Argan olie produceres af nødder fra argantræer, der stammer fra Marokko - nødderne indeholder 1 til 3 olieholdige argankerner, der ekstraheres ved at knække og riste nødderne, som bruges til at producere, hvad vi kender som arganolie.

Argan olie indeholder en række ingredienser, der er gode for dit helbred, perfekt til hårpleje og hudpleje herunder:

 • E-vitamin - hjælper med at bevare hud og øjne sunde og styrker kroppens immunforsvar
 • Phenol - findes i plantebaserede forbindelser som fx arganolie og virker som effektive antioxidanter, der hjælper med at beskytte DNA fra at blive ødelagt af frie radikaler
 • Karotene - omdannes i kroppen til A-vitamin, der understøtter en sund hud, sunde øjne og forbedrer dit immunforsvar
 • Fedtsyrer - hjælper med at producere hudens naturlige fedtbarriere, der holder huden fugtet, fyldig og ungdommelig

ARGAN OLIE ANSIGT

Argan olie er blevet et fænomen inden for hud- og hårpleje på grund af dens velgørende egenskaber. Og den har virkelig mange gode kvaliteter. Det er ikke uden grund, at den kaldes for "naturens flydende guld" - og det skyldes ikke kun oliens farve i sin reneste form.

Fordele argan olie hud:

 • Booster elasticitet
 • Fugter huden så tør og skællende hud undgås
 • Forhindrer/mindsker strækmærker - arganoliens regenererende og reparerende egenskaber er med til at mindske inflammation og minimere strækmærker
 • Forhindrer/mindsker solpletter - arganolie indeholder et fysisk filter, der beskytter mod UV-lys og derfor er med til at forhindre solskader. Dens hudreparerende egenskaber og indhold af E-vitamin er med til at falme solpletter og give en jævn og strålende hud
 • Holder fedtet hud under kontrol - arganolie regulerer talgproduktionen, så din hud får tilført fugt uden, at den overproducerer talg, hvilket er særligt vigtigt, hvis du allerede har fedtet hud
 • Arganolie akne - arganolie mindsker talgproduktionen og hjælper med at forhindre tilstoppede porer i at blive til bumser
 • Forbedrer andre produkters absorbering i huden - arganolie er  ekstra fugtgivende og har en naturlig eksfolierende funktion, så der ikke er en barriere mellem hudcellerne og dine hudplejeprodukter. Dermed kan de nemmere absorberes i huden
 • Forhindrer rynker - takket være oliens plejende og solbeskyttende egenskaber, er den med til at sikre, at huden aldres på grund af tør hud og solskader.

ARGANOLIE TIL AKNE

Arganolie er rigtig god til at behandle akne, da det holder urenheder nede og mindsker ar. Olien gør dette ved at fremme en naturlig regenerering af huden og give den fugt og elasticitet. Når du køber midler mod akne i butikkerne, indeholder de ofte ingredienser, der fjerner hudens naturlige olier og får den til at tørre ud. Talgproduktionen forøges for at gendanne de mistede fedtstoffer. Dette fører til tilstoppede porer, flere bumser og efterfølgende ar. Her kommer arganolie ind i billedet - arganolie dulmer og mindsker den betændelsestilstand, der forårsager akne. Olien hjælper med at kontrollere talgproduktionen, så færre porer bliver tilstoppede. Samtidig sætter olien en selv-eksfoliering i gang, der giver porerne mulighed for at ånde. Takket være E-vitamin, der fremmer en naturlig regenerering af huden, og antioxidanter der reparerer og heler skadet hud, hjælper den også med at mindske eksisterende aknear. Hvad mere kan du ønske?

ARGAN OLIE TIL ANSIGTET: 5 NEMME TRIN

 1. Vask dit ansigt med koldt vand og en mild ansigtsvask og sørg for, at dit ansigt er rent, før du påfører andre produkter.
 2. Dup dit ansigt tørt (lad være med at gnubbe, da det kan irritere din hud) og efterlad din hud let fugtig (ikke våd).
 3. Påfør 2-3 dråber arganolie i dit ansigt og masser forsigtigt olien ind i ansigtet i cirkulære bevægelser, så du sikrer, at olien fordeles jævnt i hele ansigtet.
 4. Lad den trænge ind i huden i 5 minutter (jo længere jo bedre) 
 5. Gentag processen én gang om dagen og se, hvordan din hud blomstrer

NIVEA OG ARGAN OLIE

Hos NIVEA har vi skabt en række produkter med arganolie, så du hver dag kan nyde en blød og ungdommelig hud.
NIVEA Naturally Good Anti Age Night Cream indeholder 99 % ingredienser af naturlig oprindelse, inklusiv økologisk arganolie og økologisk tidselblomstekstrakt. Cremen virker opstrammende og sætter naturens kræfter i højsædet. Den understøtter hudens egen naturlige regenereringsproces i løbet af natten, så du kan vågne op med en fornyet hud med synligt færre rynker på blot to uger. Ved at smøre dit ansigt med vores ansigtscreme med arganolie inden du går i seng, sikrer du, at huden forbliver fugtet hele natten og at ingredienserne arbejder, mens din hud er allermest modtagelig.
NIVEA Q10 Power Extra Nourishing Day Cream indeholder arganolie og 100% hudidentisk Q10 til at fugte huden og mindske synligheden af rynker.
NIVEA Biodegradable Refreshing Cleansing Wipes er produceret af 100% naturlige plantefibre, der er tilført arganolie for at opnå en opfriskende og nærende rens.
Hvis din hud reagerer med irritationer ved brug af produkter med arganolie, kan det være, at du har sart hud eller er allergisk. I så fald skal du stoppe med at anvende produkter med arganolie.