Sammenligning af antiperspiranter og deodoranter


FRA ANTIPERSPIRANT SPRAY TIL ALUMINIUMSFRI DEODORANTER
Hold dig svedfri hele dagen – sådan reducerer du sved med de bedste antiperspirante deodoranter. Find den, der er bedst til dig.

Hvad er forskellen på antiperspiranter og deodoranter?

Både deodoranter og antiperspiranter bekæmper de bakterier, som er skyld i vores svedlugt. Antiperspiranter reducerer desuden svedproduktionen.

Hvordan virker antiperspiranter?

Deodoranter indeholder deodoriserende, aktive stoffer, som forhindrer bakterievækst og reducerer mængden af lugtproducerende bakterier. Antiperspiranter er fremstillet, så de kan reducere svedproduktionen, men de er også effektive som deodoranter, da bakterieøgningen hæmmes af den lave pH og begrænsede fugtighed.

De fleste antiperspiranter, der holder længe, fungerer ved, at de blokerer svedkirtlerne i hudens overflade, så mindre sved kan passere.

På den anden side er deodoranter udviklet til at bekæmpe svedlugten. De indeholder alkohol eller andre yderst effektive, aktive stoffer, som er alkoholfrie.

Har du let ved at få irriteret hud, skal du vælge et produkt uden alkohol. Alkoholfrie produkter som for eksempel NIVEA Dry Comfort Plus Antiperspirant Stick eller NIVEA Fresh Natural Deodorant Roll-on holder huden glad, mens de giver langvarig friskhed.

Præcis som med klassiske deodoranter fås antiperspiranter med mange forskellige dufte og endda parfumefri. Vælg den duft, der passer til dit humør, såsom NIVEA Stress Protect Spray eller en anden frisk duft.

smilende-kvinde-efter-bad

Glade-armhuler

Alkoholfrie antiperspiranter – uanset om det er roll-on, stift, eller antiperspirant spray – er specialudviklede, så de er behagelige og blide mod huden, så dine armhuler føles friskere, uden du oplever nogen form for irritation.

Beskyttelse – selv i stressede situationer

Find den bedste måde at holde stress på afstand, og dermed undgå uønsket lugt og svedpletter selv i stressede situationer med særligt udviklede antiperspiranter.

Tips til at reducere ekstrem svedproduktion og uønsket lugt

Svedtendens har intet at gøre med dårlig hygiejne – men der er dog noget, du kan gøre for at reducere ekstrem svedproduktion. At finde en antiperspirant, som effektivt reducerer sved, er en af dem. Men du bør også være opmærksom på, hvad du spiser: At spise for krydret, for salt eller for stærk mad kan give øget svedproduktion. 

Påfør vores antiperspirant, NIVEA Stress Protect 48h Antiperspirant Roll-on om morgenen og gerne et par gange mere i løbet af dagen, hvis det er nødvendigt.

Vær god ved din hud: At bruge tøj af åndbart, naturligt stof og vælge sengelinned lavet af naturlige materialer frem for syntetiske er en god måde at holde huden kølig helt naturligt. Du kan også gøre det nemmere for kroppen at klare skift i temperaturer, hvis du bruger flere lag tøj i stedet for at iføre dig én stor, tyk trøje.

Vælg den bedste antiperspirant til dig

Der er mange forskellige antiperspiranter at vælge imellem. Find den, som passer bedst til din krop og dine behov, og som gør dig sikker på dig selv.

Hvilken antiperspirant er bedst for mig?

 

Med den rigtige antiperspirant udstråler du selvtillid og føler dig tilpas med din egen krop.
Hvis du ofte sveder ekstremt meget, er det vigtigt, at du vælger en antiperspirant, som holder i op til 48 timer.
Med antiperspirant spray, roll-on og stift er der rigtig mange valgmuligheder.
Når du har travle dage, gør du nok som mange andre og vælger en antiperspirant spray.
Alle har hver deres præferencer, når det kommer til de forskellige typer. Nogle kvinder foretrækker følelsen af en roll-on, mens andre bedre kan lide konsistensen af antiperspirante stifter.
Den gode nyhed er, at den ene type er lige så effektiv og nem at bruge, som den anden er.

glad-kvinde-udendørs
Antiperspirant til enhver kvinde

Antiperspiranter til følsom hud

Alkoholfrie antiperspiranter som for eksempel NIVEA Pure & Sensitive Antiperspirant Sprayer særligt udviklet til følsom hud.
kvinde-giver-high-five
Antiperspirant til enhver kvinde

Svedbeskyttelse til sport og motion

Antiperspirants like NIVEA Stress Protect Anti-Perspirant keep the sweat under control, so you can put all your energy into your workout.
Antiperspirant til enhver kvinde

Small and powerful: Antiperspirants for the office

Roll-on antiperspirants help to keep on top of perspiration on the go. With their discreet size, they make the perfect accompaniment to any handbag for renewed freshness wherever you are.
kvinde-der-danser
Antiperspirant til enhver kvinde

Antiperspiranter til at tage med i byen

Ligegyldigt om du skal ud og svinge den lille, sorte kjole, eller du skal indtage hele scenen, så sørger NIVEA Invisible Black & White Clear 48hr Anti-Perspirant Roll-On for, at du dufter godt hele aftenen.
smilende-kvinde
Antiperspirant til enhver kvinde

NIVEA-deodoranter

NIVEA-deodoranter som for eksempel NIVEA Fresh Comfort Roll-On er særligt milde og plejende – perfekte til alle med følsom hud.
ung-smilende-kvinde

Smukke og glatte armhuler

Med særligt udviklede antiperspiranter er ekstrem svedproduktion fortid – uanset hvor følsom din hud er.

Aluminiumsalte – alt hvad du behøver at vide

Der er mange rygter om aluminiumssalte og deres virkning. Fakta er, at de er et aktivt stof i antiperspiranter takket være deres evne til at reducere svedproduktion. Her kan du læse, hvad studier af antiperspiranter med aluminiumssalt viser:

Aluminiumssalt reducerer svedstrømmen i armhulen ved at trække den øverste del af svedkirtlerne sammen. De kan også være med til at reducere mængden af bakterier, som er årsagen til lugten af sved.

Som mange andre stoffer, der benyttes til kosmetik, kontrolleres aluminiumssalte løbende, og der er streng kontrol og videnskabelige tests. Så uanset om du foretrækker de almindelige antiperspiranter eller aluminiumsfrie deodoranter, kan du føle dig tryg med en viden om, at de alle er sikre for din krop. Prøv NIVEAs udvalg, og find den bedste antiperspirant eller deodorant for dig.

Læs mere om ekstrem svedproduktion her