pige med en appelsin

C vitamin til huden: Virkning og pleje

Alt du behøver at vide om C vitamin til hud, vitamin c ansigt og virkninger af C vitamin.

C VITAMIN: FORDEL FOR HUDEN

Vi ved alle, at C vitamin er et vitigt næringsstof, der kræves for at forblive sund og stærk. Men en af de bedste virkninger af C vitamin er, at det også spiller en stor rolle for hudens sundhed, og det er en af de bedste ingredienser i hudplejeprodukter, der hjælper dig med at opnå en sund, glødende hud.
Niveas produktsortiment
Nivea Vitamin C øjencreme

HVAD GØR C VITAMIN?

1. Lysner huden
Hvordan hjælper vitamin c serum til ansigtet og C vitamincreme med at lysne huden? Dette vigtige vitamin arbejder for at minimere alderspletter og reducerer hyperpigmentering. Det hjælper med at stoppe reaktioner, der opstår på huden, og som producerer disse bekymrende virkninger. Med tiden lysner det huden, takket være de antioxidante, anti-inflammatoriske og anti ageing-egenskaber. Det hjælper også med at hæmme det enzym, som er ansvarligt for at producere melanin, hvilket spiller en vigtig rolle i bekæmpelsen af mørke pletter. Det vil lysne pigmentering i huden uden at påvirke din normale hudtone.

2. Opstrammer huden
Hudens elasticitet er nøglen til at bevare en ungdommelig teint – og C vitamin til ansigtet kan hjælpe på dette. Kollagenproduktionen i huden reduceres naturligt, når vi ældes, hvilket resulterer i rynker og slap hud. En af de bedste effekter af vitamin c serum til ansigtet og C vitamincreme er, at det booster kollagenproduktionen, holder huden fast og bevarer hudens elasticitet. C vitamin til ansigtet er afgørende for kollagenproduktionen, så ved at øge mængden af C vitamin du har, vil du opmuntre din hud til at producere mere kollagen.

3. Reducerer rødme
Hvis din hud ofte er betændt eller rød, så prøv at anvende C vitamin til huden. Vitamin c serum til ansigtet kan være ekstremt effektivt. Takket være C vitaminens anti-inflammatoriske egenskaber vil den hjælpe med at reducere rødme og berolige huden, hvilket vil hjælpe dig med at opnå et jævnt overordnet look. 

4. Fugter huden
C vitamin forhindrer vandtab, så påføring af C vitamin til ansigt betyder, at din hud vil bevare mere fugt og forblive hydreret i længere tid. Dette hjælper huden med at forblive blød, beroliget og med en sund fornemmelse. 

5. Beskytter mod hudskader fra UV-lys
En af de afgørende C vitaminfordele for huden er de antioxidante egenskaber, som forhindrer skader fra UV-lys og frie radikaler, der fører til solskader. 

6. Styrker din huds naturlige forsvarsmekanisme
På samme måde som C vitamin til huden er med til at beskytte mod solskader, beskytter det også mod miljøbelastninger. Brug af C vitamin til ansigt vil beskytte din hud mod for eksempel forurening. Alle de frie radikaler, der forårsager skade, hæmmes af antioxidanterne i C vitaminen.

SÅDAN INDFØRER DU C VITAMIN I DIN HUDPLEJERUTINE:

C-VITAMINSERUMMER OG CREMER

Der er et par sjove hjemmeremedier, du kan prøve for at få mere C vitamin ind i din hud. Mango er fuld af C vitamin, og du kan lave en hurtig ansigtsmaske i dit køkken. Med 1 spiseskefuld most mango, et par dråber glycerin og noget havremel får du en kreation, du vil elske. Påfør og lad sidde på dit ansigt i omkring ti minutter, skyl grundigt af, og nyd gløden. Du kan også prøve nogle citronmaskebehandlinger, eller vores dejlige hjemmelavede maske lavet af æble, honning og yoghurt. For flere opskrifter, du kan lave i dit eget køkken, tjek vores side med råd om hjemmelavede ansigtsmasker.
C vitamin til huden er dog endnu mere effektivt, når det kombineres med andre antioxidante ingredienser såsom E vitamin, da de arbejder sammen for at beskytte huden mod det ydre miljø og holder huden sund og lys. Derfor er en af de ting, du kan gøre, at købe et vitamin c serum til ansigtet og blande dette med et produkt, du allerede har, der indeholder E vitamin, som også har stærke antioxidante egenskaber – eller brug begge dele! 

NIVEA har en bred vifte af produkter, som er skabt, fordi vi ved, at fordelene ved at bruge hudpleje med C vitamin er så gode, at man ikke kan gå glip af dem. Se vores NIVEA Q10 Energy-udvalg, som omfatter alle de produkter, du kan ønske dig, såsom C vitamincreme, øjencreme, natcreme, bodylotion, BB-puder og C vitaminmasker. Q10 ENERGY RECHARGING NIGHT CARE er ideel til en natbehandling, mens Q10 PLUSC ENERGIZING DAY CREAM er god til hver dag.

Der er noget for enhver! Så det er nemt at få din daglige dosis C vitamin til huden, så du kan høste fordelene af en lysere, mere glødende og mere ungdommelig hud i længere tid.
kvinde, der bruger c-vitamin

3 REGLER FOR BRUG AF C VITAMIN TIL HUDEN:

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF VITAMIN C SERUM TIL ANSIGTET

• For at høste flere fordele af C vitamin til huden, skal du vaske dit ansigt, før du påfører et C vitaminprodukt
• Brug det om morgenen og ikke kun om aftenen for at få mest muligt ud af hudens beskyttende kræfter i løbet af dagen
• Påfør C vitamincreme som basislag, inden du påfører andet
Nivea Q10 Energy Glow Boost

HVEM SKAL UNDGÅ C VITAMIN I HUDPLEJE?

C vitamin er sikkert for alle hudtyper, men hudlæger anbefaler at starte med et produkt med en lav koncentration af C vitamin for at se, hvordan huden reagerer. Hvis du har følsom hud, bør du begynde med en lav styrke C vitamincreme eller vitamin c serum til ansigtet. Dette vil minimere irritation, efterhånden som din hud tilpasser sig. Derefter kan du gradvist arbejde dig op til højere koncentrationer og nyde de fantastiske C vitaminfordele for huden.
Honning

C VITAMIN HUDPLEJE – HJEMMEREMEDIER

Hvis du ikke ønsker at købe nye produkter, men er ivrig efter at prøve fordelene ved topisk C vitamin til hudbehandlinger, så er disse hjemmeremedier perfekte til dig. 

MASKE MED ÆBLE, HONNING OG YOGHURT
Dette er en lækker maske lavet af æble, honning og yoghurt. Den vigtigste ingrediens er æblet – det er fyldt med vitamin A og C vitamin. Derudover er den nem at lave! Bland blot 3 spiseskefulde yoghurt med 1 tsk. honning. Bland med en tynd skive æble.  Påfør med det samme for at få mest muligt ud af C vitaminerne til huden! Lad masken trække i omkring 10 minutter, og skyl derefter grundigt.

ET ANDET HJEMMEREMEDIE MED C VITAMIN: KOST MED C VITAMIN

C vitamin er fantastisk i hudpleje og i din kost. Der er mange positive effekter af C vitamin. Det giver næring til en sund krop, beskytter dig mod sygdom og hjælper dig med at bevare sund hud, blodkar og knogler. Det kan hjælpe med at fremme heling. Her er et par fødevareforslag, der er fyldt med C vitamin: 

 

 

FØDEVARER MED HØJT INDHOLD AF C VITAMIN: 

1. Appelsiner
2. Tomater
3. Rød og grøn pepper 
4. Jordbær
5. Broccoli og blomkål
6. Kartofler 

Nivea Body Lotion

DE BEDSTE NIVEA CREMER OG PRODUKTER MED C VITAMIN

Som vi har nævnt, er C vitamin en vidunderlig ingrediens at tilføje til din hudpleje. Det fremmer produktionen af kollagen og indeholder antioxidanter, der reducerer tegn på ældning. Vi elsker at bruge det her hos NIVEA og har en række produkter til rådighed, så du kan finde det perfekte fit til dig.