Shaving Rash

Sådan undgår du røde knopper efter barbering

Barberingsudslæt eller røde prikker efter barbering kan være smertefuldt og irriterende. Uanset om du overvejer, hvordan du forebygger røde knopper eller hvad du skal gøre efter du har fået røde knopper, så prøv NIVEAs bedste tips

SÅDAN UNDGÅR DU RØDE KNOPPER EFTER BARBERING

Gør irriteret hud og røde prikker efter barbering til gårsdagens problem. Du burde ikke bekymre dig om irriteret hud efter barbering af ben eller røde knopper efter barbering af skæg. Læs videre for at finde ud af, hvordan du slipper af med røde prikker efter barbering. 
Røde knopper efter barbering?

TRIN 1: UDFORSK DIN KROP

Forbered det område, du vil barbere. Du skal helst ikke barbere en ru hud med døde hudceller eller snavs/fedt fra en lang dag. Det er bedst at bruge en eksfolierende klud eller handske til at skrubbe den døde hud væk. Dette er grundlaget for at undgår du røde knopper efter barbering.

Påfør en eksfolierende skrubbecreme i badet. Dette vil fjerne hudrester og dermed hjælpe med at undgår du røde knopper efter barbering. Det er også med til at åbne porerne, så indgroede hår ikke bliver et problem.
Røde knopper efter barbering?

TRIN 2: BLØDGØR DINE HÅR

Man skulle måske tro, at barbering er næste skridt efter eksfoliering, men der er faktisk flere trin, hvis du vil være sikker på ikke at få røde knopper efter barbering. Sørg for at blødgøre dine hår ved at skylle med varmt vand i badekarret eller under bruseren, eller brug en klud. Dette gør barberingen nemmere og risikoen for udslæt efter barbering mindre.
lady soothing her shaving rash on her legs
Røde knopper barbering

TRIN 3: BRUG BARBERINGSCREME, GEL ELLER SKUM

Nøglen til en god barbering er et glidende middel. Undgå kropssæbe og brug en ordentlig barbercreme, gel eller skum for at undgå kløe efter barbering eller udslæt efter barbering. Barberingsprodukter sikrer også den tættest mulige barbering.

Overvej NIVEA Protect & Care Shaving Gel, som er designet til at beskytte huden, når du barberer dig med et jævnt strøg og let påføring. Den gennemsigtige formula giver dig mulighed for nemt at se dit hår, mens du barberer dig, og den har ingredienser, som er designet til at modvirke irritation og røde knopper efter barbering.
lady shaving her armpit
Røde knopper på benene?

TRIN 4: LIGE ... I DEN RIGTIGE RETNING

Det er vigtigt at vide, hvilken retning man skal barbere. På dine ben ønsker du den tættest mulige barbering, og det er mod hårets retning, du får de glattest mulige ben. Påfør ikke for meget tryk, da dette kan forårsage røde prikker på benene. På mere følsomme områder som bikinilinjen eller dine underarme er det dog vigtigt at barbere sig i den retning, håret vokser, da den følsomme hud kan få kløe efter barbering, og det kan føre til indgroede hår og gøre det sværere at sådan undgår du røde knopper efter barbering.
Sådan slipper du af med røde knopper efter barbering

TRIN 5: PLEJE EFTER BARBERING

Barberpleje er nøglen til at undgå irriteret hud efter barbering. Sørg for at skylle dit nybarberede område med koldt vand for at lukke porerne igen. Brug derefter en lotion eller fugtighedscreme, som er beregnet til sart hud, som f.eks NIVEA Body Lotion Smooth Caring. Parfumerede produkter kan yderligere irritere huden og forårsage rødme. Det er også vigtigt at skifte barberblade, når du bemærker, at de begynder at blive sløve, og helt sikkert inden de begynder at blive rustne, da brug af gamle blade kan give dig udslæt efter barbering.

Hvad gør man ved røde knopper efter barbering

SÅDAN KAN DU FJERNE RØDE KNOPPER EFTER BARBERING

Koldt kompres – så snart du bemærker de første tegn på røde knopper barbering, er det bedst at håndtere det med det samme. Brug et koldt kompres til at dulme røde prikker. Dette vil stoppe den brændende fornemmelse, reducere rødme og forhindre barberingsknopper og er en metode til at slippe af med røde prikker. 

Tilførsel af fugt – dehydreret hud er mere tilbøjelig til at blive påvirket af udslæt efter barbering, så det er vigtigt altid at være hydreret. Fugt huden efter en barbering, og især hvis du ser røde pletter på vej, er det vigtigt, når det kommer til at fjerne udslæt. Men at holde din hud hydreret er mere end blot at bruge fugtighedscreme, så sørg for at drikke nok vand, så din huds naturlige beskyttende barriere er så stærk som muligt for at fjerne røde pletter efter barbering. 

Lad det hele – irriteret hud og røde pletter efter barbering i deres forskellige former burde hele af sig selv, og det er vigtigt at lade dem gøre dette. Barber ikke det berørte område igen, før huden er restitueret og helet, også selvom du ikke tror, du har barberingudslæt, er enhver rødme eller betændelse et tegn på, at man ikke skal barbere området igen.

HVAD ER ÅRSAGERNE TIL IRRITERET HUD OG RØDE KNOPPER EFTER BARBERING?

Definer røde pletter efter barbering, og find ud af, hvad der forårsager dem:
lady touching legs with shaving rash
Knopper efter barbering

HVAD ER RØDE KNOPPER EFTER BARBERING?

Røde pletter efter barbering er en form for irriteret hud som følge af barbering. Det opstår normalt få minutter efter barbering, men kan også udvikle sig lidt senere på dagen, hvis du har stramt tøj på, eller hvis din hud udsættes for varme og kulde. Røde prikker efter barbering er ikke det samme som en barberknop forårsaget af masser af små indgroede hår frem for udslæt fra skraberen.
ingrown hair from shaving rash

HVAD FORÅRSAGER RØDE KNOPPER EFTER BARBERING?

Du kan have følsom hud og være mere tilbøjelige til at få udslæt, men du kan også gøre nogle ting, der er med til at forårsage det:

  • Tørbarbering – det er aldrig en god idé. Tørbarbering forårsager barberingsudslæt, fordi der ikke er nogen beskyttende barriere mellem huden og bladet, hvilket forårsager friktion og forhindrer bladet i at glide glat over huden. Du bør altid bruge en barbergel eller skum, ellers har du større risiko for at få røde prikker efter barbering.
     
  • Hvis du trykker for hårdt på din hud med skraberen – du skal sørge for, at bladet glider glat hen over huden. Så at trykke hårdere, end du burde, hjælper ikke med at fjerne flere hår, i stedet vil det få skraberen til at kradse mere på din hud, forårsage mere friktion og være mere tilbøjelig til at give dig irriteret hud efter barbering.
Røde knopper barbering

Creme til røde knopper efter barbering

Undgå røde prikker på benene efter barbering ved at fugte med NIVEA Smooth Care Body Lotion. Det dybe fugtserum giver 48 timers fugt og er beriget med sheasmør, som smelter ind i din hud. Denne lotion indkapsler fugt og virker beroligende på din nybarberede hud, samtidig med at den forhindrer udslæt efter barbering.