Kvinder slipper af med hudorme

Hvordan man bliver af med hudorme?

Alt hvad du behøver at vide om hudorme, forebyggelse af hudorme og fjernelse af hudorme

Hvordan bliver man af med hudorme?

Næsten alle af os oplever små hvide eller sorte pletter, kaldet hudorme, på vores næse, pande eller hage på et tidspunkt i vores liv. Heldigvis er der et par ting, vi kan gøre for at slippe af med hudorme! 

Lider du af hudorme? Har du bemærket, at de også bliver til bumser? Læs videre for at finde ud af alt, hvad du behøver at vide om hvide bumser, hudorme, sorte hudorme, der omdannes til bumser og – i sidste ende – hvordan man fjerner hudorme.

DET SKAL DU VIDE OM HUDORME

Hudorme og alle de hudormefjerningscremer man kan finde på markedet virker forvirrende, men NIVEA er her for at hjælpe dig med dine bekymringer.
kvinde rengøring ansigt

HVORDAN OG HVOR OPSTÅR HUDORME: HUDORME PÅ DIT ANSIGT, NÆSE OG HAGE

Urenheder i huden forekommer altid ved talgfolliklerne. Disse follikler, som består af små hår og talgkirtler, findes hovedsageligt i ansigtet, på brystet og på ryggen. Hvis follikelkanalen bliver blokeret, eller hvis bakterier kommer ind i porerne, vil der komme en hudorm. 

 

HVAD FORÅRSAGER HUDORME OG AKNE?

Mange ting bidrager til hudens overordnede sundhed, men her er et par specifikke ting til forebyggelse af hudorme og akne:
• hormonelle udsving
• stress og bekymring
• en usund livsstil
• genetik


FRA HUDORM TIL BUMS

Hvis hudorme ikke åbner sig af sig selv, bliver de et mere alvorligt, frustrerende problem, nemlig bumser fra hudorme. Den opbyggede talg fungerer som grobund for bakterier, og det kan føre til en pusfyldt, betændt bums. Husk, at du aldrig må presse en bums! Når den brister, kan den opflamme det omkringliggende væv – en bums vil hurtigt få selskab af en anden – og det skaber en generelt rød og irriterende plet. Så hvis du vil forhindre fremtidige bumser, er det vigtigt at bruge en creme til fjernelse af hudorme, når du først ser, de begynder at dannes.

NÅR DET ANGÅR HUDORME, HANDLER DET OM DIN HUDTYPE

Har din hud tendens til at lide af urenheder, såsom hudorme og bumser? Hvis ja, er vi sikre på, at du spekulerer på, hvordan du kan slippe af med hudorme og bumser. Med hudpleje skræddersyet til din hudtype kan du forhåbentlig forhindre dem i at dukke op – og hvis de dukker op, kan du hurtigt slippe af med dem.

KOMBINERET HUD

Hvis du har kombineret hud, har dine kinder en tendens til at være tørre, mens huden på panden, næsen og hagen gerne er uren og fedtet. Denne hudtype er særligt udfordrende, når det kommer til hudpleje. Sørg for at skræddersy din ansigtsrensrutine til de specielle behov for kombineret hud. Vælg et fugtgivende og oliefrit plejeprodukt for at forhindre bumser i T-zonen.

FEDTET HUD

Rødmet, fedtet hud producerer for meget talg og gør, at huden ser skinnende ud. Porerne bliver blokeret, og der opstår hudorme eller bumser. Intensiv rensning er især vigtig her. Fjern overskydende talg med en mild vaskegel, som er blid mod din hud og giver dig masser af fugt. En mild vaskegel er et glimrende alternativ til en creme til fjernelse af hudorme, da den ikke kun virker som en creme til hudorme, men også holder huden ren og klar.

kvinde med klar hud

HVAD ER DE

HVORDAN FJERNER MAN HUDORME

 Rens af ansigt: En fantastisk renser fjerner urenheder og hjælper med at holde bumser fra hudorme i skak. Prøv NIVEA Refreshing Wash Gel for en forynget og klar teint. Vi tilbyder et udvalg af ansigtsrens, som passer til ethvert behov.

Ansigtsmasker: Regelmæssige ansigtsbehandlinger vil fjerne olie og døde hudceller og hudorme i ansigtet! Forkæl din hud med en ansigtsmaske en gang om ugen, for glødende og klar hud.

Skrub til hudorme: Til uren hud med masser af hudorme i ansigtet skal du bruge en creme til fjernelse af hudorme. Hvis du dog leder efter noget, der fjerner hudorme, mens du plejer resten af huden, er det ideelle produkt NIVEA MagicBAR Exfoliating Face Scrub. Det renser huden for overskydende olie for at forhindre sorte prikker i huden og bumser.

Clear-up strips: Brug clear-up strips i T-zonen. Efter at have ladet det virke i et stykke tid, rives klæbestrimlen af i ét træk. Dette vil fjerne overskydende talg fra porerne – hudorme i ansigtet får ikke en chance! 

kvinde smilende

TIPS OG TRICKS TIL AT BEKÆMPE BLOKEREDE PORER OG FOREBYGGE HUDORME

Vi ved, at du nok skal finde ud af, hvordan du slipper af med hudorme – især hudorme i ansigtet – men det kan tage et stykke tid, så sørg for at have tålmodighed. I mellemtiden er det fantastisk at vide, hvordan man bekæmper blokerede porer og tackler dem, før de går i udbrud!

• Antibakterielle cover-up sticks: Hvis du vil dække over hudorme i ansigtet, skal du ikke bare bruge konventionel makeup. Dækstifter eller ansigtspuddere med antibakteriel effekt er bedre til dette.

• Professionelle kosmetiske hudorme behandling: I et kosmetisk studie kan du få hudorme fjernet af en erfaren ekspert: Et dampbad til dit ansigt åbner porerne, så hudorme kan fjernes. Bagefter desinficeres huden, den tones og får en ekstra dosis pleje. Du vil blive overrasket over, hvor meget du kan forbedre din huds udseende! Dette kan dog ofte være dyrt, så det kan være bedst at starte med en creme til fjernelse af hudorme først, hvis du ikke vil bruge så mange penge. 

• Livsstil: Vil du gerne se færre hudorme i ansigtet? Ændringer i din kost og dine livsstilsvaner kan få det til at ske. Drop de fede fødevarer med færre vitaminer og sporstoffer, da de kan skade din hud. Sørg i stedet for at spise sundt og drikke rigeligt med væske. Vi anbefaler også, at du undgår at ryge. Rygning er som gift for din hud og kan have en langsigtet negativ effekt på din huds udseende. Kombiner en fantastisk livsstil med en god creme til fjernelse af hudorme, så vil du være sikker på at se en forbedring af din huds udseende.

KAN DU FJERNE HUDORME PERMANENT?

Desværre er der ingen magisk kur til permanent fjernelse af hudorme. Derfor er det vigtigt at finde en hudplejerutine, der er skræddersyet til dine hudmål og din hudtype.