HUDPLEJE FØLSOM HUD

Stress, kulde, vind eller de forkerte plejeprodukter kan irritere følsom hud med det samme. Når huden bliver irriteret, er det et tegn på, at hudens egen naturlige beskyttende funktion ikke fungerer ordentligt. Derfor er det særligt vigtigt at give følsom hud ekstra opmærksomhed - med hjælp fra NIVEA.

FØLSOM HUD: ÅRSAG & VIRKNING

Følsom hud kan blive irriteret af mange årsager - det kan være stressfaktorer i hverdagen såsom brusebad, parfume eller eksponering for sollys. Derfor er det så vigtigt at vælge den rette creme til din sarte hud.

Hvad kendetegner en følsom hud?

Synlige tegn på følsom hud er rødmen, hævelser eller ru  skællende og tør hud. Disse følges ofte af en følelse af anspændthed, kløen og en brændende og stikkende fornemmelse. Følsom hud kan opleves overalt på kroppen, men ses oftest i ansigtet, og en passende hudplejerutine er derfor essentiel for at kunne passe på en sart hud.

I lighed med andre hudlidelser skyldes følsom hud ofte mangel på fugt. Hvor effektiv din huds naturlige barriere er, afhænger helt af enzymaktiviteten, og den er ofte mindsket hos følsom hud. Som et resultat mister huden fugt og er ekstra modtagelig over for irritationer.

Hornhinden er ofte tyndere, og nerveenderne er mere følsomme. Ved at vælge de rigtige hudplejeprodukter, herunder fugtighedscremer specielt udviklet til sart hud, kan du undgå at huden - kroppens største organ - bliver irriteret.

FAKTORER DER GIVER SART HUD

Ydre faktorer såsom: 

 • Kulde, vind
 • UV-stråler, ozon
 • Tør luft, forandring i klima
 • Intense rens af kroppen, særligt med normal sæbe
 • Nogle typer medicin
 

Indre faktorer såsom:

 • Alder (både meget ung og mere moden)
 • Psykisk stress
 • Hormonelle forandringer
 • Tendens til allergier
 


VÆLG DE RIGTIGE PRODUKTER TIL PLEJE AF FØLSOM HUD

Det er vigtigt at sikre, at dine lotions og fugtighedscremer passer til følsom hud. Vi elsker NIVEA Essentials 24H Moisture Boost Soothe Day Cream med SPF 15, men hvis du foretrækker en mere naturlig hudpleje, så har vi Naturally Good Sensitive Day Cream, som er lavet med 99% naturlige ingredienser.

Hvis du har tendens til sart hud, skal du sørge for at anvende særligt milde og skånsomme renseprodukter. NIVEA MicellAIR Water Sensitive Skin fjerner effektivt makeupsamtidig med at den renser mildt i dybden. Den indeholder ingen parfume, blegemidler eller parabener.

Undgå at bruge normale alkaliske sæber, der hæmmer hudens beskyttende syrelag. Anvend i stedet produkter, der er udviklet til følsom hud. Dette gælder især cremer og fugtighedscremer til sart hud samt andre hudplejeprodukter (som fx de øvrige produkter i NIVEAs Sensitive produktlinie). Produkterne skal kun indeholde hudvenlige ingredienser - det vil sige, at de skal være fri for alkohol og dufte. Det er også vigtigt, at produkter til følsom hud indeholder komponenter, der kan forebygge eller lindre symptomer på sart hud. Det kan for eksempel være lakridsekstrakt eller dexpanthenol.

INGREDIENSER: HVAD HJÆLPER PÅ FØLSOM HUD?

Når det drejer sig om pleje af følsom hud, så kræver det ingredienser, der holder huden fugtet, styrker dens barriere og har en beroligende virkning.

Anbefalelsesværdige ingredienser inkluderer:

 • Dexpanthenol, forløberen for B5-vitamin. Det styrker hudens naturlige beskyttende funktion og mindsker tab af fugtighed.
 • Glycerin, en naturlig fugtgiver der understøtter hudens fugtbalance.
 • Vindruekerneolie, som er rig på linolsyre, styrker hudens naturlige hudlipider, der er med til at forstærke hudens naturlige barriere.
 • Lakridsekstrakt fra den kinesiske lakridsplante, som har antioxidantiske egenskaber, dulmer irriteret hud og lindrer rødmen.

DET MEST FØLSOMME OMRÅDE: DIT ANSIGT

Følsom hud ses oftest tydeligst i ansigtet. Det skyldes, at din ansigtshud er særligt eksponeret for eksterne påvirkninger. Det er derfor vigtigt at beskytte den ordentligt.

PLEJETIPS TIL SART HUD I ANSIGTET

 • Make-up til sart hud: anvend foundations og concealere, der er særligt udviklet til din hudtype.
 • Anvend kun milde renseprodukter til ansigtet. Det er bedst at anvende renseprodukter i flydende form eller renseservietter særligt udviklet til følsom hud (vi kan bl.a. anbefale produkterne i NIVEAs Sensitive-serie). Undgå skrubbecremer.
 • Særligt om vinteren skal du sørge for at påføre ansigtspleje både morgen og aften. Det vil forhindre din hud i at tørre ud.
 • Anvend plejeprodukter der er specielt udviklet til følsom hud. De holder huden fugtet, styrker dens beskyttende lag og lindrer symptomerne på sart hud.
 • Lad være med at ryge, da det belaster din hud.
 • Sart hud er modtagelig over for UV-stråler. Smør din hud med solcreme hver dag. Anvend en faktor 50 på de ekstra sarte områder som ansigt, hals og bryst. Brug for eksempel NIVEA UV Face Soothing Sensitive Cream SPF50, der er specielt designet til at pleje den følsomme hud i ansigtet. Til kroppen kan du anvende Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Spray SPF30 med aloe vera og jojobaolie.
   


VISER DIN KROP TEGN PÅ FØLSOM HUD?

Kroppens hud kan være følsom af forskellige årsager. Det kan skyldes miljømæssige faktorer som fx kulde eller varme, eller det kan være interne processer, som bl.a. hormonforandringer. 

PLEJE AF FØLSOM HUD: 5 PLEJETIPS TIL DIN KROP

 • Undgå at udsætte din hud for varmt vand i længere tid: tag brusebad i stedet for karbad, og kun én gang om dagen i maksimalt 10 minuter - og ikke i brændende varmt vand.
 • Anvend hudvenlige renseprodukter - brug ikke almindelig håndsæbe. Det bedste er en mild, pH-neutral bodyshampoo eller fugtende bruseolie som fx Creme Soft Shower. Og undgå at gnubbe for hårdt, når du tørrer dig med håndklædet.
 • Glem ikke at pleje din hud: Smør dig altid ind i creme efter du har badet for eksempel med NIVEA Aloe & Hydration Body Lotion.
 • Undgå tætsiddende tekstiler og tøj, der er lavet af materialer, som kradser. Dette vil føre til unødig irritation af huden.
 • Brug også en deodorant uden alkohol eller parfume som fx Pure & Sensitive Roll On.

AFSLAPNINGSPROGRAM TIL FØLSOM HUD

Vores hud viser, hvis vi er stressede. Vores mentale tilstand og velvære har stor indflydelse på, hvordan vores hud ser ud. Afstressende øvelser får den følsomme hud til at slappe af og får dig til at se strålende ud.
En sund krop har brug for et sundt sind - ved at sikre en balance i vores liv kan vi finde vores indre ro og ligevægt . Og dette ses på vores udstråling og på vores hud. Nedenfor får du nogle tips til, hvordan du opnår en indre balance.
Et absolut must for at opnå en ægte indre skønhed er afslapningsøvelser. Bevægelse holder dig fit og rask og mindsker stress. Hvad enten det er klassisk yoga eller en trendy “Nia”-workout, så træner afslapningsøvelser din indre ligevægt og hjælper dig til at være i fred med dig selv.
Er din hverdag hektisk og stresset? Føler du nogen gange, at du ikke ved, om du kommer eller går? Så er det på tide at stoppe op! Sæt dig ret op og træk vejret langsomt ind og ud. I takt med at du gør dette, så lyt til din vejrtrækning og mærk, hvordan du langsomt slapper af.
En massage hjælper dig til at slappe af og giver dig fornyet energi. Det giver et øjebliks ro til at glemme den travle hverdag.

FARVEL STRESS

Vores mentale tilstand har stor indflydelse på vores hud: afslappende sport som yoga bidrager til den indre balance.