HVAD ER SPF?

Skalaer for solcreme kan være forvirrende, og folk tror som regel, at jo højere en SPF jo bedre, men ved du, hvorfor det er sådan? Vi viser dig, hvordan du finder ud af, hvilken solcreme der passer til dig.

HVAD ER SPF?

Forklaring af solbeskyttelsesfaktor

HVAD BETYDER SPF?

SPF (eller solbeskyttelsesfaktor) fortæller, hvor meget længere du kan opholde dig i solen uden at blive solskoldet, afhængigt af din huds evne til at beskytte sig selv (fx hvis du kan opholde dig i solen i 10 minutter uden at blive solskoldet, så gør et produkt med SPF 10, at du kan gange denne "selvbeskyttelsestid" med 10 = 100 minutter).
 
Solbeskyttelse afhænger også af din hudtype. Og frem for alt, så virker solbeskyttelsen kun, hvis du smører nok produkt på. Det anbefales at tage 2 mg/cm2 solcreme til at smøre dig ind. Det vil fx sige omkring en fingerlang mængde solcreme til ansigtet eller 2-3 spiseskefulde produkt til kroppen på en gennemsnitlig voksen.

OVERSKYEDE DAGE

Det er vigtigt at huske, at solens skadelige stråler også kan trænge igennem skyerne, så husk altid at tage solcreme på - også på overskyede dage.

 

SKAL JEG OGSÅ BRUGE SOLCREME OM VINTEREN?

Ja! Du bør også bruge solcreme om vinteren, da UVA- og UVB-strålerne stadig kan trænge igennem.

HVORFOR BRUGE NIVEA SOLCREME?

NIVEA produkter til solbeskyttelse er fremragende, idet NIVEA solcremer fint balancerer både UVA- og UVB-beskyttelse og dermed giver en bredspektret solcreme, der hjælper med at beskytte din hud mod solen. Alle produkterne er gennemtestet af forskere for at være sikker på, at de overholder den oplyste SPF.
 
Med særligt formulerede solcremer til sart hud eller effektive solcremer til børn har NIVEA præcis den solcreme, der beskytter dig.


HVILKEN SPF SKAL JEG BRUGE?

Nu du ved, hvad SPF står for, er det vigtigt at finde den rigtige solcreme til dig. Dette afhænger af en række faktorer, såsom din hudtype og teint, tidspunkt på dagen, og hvor meget tid du tilbringer udendørs.

Der er ikke noget enkelt svar, men hvis du planlægger at opholde dig rigtig meget udenfor, uanset om det er i parken, på stranden eller i byen, så skal du beskytte dig med en solcreme med høj SPF/solfaktor. Det kan fx være NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive.


NIVEA SOLCREME

Nu vi ved, hvad SPF står for, er det tid til at vælge den passende solbeskyttelse.

NIVEA SUN SENSITIVE IMMEDIATE PROTECT

NIVEA SUN Sensitive Immediate Protect Soothing Sun Lotion lindrer den sarte hud, mens du opholder dig i solen. Den er særligt udviklet til sart hud og giver øjeblikkelig UV-beskyttelse mod irritationer på grund af sol. Den er let, uden parfume og vandfast med økologisk aloe vera og jojobaolie.

NIVEA SUN PROTECT & MOISTURE

NIVEA SUN Protect & Moisture Sun Lotion indeholder effektive UVA- & UVB-filtre og beskytter øjeblikkeligt mod solens stråler og hudskader forårsaget af længere tids UV-stråling. Solcremen hjælper med at mindske risikoen for solallergi, giver langvarig og intensiv fugt, samtidig med at den er vandfast.

NIVEA SUN KIDS SENSITIVE PROTECT & PLAY

NIVEA SUN Kids Sensitive Protect & Play Sun Spray er specielt velegnet til børns sarte hud. Den effektive UVA/UVB-beskyttelse beskytter mod eksponering i solen og langvarige UV-baserede hudskader. Den parfumefri formulering mindsker risikoen for solrelaterede allergier.


BESKYTTELSE MOD SOLEN

VÆR SIKKER I SOLEN

Selvom SPF betyder, at den vil beskytte dig i en længere periode, så gælder det stadigt om at tænke sig om, når man er i solen, for SPF kan ikke totalbeskytte dig alene. Så her er nogle forslag til, hvordan du og din familie kan opholde jer sikkert i solen.

  •  Søg skygge, især på den tid af dagen hvor solen står højest og er kraftigst 
  •  Brug UV-blokerende solbriller for at beskytte de sarte øjenområder
  •  Husk at smøre dig med solcreme igen, når du har svømmet eller har tørret dig af med et håndklæde. Gentag påsmøring af solcreme hver anden time.
  •  Dæk dig til med tøj og hatte