woman without dead skin face

Sådan fjerner man døde hudceller

Al den information du skal bruge om at fjerne døde hudceller. Find ud af årsagerne til døde hudceller og hvordan man forebygger det.

Sådan fjerner man døde hudceller

Døde hudceller er et resultat af mangel på fugt i huden, hvilket får den til at tørre ud. Ofte er død hud ubehagelig og irriterende, men det er et problem, der er nemt at løse. Døde hudceller kan påvirke ethvert område på din krop, men folk er ofte mest bevidste om døde hudceller i ansigtet. Vi har fremhævet tegnene på døde hudceller, man skal være opmærksom på, samt årsagerne til døde hudceller og hvordan man kan slippe af med det. Vi har også inkluderet et par hjemmeremedier, der hjælper dig med at fjerne døde hudceller i ansigtet.

Symptomer på døde hudceller

Tør hud og døde hudceller kan have mange forskellige symptomer. Ofte varierer disse symptomer afhængigt af alder, helbred og årsagen til de døde hudceller. Symptomer omfatter:

  • stramhed i huden – især efter brusebad eller svømning
  • hud der skaller, flager eller ser skællende ud
  • kløe
  • rødme
  • hud der fremstår grå eller askefarvet
  • revner eller fine linjer på huden.
woman removing dead skin face

HVAD FORÅRSAGER DØDE HUDCELLER?

At vide hvad der forårsager døde hudceller i ansigtet, kan hjælpe med at forstå, hvordan man fjerner døde hudceller. Oftest skyldes død hud miljøforandringer. For eksempel kan en drastisk ændring i vejr eller temperatur påvirke, hvor godt din hud bevarer sin fugtighed. Døde hudceller kan også skyldes adfærdsmæssige faktorer eller andre hudsygdomme. Vi har sammensat en liste over faktorer, der kan forårsage døde hudceller:
woman without dead skin on face
Vejr – Vejret påvirker, hvor godt din hud bevarer sin fugtighed. Om vinteren, når temperaturen og fugtigheden er lav, kæmper din hud for naturligt at forblive hydreret. Dette kan resultere i, at din hud bliver tør og dør. Vinter er en almindelig årsag til døde hudceller i ansigtet.
 
Varmt bruse- og badevand – Varmt bruse- og badevand kan skade din huds naturlige fugtbarriere. Som et resultat bliver din hud mindre effektiv til at bekæmpe tør hud. Dette skaber en opbygning af uønskede døde hudceller. 
 
Hårde sæber – Sæber bruges til at rense din krop og reducere mængden af olie i din hud. Meget hårde sæber kan fjerne for meget olie i din hud og få den til at tørre ud. Huden i dit ansigt er følsom, og brug af hårde sæber i dit ansigt kan forårsage døde hudceller. 
 
Andre hudtilstande – Andre hudsygdomme, såsom psoriasis og eksem, er tilbøjelige til at forårsage død hud. (Hvis du tror, du har en af disse lidelser, skal du søge vejledning fra en læge eller din praktiserende læge)
 
Swimmingpools - Offentlige svømmehaller er ofte fyldt med klor for at holde dem rene. Klor er et kemikalie, der kan irritere huden og få den til at tørre ud. Overeksponering for svømmebassiner og klor kan forårsage død hud i ansigtet og på kroppen.  
 
Når vi nu ved, hvad årsagerne er, hvordan fjerner vi så døde hudceller?
 

SÅDAN FJERNER MAN DØDE HUDCELLER

Vi kender symptomerne på døde hudceller og hvad der forårsager det. Nu lærer vi, hvordan man slipper af med døde hudceller, og hvordan man forhindrer det. Her er 6 gode tips til, hvordan du fjerner døde hudceller.
1. Skær ned på karbade og brusebade
Hold dine brusebade og karbade på under 10 minutter, en gang om dagen. På denne måde reducerer du skaden på din huds fugtbarriere og forhindrer dannelse af døde hudceller. Mange er ikke klar over, hvor ofte de skal tage brusebad og har en tendens til at bruge meget længere tid, end de burde i badet. Vi anbefaler også at bade med lunkent vand, igen for at minimere skader, der ofte skyldes varmt vand. 

2. Brug milde hudplejeprodukter!

Nogle hudplejeprodukter, især ansigtsprodukter, kan være hårde for din hud og gøre den tør. Ofte er døde hudceller i ansigtet forårsaget af duftende produkter, der skader hudens naturlige fugtbarriere. Ved ansigtsrensning anbefaler vi at bruge skånsomme produkter til at forebygge og slippe af med døde hudceller. NIVEA Biodegradable Cleansing Wipes renser blidt huden, mens den naturlige balance opretholdes. 

3. Eksfolier
Eksfoliering af din hud fjerner alle uønskede døde hudceller, især i dit ansigt. Det er vigtigt at vide, hvordan man eksfolierer sikkert for at undgå yderligere skader på huden. NIVEA Smooth Rice Scrub eksfolierer uden at skade din hud og fjerne al din huds naturlige fugt. Vi anbefaler let at eksfoliere de berørte områder to gange om ugen for at slippe af med døde hudceller. Forsøg ikke at gøre dette for ofte, da over-eksfoliering kan få hudceller til at gå i stykker og blive irriterede.

4. Brug en luftfugter
Hvis du kæmper med døde hudceller, kan en luftfugter tilføre fugt til dit hjems miljø og forhindre din hud i at tørre ud. Som et resultat fjerner du ikke kun døde hudceller, du forhindrer dem også i at danne sig.

5. Pak dig varmt ind
Om vinteren skal du tildække din hud og skærme den mod elementerne for at undgå udtørring. Som vi nævnte før, kæmper din hud for at bevare sin fugtighed i koldt vejr. Prøv at pakke dig varmt ind, når det er koldt udenfor; hatte, handsker, tørklæder, det hele!

6. Påfør fugtighedscreme efter vask
Vores sidste forslag er at sikre, at du tilfører fugt efter vask. Dette hjælper med at indkapsle din huds fugtighed for at forhindre ophobning af døde hudceller. NIVEA Soothing Day Cream er en revitaliserende fugtighedscreme, som vil efterlade din hud med en blød og smidig fornemmelse. 
 
Disse seks tips hjælper dig med at forstå, hvordan du fjerner døde hudceller og samtidig forhindrer dem i at dannes.
 
woman without dead skin face
woman avoiding dead skin cells on face in shower

HJEMMEREMEDIER – ANSIGTSPLEJE MOD DØDE HUDCELLER

Døde hudceller i ansigtet kan være frustrerende, og nogle gange kan det føles som om, at den eneste måde at slippe af med problemet på er ved at bruge hårde, slibende løsninger. Men bare rolig, vi har skabt nogle remedier fra naturlige ingredienser, som du kan lave derhjemme. 
coconut oil for dead skin
Kokosolie
Kokosolie er fantastisk til at fugte og berolige huden, og udover det har olien andre fordele. Den er også nyttig til følsomme områder, såsom dit ansigt. Olien forhindrer din hud i at blive tør og danne døde hudceller. Påfør blot kokosolien på det berørte område, og lad den trække ind. Skyl med varmt vand og påfør en fugtighedscreme for at holde din hud fugtet.


Kaffescrub
En kaffescrub kan bruges til at eksfoliere og slippe af med døde hudceller. Kaffe er også effektiv til at forbedre hudens teint, især i dit ansigt. For at lave kaffescrubben blandes ingredienserne herunder, og scrubben påføres på det ønskede område. Lad scrubben være på huden i 5-10 minutter. Derefter skylles der med varmt vand, og der påføres fugtighedscreme for at holde din hud fugtet. 

3 x spiseskefulde kaffegrums
1 x spiseskefuld olivenolie
1 x spiseskefuld honning
1 x spiseskefuld sukker


Havregrynscrub
Havregryn er især nyttigt til tør, kløende hud. Det har antioxidanter og antiinflammatoriske egenskaber, der lindrer irritation. Havregrynets grovhed kan også bruges som eksfoliant til at fjerne døde hudceller i ansigtet. Ved hjælp af cirkulære bevægelser påføres scrubben på ansigtet. Lad den være på huden i 10 minutter, og skyl derefter med varmt vand. Igen skal du påføre fugtighedscreme bagefter for at holde din hud hydreret. Ingredienser:

2 x spiseskefulde havregryn
2 x spiseskefulde yoghurt
1 x spiseskefuld honning
Fjern døde hudceller

NIVEA Purify Rice Scrub

Opdag NIVEA Purify Rice Scrub, som er beriget med økologisk aloe vera for at beskytte din huds fugtbalance, mens den renser i dybden. Denne intense, eksfolierende scrub fjerner døde hudceller og overskydende olie, og giver dig en blød, glat hud og en lys teint.