Fra blød til silkeblød: Enkle tips til hårfjerning

Hvilken type hårfjerning passer til dig? Der er mange muligheder, når du vil fjerne hår på kroppen. Nogle er blide, andre hurtige. Nogle er grundigere, og andre holder længere tid. Vi hjælper dig med at finde den metode, der passer bedst til dig – ud fra dine behov.

Farvel til hår og stubbe

Hurtigt og blidt: Endnu flere hårfjerningsmetoder

 • Hårfjerningscreme og gel virker ved hjælp af stoffer, som opløser keratin og nedbryder hårene hurtigt og effektivt, uden at det gør ondt. 
 • For at fjerne hårene skal du påføre cremen på de dele af kroppen, som du vil behandle, og lade den sidde på i cirka 10 minutter. Herefter kan både cremen og hårene nemt fjernes med en spatel. Hårene vokser ud igen efter 5-7 dage, men er noget blødere, end de var inden behandlingen.
 • Pas på, hvis du har følsom hud, sår, eller hvis du er solskoldet! Vores råd: Test, om du kan tåle hårfjerningscremen på et lille, mindre synligt sted på din krop som for eksempel indersiden af armen. 
 • Cirka 7% af alle kvinder foretrækker en elektrisk shaver til at fjerne uønskede hår med. Shaverens hoved glider blidt hen over huden, og den skærer hårene af helt nede ved huden. Det er nemt og hurtigt, men det skal gentages allerede efter cirka 2-3 dage.
 • Hvis du ønsker en mere permanent hårfjerning, skal du overveje laserbehandling. Dette er en behandling, hvor lysimpulser trænger langt ind i huden, opvarmer hårrødderne og derved ødelægger dem. Huden og vævet bliver ikke ødelagt af behandlingen. Denne form for behandling bør dog kun udføres af erfarne professionelle eller dermatologer.
 

Fjern aldrig hår uden skum eller gel

Uanset hvor travlt du har, må du aldrig fjerne hår uden at benytte en barberskum eller gele til vådbarbering. Skum og gele lægger en film på huden, som gør barberingen blid og nænsom. De indeholder som regel stoffer, som blødgør huden, inden den bliver barberet. Hvis du benytter denne slags produkter, når du fjerner hår, undgår du at få skader på huden, som giver rødme og små sår, og du kan i stedet nyde, at du får en skøn, glat og silkeblød hud. 
Vores tip til epilation og voksning: Dette fungerer bedst, når din hud er tør og oliefri. De sidste 24 timer op til behandlingen bør du derfor ikke påføre creme på de dele af huden, du vil epilere eller vokse. 

 

Hvilken hårfjerningsmetode er den rigtige for dig?

Barbering – hurtig og nem hårfjerning

Barbering er den mest populære hårfjerningsmetode. Vores tip: Barber dig, mens du er i bad. Det er nemlig nemmere at barbere hårene af, når de er våde og dermed også bløde. Du bør desuden skifte bladene i skraberen regelmæssigt, så du undgår at huden bliver irriteret eller ødelagt.

Hvilken hårfjerningsmetode er den rigtige for dig?

Hårfjerning med voks – få glat hud i ugevis

Hårfjerning med voks fjerner alle hår og hårrødder. Denne metode kan med fordel anvendes på alle dele af kroppen, og du kan gøre det derhjemme med kolde voksstrips eller varm voks – for cirka 4% af alle kvinder er hårfjerning med voks den mest populære metode.

Hvilken hårfjerningsmetode er den rigtige for dig?

Epilatoren – hårfjerning på den roterende måde

Med en elektrisk epilator trækker små, roterende pincetter eller lameller kropshårene ud. Det kan godt stikke lidt, men det gør til gengæld, at både hårene og hårrødderne trækkes ud, og at de først vokser ud igen efter 2-4 uger.

Hvilken hårfjerningsmetode er den rigtige for dig?

 • Hvis du søger en effektiv hårfjerningsmetode, som hverken gør ondt eller tager lang tid, bør du vælge den klassiske vådbarbering. Du skal dog være opmærksom på, at hår, der er fjernet med en skraber direkte på hudens overflade, vokser ud igen i løbet af 1-3 dage. 
 • For dig, der drømmer om at have glatte ben i ugevis, og ikke er bange for at pine dig selv lidt og ikke har følsom hud, er en elektrisk epilator det rigtige valg. 
 • Hvis du ønsker en billigere metode til at opnå glat hud, som varer 1-2 måneder, anbefaler vi voksning. Kold og varm voks er særdeles velegnet til hjemmebrug.
 • Vil du gerne have glatte ben og armhuler på kort tid, men er bange for at lave småskader på dig selv med skraberen? Så skal du prøve vores hårfjerningscreme.
 • Hvis du er blandt dem, som gerne vil permanent af med problemhår, så er laserbehandling det rigtige valg.

Men vær forsigtig: Værd at vide

Alle hårfjerningsmetoder stresser og belaster huden. Det er derfor særdeles vigtigt at forberede huden godt inden hårfjerningen og at give huden ekstra, kærlig pleje bagefter.

Inden: Du får det bedste resultat, hvis huden er tør og oliefri

Når du bruger voks, skal du ikke påføre creme på de behandlede områder samme dag, som du har fjernet hår. Voksen virker mere effektiv på tør, oliefri hud. Selv når du benytter hårfjerningscreme og gel, er det bedre at undgå at bruge creme, da stofferne kan påvirke hinanden

Efter behandling: Pas på huden

Du bør ikke udsætte din hud for solstråler umiddelbart efter hårfjerning. Dermed undgår du irritation forårsaget af øget transpiration

Små tips til hårfjerning

 • Regelmæssig hårfjerning stresser huden og fjerner fugt og olie. 
 • Det er vigtigt, at du påfører et godt lag creme på huden, når du har desinficeret den. Vores tip: Vælg en bodylotion, som indeholder blødgørende ingredienser såsom kamille eller panthenol – som for eksempel NIVEA Sensitive Body Lotion eller NIVEA Repair & Care Body Lotion. 
 • Huden er særlig følsom i armhulerne og tørrer nemt ud eller begynder at klø. En deodorant hjælper efter hårfjerning: NIVEA Double Effect Voilet Senses Spray med avocadoekstrakter beskytter huden mod irritation.
 • Indgroede hår er ubehagelige, men desværre også ofte resultatet af jævnlig hårfjerning. Regelmæssig eksfoliering forhindrer døde hudceller i at lukke hårsækkene, og gør det muligt for nye hår at vokse ud. Vores råd: NIVEA Creme Peeling Shower & Scrub giver dig skøn, blød hud, allerede mens du stadig er i badet.