piger smiler

Lær, hvordan du bruger niacinamid til huden

Alt du behøver at vide om niacinamid

HVAD ER NIACINAMID, OG HVORDAN BRUGER MAN DET?

Fordelene ved niacinamid til huden omfatter forebyggelse af ældningstegn, beroligelse af irritation og hydrering.

Oplev NIVEAs råd om de mest effektive måder at bruge det på i din hudplejerutine.


HVAD ER NIACINAMID?

Niacinamid, også kendt som nikotinamid eller vitamin B3, er et vandopløseligt B-vitamin, der spiller en vigtig rolle i mange aspekter af dine vitale kropsfunktioner, såsom fordøjelsen og hjernefunktionen.
Huden drager også fordel af brug af Niacinamid, og her forklarer vi hvordan:
Hvad gør Niacinamid for huden?

Niacinamidens effekter på huden:

1. Genopretter hudens beskyttende barriere

Niacinamid har været kendt for at styrke hudens beskyttende barrierefunktion. Det opbygger proteiner i huden og indkapsler fugt for at holde miljøbelastninger som forurening og UV-stråler ude (brug det altid sammen med solcreme for den bedste beskyttelse).

2. Anti-aging

På grund af niacinamids evne til at hjælpe din krop med at opbygge keratin (et protein, der hjælper med at holde huden fast og ungdommelig), hjælper det med at reducere nogle ældningstegn. Disse omfatter: fine linjer, rynker og misfarvning af huden.

3. Reducerer hyperpigmentering

Niacinamid øger hudens lyse tone ved at reducere produktionen af melanin, som er årsagen til mørke pletter.
Det har også en anti-inflammatorisk effekt, som kan hjælpe med at lindre rødme fra inflammatoriske hudtilstande såsom akne.

4. Hjælper mod akne

Niacinamid kan hjælpe med at regulere mængden af olie, som talgkirtlerne producerer, og forhindre dem i at overproducere. Overskydende olie og døde hudceller kan blokere dine porer. Denne opbygning fremmer bakterievækst, som igen fører til bumser. ER NIACINAMID GODT MOD AKNE?

pige med sort, krøllet hår

Absolut – niacinamids evne til at regulere olie- og talgproduktionen hjælper med at forhindre og minimere udbrud. Dette er især nyttigt for fedtet hud og hud med tendens til akne.

På grund af de beroligende og anti-inflammatoriske egenskaber kan niacinamid bruges sammen med mange aknebehandlinger for ekstra synlige hudfordele såsom forbedret tekstur og lindret rødme.

Ved behandling af akne er det almindeligt at bruge skrappe produkter, der fjerner hudens beskyttende barriere. Brug af niacinamid kan hjælpe med at genoprette hudens beskyttende barriere, så den ser sund ud og føles sund.

Niacinamid er dog ikke i sig selv en behandling af akne. For vedvarende aknerelaterede problemer, bør du tale med din læge om behandlingsmuligheder. 


KAN NIACINAMID FORÅRSAGE UDRENSNING AF HUDEN?

Udrensning af huden er et resultat af øget hudcelleomsætningshastighed, forårsaget af en ingrediens eller et produkt såsom en eksfolierende syre. Det er en del af processen, hvor al den ekstra talg og urenheder kommer op til hudens overflade og forårsager akne eller tørre pletter.

Niacinamid er en mild hudplejeingrediens, der ikke forårsager udrensning af huden eller fremkalder akne. Det er egnet selv til følsom hud.

Hvad er den bedste måde at bruge niacinamid på

Niacinamid er en meget alsidig ingrediens, da den er velegnet til alle hudtyper.

For at få mest muligt ud af niacinamid, anbefales det at påføre det topisk på ren hud i form af en ansigtscreme, toner, ansigtsvask, peeling eller serum.

Prøv den innovative NIVEA Derma Clear Skin Exfoliator, der består af en højkoncentreret formulering med salicylsyre, glykolsyre og niacinamid. Den stimulerer fjernelse og fornyelse af gamle, beskadigede hudceller og renser dine porer – det er bevist, at den reducerer bumser og forhindrer, at de kommer igen. 

Hvis du har følsom hud, så sørg for at dobbelttjekke med din læge, før du prøver et nyt produkt.

pige med krøllet hår, smilende

Hvornår skal man bruge niacinamid

Niacinamid er velegnet til påføring på ethvert tidspunkt af dagen. 
Den rækkefølge, du anvender niacinamid i sammen med dine andre hudplejeprodukter, afhænger af de produkter, du bruger. 
Det anbefales at påføre produkter fra den tyndeste til den tykkeste konsistens for optimal absorbering.
Ansigtsvask – serum – olier – fugtighedscreme (med solfaktor, hvis det er dagtimerne). 

I hvilken alder skal du begynde at bruge niacinamid?

Takket være forskellige egenskaber kan niacinamid bruges til at hjælpe med at målrette almindelige hudproblemer på alle stadier af livet.


ER NIACINAMID GODT MOD TØR HUD?

Regelmæssig brug af niacinamid har vist sig at booste fugtighedscremers fugtgivende egenskaber, hvilket gør huden mere modstandsdygtig over for fugttab, idet fugten indkapsles i huden.

Sammen med fugtgivende egenskaber har det en beroligende effekt på huden, hvilket gør det til et godt valg for personer med tør hud. 

kvinde med kort hår, smilende

HVOR LANG TID GÅR DER, FØR JEG KAN SE RESULTATERNE?

Undersøgelser viser, at selvom du kan opleve bedring, umiddelbart efter du er begyndt at bruge niacinamid, vil det normalt tage op til 8-12 uger for synlige ændringer.

Niacinamid og andre ingredienser

Niacinamid kan bruges i kombination med forskellige ingredienser og produkter uden at forårsage irritation (afhængig af koncentrationsniveauerne).

Niacinamid og salicylsyre:

Salicylsyre er en kemisk eksfoliering og den mest kendte BHA eller beta-hydroxysyre.

Selvom salicylsyre og niacinamid er effektive alene, er der samarbejdsmæssige fordele ved at bruge dem sammen i din hudplejerutine. 

Da det er en kemisk eksfoliering kan salicylsyre få din hud til at føles tør. Det er her, niacinamid kan hjælpe med at afbalancere eventuelle bivirkninger fra syren ved at øge din huds evne til at bevare fugt, genoprette hudbarrieren og reducere rødme.

NIVEA Derma Skin Clear Toner indeholder niacinamid og salicylsyre for at imødekomme behovene i hud med urenheder. Den genbalancerer huden og fugter den uden at tilstoppe porerne. Du kan se en synlig forbedring af huden på kun 7 dage.

Niacinamid og C-vitamin:

C-vitamin eller ascorbinsyre er en antioxidant, der er bedst kendt for sin evne til at reducere forekomsten af mørke pletter og hyperpigmentering, samtidig med at den lysner huden.
 Når du kombinerer C-vitamin med niacinamid i din hudplejerutine, bruger du en kraftfuld duo til hudtone, oplysning og udstråling.

Niacinamid og hyaluronsyre:

Hyaluronsyre, også kendt som hyaluronan, er et klart, klistret stof, der naturligt produceres af din krop, for det meste i din hud, øjne og led. Dens hovedfunktion er at holde på vand for at holde dit væv godt velsmurt. Hyaluronsyre og niacinamid er begge vandbaserede ingredienser, der komplementerer hinandens fugtgivende virkninger og kan bruges sammen for at give din hud et forynget og ungdommeligt look. Det er den perfekte kombination til tør hud.

Niacinamid og retinol:

Retinol er en håndkøbsform af retinoid eller A-vitamin. A-vitamin er et vigtigt næringsstof, som din krop har brug for til immunitet, syn og cellulær kommunikation.
Retinol er en stærk ingrediens, som kan forårsage irritation, især når den bruges første gang. Brug af retinol sammen med niacinamid hjælper med at få gavn af retinol med færre bivirkninger, da niacinamid beroliger og beskytter huden.


TILFØJ NIACINAMID TIL DIN HUDPLEJERUTINE

Nu hvor du kender niacinamide acne effekter på huden, kan du begynde at drage fordel af det med NIVEAs innovative sortiment mod akne.

 

Denne ansigtsrenseserie mod pletter arbejder med huden ved at aktivere hudens fornyelsesproces, fjerne døde hudceller og forhindre forekomsten af pletter.

 

Ved at kombinere 8 % salicylsyre og glycolsyre med niacinamid er disse produkter skabt til at støtte akneudsat hud, samtidig med at hudens beskyttende barriere forbedres.

 

Nyd synligt klarere hud på kun 7 dage.kvinde, der anvender Nivea-creme på hendes ansigt