Udnyt tiden under bruseren bedst muligt

Uanset om du foretrækker et kort eller et afslappende bad, kan du her læse om, hvordan du kan forbedre dine badevaner, så din tid i badet optimeres.

Forskellige tilgange til at bade

Vi har allesammen forskellige behov, når det kommer til at bade. Og hvis du tænker over, hvilken type bad du foretrækker, kan du gøre dit bad mere effektivt.
kvinde-der-bruger-badesvamp-på-ryggen

Skal du skynde dig? Bliv god til det hurtige bad.

Fokuser hele tiden på at vaske dig, mens du er i bad. Du vil blive overrasket over, hvor meget tid du kan spare.

Det hurtige og effektive bad

Det er ikke nogen hemmelighed, at moderne hverdagsliv kan være hektisk, og der er altid noget, der skal gøres. Mange mennesker nedprioriterer tiden til at tage bad, og de vil gerne have, at de kan gøre det på den hurtigste og mest effektive måde.

At begrænse den tid, du bruger på at bade, kan bestemt lade sig gøre, men det kræver en vis mængde planlægning at sikre, at det både bliver effektivt og samtidig er en behagelig oplevelse.

Først og fremmest skal du sørge for, at du har alt, hvad du skal bruge, klar. Det gælder både dine badeprodukter, din tandbørste og din badesvamp. Kun på den måde slipper du for, at du skal ud af badet halvvejs igennem for at hente det glemte – så slipper du for at spilde tid!

Det er også vigtigt at sørge for, at du ikke lader dig gribe af den gode stemning under den varme bruser. Hvis du har travlt, er det en god idé, at du bestemmer dig for, hvor lang tid du vil bade, og at du overholder det.

Sådan tager du et særdeles afslappende bad

Når du ikke er begrænset af tiden, kan du godt tillade dig at forkæle dig selv lidt ekstra i badet. Hvorfor ikke dæmpe lyset, fylde badeværelset med din yndlingsduft og virkelig slappe af?

Det er også en god ide at vælge badeprodukter, som er skønne og forkælende, når du tager et afslappende bad. Forkæl dig selv med NIVEA Creme Smooth Shower, og nyd følelsen af blød hud. Hvis du foretrækker at forkæle din hud med en badeolie, er NIVEA Natural Shower Oil en overdådig olie, som passer til følsom, tør hud.

Et afslappende bad handler om mere end bare at vaske dig. Det handler om at tage stemningen ind, glemme alle bekymringer og nyde lidt ‘dig-tid’.
kvinde-slapper-af-i-badet

Tid til at slappe af: Det afslappende bad

I den anden ende af spektrummet er der de folk, som elsker at tage sig god tid, når de bader. At nyde et dampende, varmt bad er en af livets små afslapningsøjeblikke, hvor du har mulighed for at lade dagens stress og jag svinde hen.

Nøglen til et godt bad: Forberedelse

At opnå det, du gerne vil med dit bad, handler ofte mest om, hvordan du forbereder det.
nivea-badeprodukter-udvalg

Planlæg dine produkter

Inden du går ind under bruseren, er det en god ide at beslutte, hvilke produkter, du vil bruge til din krop og hår, så du kan finde dem frem og have en færdig plan for badet klar i hovedet.

Tips for preparing for your shower

  • Tag en badehætte på, hvis du ikke skal vaske dit hår
  • Børst dit hår igennem, hvis du regner med at vaske det
  • Brug en kropsbørste til at fjerne døde hudceller, så du får den friske hud frem
  • Varm dit badeværelse op til en behagelig temperatur
  • Læg det tøj frem, som du vil have på, når du kommer ud af badet

Sådan forbereder du dit bad

At forberede dit bad på den rigtige måde, gør det nemmere for dig at spare tid og være mere organiseret. Inden du hopper under bruseren, er det vigtigt, at du beslutter, hvor meget tid du vil bruge derinde, og hvad du vil opnå. Hvis du ikke vasker dit hår hver dag, skal du sørge for, at du på forhånd planlægger de dage, hvor du vil vaske det – på den måde får du ekstra tid disse dage, og du behøver ikke skynde dig. Hvis du har planlagt at dyrke sport eller gå i motionscenteret, skal du sørge for at planlægge dit bad til bagefter, hvis det er muligt. Hvis du foretrækker at bade, lige når du står op, skal du derfor også sørge for at medregne passende tid – et forhastet bad giver dig en stresset fornemmelse, og det er et dårligt udgangspunkt for resten af din dag.

Sådan gør du dine badevaner nemme for dig selv

At have en god badestrategi sikrer dig, at dit bad går efter planen.
De ideelle badevaner – hvad skal du gøre først?

Wash your hair

It is great to shampoo your hair first and apply your conditioner afterwards. This way you can leave your conditioner to sink in more effectively while you do other things. If it suits you better, feel free to clip it up away from your shoulders and look forward to silky smooth hair later.
nivea-creme-pleje-ansigtsrensning
De ideelle badevaner – hvad skal du gøre først?

Rens dit ansigt

Når du har været i bad nogle minutter, vil dampen fra vandet åbne porerne i dit ansigt, og du kan rense meget dybere, end det ellers er muligt. Prøv NIVEA Creme Care Facial Cleansing Cream for en opstrammende rensning med eucerit og panthenol, som giver en skøn, blød og smidig hud.
kvinde-der-barberer-ben
De ideelle badevaner – hvad skal du gøre først?

Barbering

Det er aldrig en god ide at barbere dine ben, inden du går i bad. Du risikerer bare at skære dig. Når du har været under vandet lidt, bliver din hud og dine hår bløde, og du kan barbere langt tættere.
kvinde-med-blå-badesvamp
De ideelle badevaner – hvad skal du gøre først?

Vask din krop

Det er bedst at slutte badet af med at vaske kroppen. På den måde kan du være sikker på, at du får vasket alle rester af shampoo og balsam væk. Det ville ellers kunne irritere din hud, hvis den er særligt følsom.
De ideelle badevaner – hvad skal du gøre først?

Dry off

Using a towel that’s nice and soft, gently squeeze out your hair, before putting it in a head towel to dry and start drying your skin using gentle patting motions.

5 simple måder at sørge for, at dit bad bliver behageligt

  • Planlæg hyppigheden af dine bade på forhånd
  • Hvis du har en varmtvandsbeholder, skal du sørge for, at du har rigeligt med varmt vand til dit bad
  • Brug altid en bademåtte, som sikrer, at du ikke glider, så du undgår ulykker
  • Sæt uret til, så det kan alarmere dig om, hvornår du har badet længe nok
  • Lav faste baderutiner, så alting bliver så let som muligt for dig selv
kvinde-smører-creme-på-arm

Det skal du gøre, når du er færdig med at bade

Brug tiden efter badet klogt. Tilfør huden fugt, mens du stadig er i bad – din hud absorberer ikke bare mere fugt lige efter et bad, men dampen gør det også lettere for huden at absorbere endnu mere fugt. Det er også nu, du skal klippe dine negle, da de er langt blødere end ellers.