to piger, der bruger Nivea-produkter

Find ud af, hvad glykolsyre er, og opdag dens fordele for huden

Oplev alt, du behøver at vide om glykolsyre og dens fordele for huden. Læs videre for at finde ud af, hvordan du bedst inkorporerer glykolsyre i din hudplejerutine.

GLYKOLSYRE BEHANDLING

Glykolsyre er en alfa-hydroxysyre (eller AHA), som er vandopløselig og er afledt af planter og andre naturlige ressourcer såsom frugt, sukkerrør og mælk. AHA'er bruges i alle typer skønhedsprodukter såsom rensemidler, tonere eller eksfoliatorer. En af fordelene ved glykolsyre er, at den har den mindste molekylestørrelse i forhold til alle andre AHA'er, hvilket betyder, at det er let for huden at absorbere den. Glykolsyre er i sin rene form lugtfri og farveløs.

HVAD GØR GLYKOLSYRE?

Glykolsyre kan hjælpe med mange hudproblemer og er meget effektiv på grund af molekylernes lille størrelse. Det er den mest kraftfulde af alle AHA'er og skal derfor bruges med forsigtighed, da den kan irritere huden, hvis den bruges forkert.
Hvad gør glykolsyre?

Glykolsyre behandling til i hudpleje?

Glykolsyre bruges mest som en eksfoliering i hudpleje. Det hjælper med at rense de døde hudceller væk, så de lysere hudlag nedenunder kommer frem. I modsætning til andre eksfolieringsmidler såsom ansigtsscrubs, kræver glykolsyre ikke hård skrubning på grund af dens evne til at trænge ind i huden.

Det er også et fugtighedsbevarende middel, hvilket betyder, at det tiltrækker og binder vand til hudceller; dette kan hjælpe med anti-aging og rynker, da det udfylder din hud. Glykolsyre kan også øge kollagenproduktionen samt hyaluronsyre i huden. 

Hvad gør glykolsyre?

Er glykolsyre velegnet til alle hudtyper?

Glykolsyre er mest effektivt, når det bruges på normal, kombineret og fedtet hud, men hvis din hud anses for at være mere følsom eller tør, anbefales det at være mere forsigtig, når du bruger dette produkt. 

Det er også vigtigt at bemærke, at fordi glykolsyre effektivt skræller de øverste lag af gammel hud væk, så bliver din hud mere sårbar over for ydre kræfter såsom vejret. Hvis der er stærke UV-stråler, er det vigtigt at være forsigtig med de nye hudlag i solen, i lighed med alle barske vejrforhold.

Hvad gør glykolsyre?

FORDELE VED GLUKOLSYRE

På grund af de tidligere nævnte egenskaber er der mange fordele ved glykolsyre for huden, hvis den bruges effektivt:
 

1. Akne

På grund af glykolsyrens eksfolierende effekt kan det hjælpe med at reducere akneudbrud. Peeling af huden fører til mindre ophobning af snavs, da det renser porerne gennem peelingprocessen, hvilket fører til færre udbrud. Glykolsyre kan også hjælpe akneudsat hud ved at skabe en hudbarriere, der indkapsler fugt i stedet for at udtørre huden, hvilket er meget almindeligt for produkter målrettet akne. 

 

2. Hyperpigmentering og solskade

Glykolsyre er en effektiv løsning til hyperpigmentering, solskoldning og melasma, som alle er forårsaget af skadelig eksponering af UV-stråler. Glykolsyre har et højt indhold af antioxidanter, som hjælper med at helbrede UV-skader og lysne mørke pletter. Dette skyldes glykolsyrens eksfolierende egenskaber, som løsner gamle beskadigede hudceller for at afsløre den ungdommelige hud nedenunder. 

 

3. Reducer rynker

De imponerende eksfolierende egenskaber hjælper med at reducere forekomsten af fine linjer og rynker, selvom det er vigtigt at bemærke, at dette ikke gør, at man slipper helt af med rynker. Glykolsyre øger også kollagenproduktionen, som hjælper med at reducere forekomsten af fine linjer og rynker

 

4. Indgroede hår

Da der dannes indgroede hår, når håret ikke er i stand til at trænge gennem hudens overflade, hjælper eksfoliering af huden med at lade hårene komme til overfladen, da det fjerner overfladelaget af død hud. Dette kan afhjælpes yderligere ved at skylle huden fri for snavs og olie.


GLYKOLSYRE OG RETINOL

Da både glykolsyre og retinol anses for at være to af de vigtigste ingredienser, når det kommer til at bremse tegn på aldring, bliver der almindeligvis spurgt, om man kan bruge glykolsyre sammen med retinol for at få alle fordelene. Kort sagt, ja det kan du, men ikke samtidig - dette er en ret ekstrem hudplejeløsning, der kan føre til irriteret hud. Du bør starte med at bruge glykolsyre en gang om ugen.

Da NIVEA har din hud for øje, er det vigtigt igen at bemærke, at glykolsyre til hud ikke bør bruges samtidigt med andre opløsninger som f.eks. retinol eller A-vitamin. Hvis du planlægger at bruge begge dele, så gør det på skift, og tag kontakt til din hudlæge, før du gør det. 

kvinde tjekker sin hud

SÅDAN BRUGER DU GLYKOLSYRE OG TILFØJER DET TIL DIN HUDPLEJERUTINE:

Du bør starte med et glykolsyreprodukt med en koncentration på 10 % eller mindre. En højere koncentration kan forårsage alvorlig irritation af huden. Alt over 20 % anbefales ikke at blive brugt derhjemme.
Sådan bruger du glykolsyre og tilføjer det til din hudplejerutine:

Sådan bruger du glykolsyre

Før du påfører glykolsyre, skal du sikre dig, at din hud er fri for åbne snit eller sår. Start med at vaske dit ansigt med en mild sæbe eller toner for at fjerne fedt eller olie, og påfør glykolsyreopløsningen på en vatrondel. Påfør opløsningen forsigtigt på dit ansigt, og undgå følsomme områder såsom øjne, næsebor eller læber. Hvis du opdager, at glykolsyre fungerer dårligt med din hud eller trænger ind i et af de nævnte følsomme områder, bør du påføre en almindelig saltvandsopløsning på det berørte område. Den forventede reaktion er, at det påførte område begynder at blive rødt efter 3-5 minutter. Du bør skylle det behandlede område med vand eller en neutraliserende opløsning på en klud.

Sådan bruger du glykolsyre og tilføjer det til din hudplejerutine

Hvornår man skal bruge glykolsyre

Påfør glykolsyre, inden du går i seng, hvis det er muligt, da glykolsyre øger hudens følsomhed over for sollys. Påføring om aftenen vil give dig tid til, at din hud heler natten over. Hvis dette ikke er muligt, bør du tage forholdsregler med en fugtighedscreme med solfaktor, hvis du skal være udenfor, uanset vejret.

Sådan bruger du glykolsyre og tilføjer det til din hudplejerutine

Hvor ofte skal man bruge glykolsyre

NIVEA tilbyder et produkt, der udnytter fordelene ved glykolsyre, som er Derma Skin Clear Chemical Exfoliator, som udnytter fordelene glykolsyre, salicylsyre og niacinamid.

Da NIVEA har din hud for øje, er det vigtigt igen at bemærke, at glykolsyre til hud ikke bør bruges samtidigt med andre opløsninger som f.eks. retinol eller A-vitamin. Hvis du planlægger at bruge begge dele, så gør det på skift, og tag kontakt til din hudlæge, før du gør det.