Sikker solcreme til børn

BØRNS HUD – EKSTRA SART OG HAR BRUG FOR GOD BESKYTTELSE

Børn har brug for ekstra beskyttelse mod solen, da deres hud er særligt sart. Yngre børn som babyer og småbørn skal smøres med ekstra beskyttende solcreme til børn, idet deres hud er meget tyndere og sartere, end voksnes hud. I de første leveår har børnenes hud ikke færdigudviklet sine beskyttelsesmekanismer mod UV-stråling. Det lysbeskyttende hudlag og pigmenter mod stråling fungerer ikke ordentligt i de første leveår. Derfor er det endnu vigtigere at huske solcreme, solblokker og sollotions til børn.

Også børn over tre år har brug for en beskyttende solcreme, idet solskoldning i barndommen kan medføre hudkræft som voksen.

 

DE BEDSTE SOLCREMER TIL BØRN

Den bedste beskyttelse mod sollys er at opholde sig i skyggen, hvad enten du er et barn eller en voksen. Babyer skal aldrig være i bagende sol i de første 12 måneder af deres liv. Dermatologer anbefaler, at babyer og småbørn op til tre år undgår direkte sollys i længere tid af gangen.

Dog er det ikke altid muligt at holde børnene helt ude af solen, og derfor er den næstbedste løsning at beskytte dem mod de skadelige UV-stråler med passende tøj og en solcreme med høj SPF eller en solcreme til børn. Tykt vævet stof beskytter barnets hud bedst. Det samme gør tøj som shorts, bukser, t-shirts og svømmetøj, der er specialdesignet med UV-beskyttelse. Da det er let og tørrer hurtigt, er det perfekt til ferier, udendørsaktiviteter, hvor det giver børn, inklusiv småbørn og babyer, fremragende beskyttelse mod solen.

Når det drejer sig om solcreme til børn, skal børnene smøres med minimum SPF 30 sollotion - eller endnu bedre solcreme med solfaktor 50+. Det kan fx være NIVEA Kids Protect & Care Sun Spray SPF50+, der er ekstra vandfast og derfor er perfekt til sjov på stranden!

 
Mother Child

KLÆD DIT BARN PÅ TIL SOLRIGE DAGE

Om sommeren vil små børn ikke have langærmede bluser og lange bukser på. Allerhelst løber de nøgne rundt på stranden eller ved poolen. Det kan være fristende at vende det blinde øje til, men du skal altid sørge for, at dine børn med den rette påklædning er beskyttede mod solen.

HVAD BØRN BØR HAVE PÅ PÅ SOLRIGE DAGE

Hvad børn skal have på i solen:

  •  En solhat eller kasket, der beskytter barnets hoved, nakke, ører og ansigt mod solen.
  •  Behagelige og løstsiddende trøjer og bukser er gode i det varme vejr.
  •  UV-tøj, der takket være imprægnering og særlig vævning beskytter ekstra mod UV-stråling, er noget der anbefales. Tøjets UV-beskyttelsesfaktor skal være minimum 30 for at beskytte den lilles hud tilstrækkeligt.
    UV-bluser er også gode til dage ved vandet, hvor de beskytter ryggen, skuldre og bryst på samme måde som en solcreme til børn ville have gjort.
  •  Lukkede sandaler der dækker babys, småbørns eller større børns fødder og hæle er også vigtige. Det øverste af foden bliver udsat for masser af sollys og er en af de kropsdele, der har brug for mest beskyttelse.
  •  Et par solbriller med UV-beskyttelse
     

HVILKEN SOLCREME TIL BØRN SKAL DU VÆLGE?

SOLBESKYTTELSE TIL BØRN

Det er vigtigt at smøre den rigtige solcreme på for at beskytte hud, der ikke kan dækkes ordentligt af tøj.

Børns hud kan beskytte sig selv mod solen i nogle få minutter. Derfor er det meget vigtigt at smøre den med solcreme til børn (SPF 50+ er at foretrække), inden de løber ud at lege i det gode vejr. Brug en solcreme udviklet til børns sarte hud, der beskytter mod UVA- og UVB-stråling. Vandfast solcreme til børn skal smøres på, hvis de skal bade. Husk at smøre på igen, når børnene igen er tørre!

Alle NIVEA Solprodukter til børn giver effektiv beskyttelse. 

 
Sun protection for children

TILSTRÆKKELIG SOLCREME TIL BØRN

Det kan være vanskeligt at smøre børnene med solcreme eller solspray på en dag ved stranden. De glæder sig allerede til at løbe rundt og til at bygge sandslotte. Smør derfor børnene ind hjemmefra og brug en spray (så du kan beskytte dem mod det varme vejr, selv om de vrider sig rundt). Solsprayen absorberes hurtigt i huden og er nem at smøre på.
Sunscreen Spray

SJOV I SOLEN

Jo sjovere det er at smøre et produkt på, jo mere vil dit barn elske at få solcreme på. Vi har fx farvede produkter, som gør påsmøring til en leg. Farven sikrer, at produktet kommer på overalt, samtidig med at den forsvinder, så snart den smøres ind i huden. NIVEA SUN Protect & Play Kids Coloured Spray er en farvet solcreme, som børn vil synes er sjov at få på. Den er nem at bruge, da du tydeligt kan se, hvilke steder der er kommet creme på, inden farven igen forsvinder på huden.

MIDDAG - SIESTA ELLER SKYGGE

Mellem klokken 11 og 15 er solens UV-stråler kraftigst, og i det tidsrum bør både børn og voksne helt undgå solen. Find et sted med skygge eller bliv indenfor, hvis du kan. Du kan skabe steder med skygge i haven ved hjælp af parasoler eller markiser, hvor børnene også kan lege, når det er varmest.

Børn skal stadig have det rette tøj og solcreme til børn på, selvom de er i skyggen. Er du på strandferie, så nyd de tidlige morgener eller sene eftermiddage til at bade, svømme og grave i sandet - det er bedre og behageligere for dit helbred!