how-to-reduce-pore-size-header

SÅDAN MINDSKES STØRRELSEN AF DINE PORER

Store porer kan gøre dig usikker på dig selv, da det tit betyder, at hudorme bliver tydeligere, og at makeup fremstår anderledes i dit ansigt. Der er flere ting, som du kan gøre for at få dine porer til at syne mindre. NIVEA har samlet alle tips og tricks til dig her.

HVAD SKYLDES STORE PORER?

ALLE ER FORSKELLIGE

Størrelsen af dine porer afhænger af den mængde talg, som produceres. Talg er det fedtstof, som produceres af hudens talgkirtler og som bruges til at holde kroppens hud og hår smurt. Nogle af os producerer mere talg end andre, og vores porer er nødt til at skabe plads til den mængde, der produceres. Jo mere talg du producerer, jo større porer har du.

PORERNES STØRRELSE ÆNDRER SIG MED ALDEREN

Solskader og andre miljømæssige påvirkninger kan medvirke til, at porerne bliver større efterhånden, som vi bliver ældre. Det skyldes, at huden bliver mindre elastisk med årene. Dermed bliver porerne dårligere til at bevare deres form, men vokser sig større og mere udspilede. Det er vigtigt at anvende solbeskyttelse, især i forårs- og sommermånederne. Det hjælper ikke blot med at holde huden sund i solen, men kan også medvirke til at mindske væksten af dine porer.


OLIEFRI FUGTIGHEDSCREMER

En oliefri fugtighedscreme vil give din hud den fugt, den har brug for uden at tilføre den ekstra olie, som efterfølgende kan være med til at stoppe dine porer, som så igen bliver større. Det er især vigtigt hos personer med fedtet hud.

ALOE VERA

Aloe vera har naturlige egenskaber, der virker opstrammende på porerne. Det indeholder ingen skrappe kemikalier, der kan irritere huden. Til gengæld har det en masse beroligende egenskaber, der genopfrisker din hud, og som også er perfekt til personer med sart hud. Hvorfor ikke prøve NIVEA Purify Rice Scrub til at booste din poreopstrammende behandling?

face-mask

LERMASKER

Ved at anvende en lermaske opsuges det overskydende fedt fra huden, samtidig med at snavs trækkes ud af de store, tilstoppede porer. En god lermaske er NIVEA 1 Minute Urban Skin Detox + Purify.

woman-applying-cream

FÅ EN PROFESSIONEL ANSIGTSBEHANDLING

Hvorfor ikke forkæle dig selv - professionelle hudeksperter kan fjerne det overskydende fedt og rense stoppede porer effektivt uden at skade huden, men efterlade den sund og flot længe efter.

FJERN DIN MAKEUP INDEN DU GÅR I SENG

Rens dine porer med en mild ansigtsrens, inden du går i seng. Dermed undgår du, at snavs sætter sig. Prøv at fokusere på problemområder, så du på den måde kan være med til at mindske størrelsen på porerne på næse og hage, hvor porerne ofte stoppes til.

EKSFOLIERING MED SALICYLSYRE

Med salicylsyre i din skrubbecreme kan du ikke blot fjerne de døde hudceller i hudens overflade, men også opløse det fedt, der blokerer porerne, så disse kan renses i dybden og dermed blive mindre.

woman-looking-in-the-mirror

DAMP DIT ANSIGT

Dette får dine porer til at åbne sig, så du kan rense huden og fjerne snavs helt i dybden. Når du har renset huden, så sørg for at lægge et koldt kompres på dit ansigt. Dette lukker porerne, så snavs ikke kan sætte sig fast i dem igen.

BRUG SKINTONIC

Brug skintonic, som fx NIVEA Soothing Toner, inden du smører dig med fugtighedscreme. Skintonicen renser huden og lukker porerne, så du er klar til smøre andre federe produkter i ansigtet, og giver samtidig et vigtigt fugtboost, der får huden til at se sund ud. Læs mere i vores guide om hvad skintonic gør godt for.

UNDGÅ PRODUKTER DER STIMULERER DIN HUD TIL AT PRODUCERE MERE FEDT

Produkter der har til formål at tørre huden ud, forøger blot hudens fedtproduktion som et forsvar mod udtørring og for at sikre nok smørelse. Hold dig derfor væk fra disse produkter, da jo mere fedtstof du producerer, jo større porer vil du få.

FUGTGIVENDE RENSEPRODUKTER

Disse anvendes for at begrænse den mængde af overskydende fedtstof, som din hud skaber. På den måde formindskes porernes størrelse. Prøv NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin, der er designet til ikke at efterlade nogen rester på huden.