kvinde kigger i spejlet

Alt du skal vide om "hvordan fjerner man bumser"?

Befri dig selv fra bumser i ansigtet med hjælp fra vores eksperter

Hvordan fjerner man bumser?

Akne kan være meget frustrerende at håndtere, især som voksen. Det får dig til at undre dig over ""hvordan fjerner man bumser?"" og det kan slå din selvtillid ned. Selvom du er smuk, som du er, og det er naturligt at have bumser og hudtekstur, forstår vi, at det er nemt at sammenligne sig med dem, der hurtigt slap af med bumser. Derfor har vores eksperter samlet nogle råd til at guide dig gennem din “hvordan fjerner man bumser”-rejse! Det første skridt mod at hele bumser i ansigtet er at forstå, hvad bumser er?
Videnskaben bag bumser

HVAD ER BUMSER?

Talgkirtlen er placeret ved siden af små hårsække i huden og udskiller en olie kendt som talg, som forhindrer hud og hår i at tørre ud. Bumser er kroppens måde at hele sig selv på. De udvikles, når disse porer bliver tilstoppede og betændte. Kroppen forsøger derefter at reparere sig selv ved at sende ekstra blod og ekstra kemikalier til området. Dette forårsager betændelse.

HVILKE TYPER AF BUMSER FINDES DER?

For effektivt at behandle bumser i dit ansigt, er det vigtigt at identificere, hvilken type bumser du har. Opdag de 6 primære typer af bumser, du skal kende:

  • Hudorme – små sorte knopper, der udvikler sig på huden; de er sorte, fordi den indvendige foring af hårsækken producerer farve.
  • Whiteheads – Whiteheads dannes, når poren er fuldstændig forseglet og bliver betændt
  • Pustler – en lille rød bule, der har en hvid spids i midten, forårsaget af en ophobning af pus
  • Papler – små ømme røde knopper
  • Noduler – store hårde klumper, der samler sig under hudoverfladen og er smertefulde
  • Cyster – den mest alvorlige type bums; store, smertefulde pusfyldte klumper, der har den største risiko for at forårsage permanent ardannelse
blond kvinde griner
blond kvinde griner

Hvad forårsager bumser

De vigtigste årsager til, at vi får bumser i ansigtet:

sund mad

KOST

Det er ikke overraskende, at det, vi spiser, kan påvirke, hvordan vores hud ser ud. ”Højglykæmiske” kulhydrater, der hæver blodsukkeret, såsom pasta, hvide ris, sukker og hvidt brød, kan forårsage produktion af hormoner og øge talgniveauet. Mælkeprodukter, mættet fedt og transfedt kan også øge din risiko for at få bumser.
teenager hud behov

HORMONER

Talgkirtlerne er underlagt hormonelle ændringer. Da teenageres hormonniveauer ændrer sig dramatisk i puberteten, er de i særlig risiko for hormonrelateret akne. Hos kvinder, hvis androgenreceptorer er følsomme, kan de producere mere talg, hvilket får porerne til at blive tilstoppet.
påføring af hudpleje

SKRAP HUDPLEJE

Brug af den forkerte hudpleje kan påvirke din risiko for at få bumser, især hvis den er hård for huden. Brug af skrappe produkter, især med dufte og farvestoffer, kan irritere huden og tørre den ud. Nogle gange, når vores hud er tør, vil den overkompensere og producere mere olie, hvilket tilstopper porerne og skaber bumser. 
 bor i byen

MILJØ

Dit miljø bidrager til din huds sundhed, og det er afgørende at identificere, om det har en negativ indvirkning på din hud og er en årsagsfaktor i din akne. Hvis du bor eller arbejder i nærheden af større veje og byer, er din hud udsat for forurening samt mere støv og snavs i luften. Dette kan klæbe til olien på din hud og ophobes, så det tilstopper porerne, især hvis du ikke vasker dit ansigt i slutningen af hver dag.

Vores krop er et meget kompliceret ""maskineri"", der giver os hints. Hvad der sker i forskellige områder af vores ansigt, kan fortælle os, hvad der sker med vores kroppe.


GØR DETTE:

1) FØLG EN HUDPLEJERUTINE.

Hvis du leder efter det bedste middel mod bumser, er en god daglig hudplejerutine et godt sted at starte. Dette er en stor del af aknebehandlingen til hud med urenheder og vil hjælpe med at forhindre, at der dannes nye bumser i ansigtet. Sørg for, at du renser to gange om dagen med et mildt rensemiddel for at befri porerne for snavs, urenheder og forurening. Når du vasker dit ansigt, skal du bruge lunkent, men ikke varmt vand til at åbne dine porer, så dit rensemiddel kan vaske eventuelle urenheder væk. Vi foreslår vores NIVEA Refreshing Cleansing Milk med E-vitamin og Hydra IQ, som renser huden i dybden og fjerner makeup og endda vandfast mascara, hvilket efterlader huden opfrisket. Vi råder også til at eksfoliere dit ansigt et par gange om ugen med NIVEA Purify Rice Scrub for en dybderens og eksfoliering af huden. Når du tørrer dit ansigt, skal du sørge for at duppe huden med et rent håndklæde i stedet for at gnide det. Afslut altid med en fugtighedscreme.
 
2) BRUG SOLCREMEBESKYTTELSE

UV-eksponering fra solen skader hudens naturlige barriere og får akne til at tørre ud, hvilket øger olieproduktionen. Fedtet hud blokerer porerne, hvilket fremkalder bakterievækst og som følge heraf udbrud. Hvis du undrer dig over, hvordan fjerner man bumser i ansigtet og tror, at det hjælper at udsætte huden for solen – så tager du fejl. Ved at beskytte din hudbarriere med et produkt med ikke-komedogen sobeskyttelse, vil du forhindre endnu større inflammationer, ardannelse og pigmentering. 
 
3) FØR EN SUND LIVSSTIL

Hudproblemer er ofte forårsaget af stress. For at forhindre bumser skal du gøre en målrettet indsats for at undgå angst og spændinger. Brug lidt tid på dig selv! Regelmæssig motion kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen og forbedre dit humør. Bare sørg for ikke at røre dit ansigt og at vaske dit hår og, hvis du er mand, dit skæg. Olier fra dit hår kan bidrage til akne.
 
4) SPIS SUNDT:

Udover konsekvent og skræddersyet hudpleje har din kost også en væsentlig effekt på din hud. Vitaminer og antioxidanter fra frugt og grøntsager er gode for din hud og en fantastisk måde at hjælpe med at behandle akne. Dit blodsukkerniveau har også indflydelse på udviklingen af akne. Alle er forskellige, så for at finde det bedste middel mod bumser skal du holde styr på, hvilke fødevarer der giver dig uønskede reaktioner og undgå at indtage disse.

GØR IKKE DETTE:

1) KLEM IKKE

Ifølge hudlæger så bør du aldrig klemme en bums! Du har måske hørt, at nogen slap af med bumser hurtigt ved at klemme dem, men når du trykker en bums, forhindrer du faktisk din hud i at hele. Du kan også rive huden i stykker, hvilket fører til blødning og skaber et åbent sår, som kan tiltrække flere bakterier og gøre bumsen større og værre. Hvis du klemmer en bums, kan det også føre til, at mere snavs bliver skubbet længere ind i hårsækken, hvilket gør bumser værre. En anden grund til, at du ikke bør klemme bumser, er, at det faktisk kan føre til ar, som er svære at komme af med!
 
2) OVERUDTØR IKKE DET PÅVIRKEDE OMRÅDE.

Undgå at vaske for meget eller bruge hårde produkter, da hud, der lider af urenheder, er meget følsom. Mindre er nogle gange mere, når det kommer til aknebehandling. Overforbrug af aktive ingredienser kan irritere huden. Som et resultat bliver den skællet og øm. 
 
3) BÆR IKKE MAKEUP MED INGREDIENSER, der tilstopper porer.

Hvis du har akneudsat hud, er der visse ingredienser, du skal undgå. Makeupprodukter, der indeholder mineralske olier og lanolin, er komedogene. Det betyder, at de kan tilstoppe porerne og fremkalde bumser. Før du bruger et produkt, skal du huske at læse etiketterne. 
Husk at fjerne makeuppen – Hver gang du efterlader makeup natten over, bliver dine porer mere tilstoppede. 
Forebyggelse er bedre end helbredelse.
 
Der er en række forskellige faktorer, der kan gøre, at vi får bumser, og derfor er det vigtigt at forstå, hvad der virker for dig og ikke sammenligne dig med dem, der hurtigt blev af med bumser. 

Hvis du kæmper med “hvordan fjerner man bumser i ansigtet” eller akne i længere tid, så tøv ikke med at kontakte din hudlæge eller læge for at få råd.


Tro ikke på ethvert gør-det-selv-tip, du ser.

3 hjemmeremedier mod bumser

Gør-det-selv-behandlinger er en meget attraktiv løsning til behandling af bumser, især på et budget. Vær dog forsigtig, når det kommer til ""hjemmeremedier"".

Mens tandpasta, citronsaft og bagepulver er blevet nævnt som fremragende hjemmeremedier til, hvordan fjerner man bumser, fraråder hudlæger dem, da de er for hårde, ineffektive og hudskadelige.

Hvis du stadig er fristet til at prøve nogle hjemmeremedier, så tjek disse tre sikre hjemme-muligheder udvalgt af vores eksperter.
Husk – Hvis du bemærker tegn på hudirritation, skal du straks stoppe proceduren!

 honning

Honning og kanel-maske

Honning og kanel har antibakterielle egenskaber, når de kombineres for at hjælpe med at reducere akne-fremkaldende bakterier. Det kan også hjælpe med at reducere inflammation og hele sår.

Sådan anvendes det:
Forbered en pasta ved at blande 2 spsk. honning og 1 tsk. kanel. Rens dit ansigt, og påfør derefter pastaen, og lad den virke i 10-15 minutter. Efter 15 minutter skylles masken af med lunkent, men ikke varmt vand, og ansigtet duppes tørt.

aloe vera ingrediens

Aloe vera

Aloe vera er en anden plantebaseret ingrediens. Den indeholder naturligt forekommende salicylsyre og svovl for at helbrede huden og forbedre hudens tilstand. Ligesom tea tree-olie er aloe vera tilgængelig som ekstrakt eller hudplejeprodukter i håndkøb.
 
Sådan anvendes det:
Få et aloe-planteblad, og pil det yderste lag af bladet, så du får adgang til gelindholdet indeni. Skrab gelen ud af bladet med en spiseske. Påfør gelen direkte på dit ansigt som en fugtighedscreme. Gentag om nødvendigt.

Tea tree-olie

Tea tree-olie er kendt som en naturlig anti-inflammatorisk ingrediens. Den kan også have antimikrobielle fordele. Disse effekter betyder, at tea tree-olie kan hjælpe med at fjerne bumser.
 
Sådan anvendes det:
For sikkert at bruge tea tree-olie til at opnå dens fordele skal du tilberede opløsningen med 1 del tea tree-olie med 4 dele ikke-komedogen bærerolie såsom jojobaolie. Påfør opløsningen på de berørte områder ved at bruge en vatpind. Gentag proceduren 1-2 gange om dagen, og påfør fugtighedscreme for at undgå tør hud.