HVORDAN FJERNES SELVBRUNER

Man kan være uheldig med sin påførsel af selvbruner. Da det ikke er alle, der har selvbrunerfjerner stående i skabet, giver vi her nogle tips til, hvordan selvbruner kan fjernes, uden at det koster en formue.

HVORDAN FJERNES SELVBRUNER

Man kan være uheldig med sin påførsel af selvbruner. Da det ikke er alle, der har selvbrunerfjerner stående i skabet, giver vi her nogle tips til, hvordan selvbruner kan fjernes, uden at det koster en formue.

FJERNELSE AF SELVBRUNER - TRIN-FOR-TRIN

Gå i dampbad

Varme og fugt hjælper med at fjerne selvbruner. Ophold dig lidt tid i en sauna eller et dampbad for at åbne hudporerne og eksfolier efterfølgende huden i brusebadet. Hvis du ikke har mulighed for at gå i et dampbad, så kan du alternativt tage et varmt, dampende brusebad.

Gå i svømmehallen

Svømmehaller og boblebade er også gode steder at opholde sig, hvis du gerne vil af med din farve fra selvbruneren. Svøm i det klorholdige vand, der vil nedbryde farven. Anvend derefter en skrubbecreme i brusebadet til at fjerne eventuelle skjolder.

Eksfolier

Brug en skrubbecreme, en skrubbehandske eller en kropsbørste til at fjerne selvbruner fra kroppen. Det fjerner de pigmenterede, døde hudceller. Gå ikke i panik, og vær ikke for hård ved huden, når du eksfolierer, da det kan irritere huden og gøre den endnu mere skjoldet. Sørg for at være ekstra omhyggelig ved de mere tørre områder af kroppen, det gælder især albuer, knæ og fødder.

Kropsolier

Olier er gode til at nedbryde farven. Lav et varmt karbad med noget krops- eller badeolie og udblød huden i så lang tid som muligt. Hvis du foretrækker brusebad, så kan du smøre olie på hele kroppen, lad den trænge godt ind i huden og herefter taget et varmt brusebad, hvor du skyller olien af.

Jojobaolie er rigtig god til at fjerne selvbruner og har samtidig en masse andre hudvenlige egenskaber. Den plejer i dybden, er antibakteriel og virker helende, så det er en super olie at have på badeværelset.

HVORDAN FJERNER MAN SELVBRUNER I ANSIGTET?

Alle ovenstående tips kan også bruges til ansigtet. Sørg dog for at anvende en mild skrub i stedet for en kropsskrubbecreme med grove korn, da de er for hårde ved den tyndere og sartere ansigtshud. Vælg i stedet en ansigtsskrub som fx NIVEAs Purify Rice Scrub, som vi elsker.

HVORDAN FJERNER MAN SELVBRUNERSKJOLDER FRA SPECIFIKKE OMRÅDER

Hvis du kun har nogle enkelte skjolder her og der, så eksfolier eller vådbarber dig kun på de områder, hvor du ønsker at fjerne selvbrunerskjolder. På den måde behøver du ikke at fjerne al selvbruner og undgår at skulle starte helt forfra.

HVORDAN FJERNER MAN SELVBRUNER PÅ HÆNDERNE?

Den bedste måde at fjerne selvbruner på hænderne er ved at undgå, at de bliver plettede til at begynde med! Når du påfører selvbruner, så brug en selvbrunerhandske og sørg for at vaske dine hænder grundigt efterfølgende.

Skulle dine hænder dog alligevel være blevet skjoldede, så prøv dette lille gør-det-selv-trick. Bland bagepulver med lidt vand, så der dannes en pasta. Gnub det på hænderne og lad det sidde et par minutter, inden du vasker det af. Dette trick kan også bruges til at fjerne selvbruner på fødderne!!

HVORDAN FJERNER MAN SELVBRUNER PÅ FØDDERNE?

Tørre fødder har tendens til at absorbere mere selvbruner, så du får en mere skjoldet hud på fødderne.
Put dine fødder i varmt vand for at blødgøre huden og anvend en pimpsten til at skrubbe de døde hudceller væk. Anvend NIVEA Rich Nourishing Lotion for at give dine fødder masser af dybdegående fugt efterfølgende.

Hjemmelavede midler

Selvbrunerfjerner kan være dyr! Men det er nemt selv at fjerne selvbruner med ingredienser, du sikkert allerede har derhjemme.

Bland en halv kop bagepulver med en halv kop citronsaft, rør det sammen til en pasta og smør det på huden. Lad det sidde et par minutter og vask af med varmt vand.

 

Bemærk
 
Sørg for at lave en lille test på huden for at være sikker på at din hud ikke reagerer eller bliver irriteret.
 

SÅDAN UNDGÅS EN SKJOLDET HUD MED SELVBRUNER

Forbered din hud grundigt inden. For at opnå den mest jævne farve, skal du exfoliere og barbere huden minimum 24 timer før, du smører den med selvbruner.

Sørg for at din hud er fugtet - tørre pletter bliver mere pigmenterede, og det giver en ujævn farve. Undgå parfumer, oliebaserede fugtighedscremer og cremer med duft, da disse kan fjerne farven.

BRUG NIVEA GRADVIS SELVBRUNERLOTION FOR AT FÅ ET PLETFRIT LOOK

Det kan være vanskeligt at bevare en jævn solbrun farve, men svaret kan være at anvende en bodylotion med gradvis selvbruner, så du får en naturlig farve uden skjolder. Anvend NIVEA Gradual Tan body lotion med selvbruner, der kombinerer en gradvis bruning med masser af øjeblikkelig fugt og en opstrammende virkning, så du opnår en naturlig, strålende solkysset glød. NIVEA Gradual Tan Lotion er beriget med coenzymet Q10, der virker opstrammende, udglattende og øger hudens elasticitet. Formuleringen indeholder små dråber af gradvis selvbruner, hvilket betyder, at den kan anvendes hver dag, så du kan sikre dig en pletfri og skinnende bronzefarvet hud hele året rundt. Den har en frisk sommerlig duft af rose, jasmin, fersken og blomme, så du undgår den kedelige lugt, som andre selvbrunere ofte har.