Shaving Rash

UNDGÅ RØDE KNOPPER EFTER BARBERING

Skægpest, udslæt eller røde knopper efter barbering kan gøre både ondt og være irriterende. Hvad enten du har brug for pleje af røde knopper efter barbering, eller gerne vil undgå dem fremover, så læs rådene fra NIVEA.

UNDGÅ RØDE KNOPPER EFTER BARBERING

TRIN TIL AT UNDGÅ RØDE KNOPPER EFTER BARBERING

Kom udslæt og røde knopper efter barbering til livs.

TRIN 1: EKSFOLIER DIN KROP

Klargør området du vil barbere. Du skal helst ikke barbere en ru hud med døde hudceller eller snavs/fedt fra dagen, der er gået. Det er bedst at anvende en eksfolierende klud eller handske til at skrubbe den døde hud væk. Dette er fundamentet til at undgå røde knopper efter barbering.

Anvend en eksfolierende skrubbecreme i brusebadet. Den vil fjerne hudrester og dermed hjælpe til at undgå røde knopper efter barbering. Det hjælper også med at åbne porerne, så at indgroede hår ikke bliver et problem.

TRIN 2: BLØDGØR DINE HÅR

Man kan tro, at barbering er næste skridt efter eksfoliering, men der er faktisk flere trin, hvis du vil være sikker på ikke at få røde knopper efter barbering. Sørg for at blødgøre hårene ved at skylle dig med varmt vand i karbadet eller brusebadet, eller brug en klud, så huden udvider sig. Dermed bliver barbering nemmere, og risikoen for udslæt efter barbering mindre.

lady soothing her shaving rash on her legs

TRIN 3: ANVEND BARBERCREME, -GEL ELLER -SKUM

Nøglen til en god barbering er smøremiddel. Undgå kropssæbe og brug i stedet en god barbercreme, barbergel eller barberskum for at undgå irritation, der kan give røde knopper efter barbering. Barberprodukter gør det også muligt at barbere så glat og tæt som muligt.

Barbering irriterer huden, og uden creme, gel eller skum er du næsten sikker på at få røde knopper efter barbering.

lady shaving her armpit

TRIN 4: BARBER... I DEN RIGTIGE RETNING

Når du barberer dig, er det vigtigt, at du gør det i den rigtige retning. På benene skal du barbere mod hårenes retning for at være sikker på at få så bløde ben som muligt. Læg ikke for meget tryk på, da dette kan give røde knopper efter barbering. I de mere sarte områder, som bikinilinjen og under armene er det vigtigt ikke at barbere mod hårene, da det kan irritere sart hud og medføre indgroede hår og øge sandsynligheden for røde knopper efter barbering.

TRIN 5: PLEJE EFTER BARBERING

Pleje efter barbering er måden at undgå røde knopper efter barbering, især de røde knopper på ben og andre sarte områder. Sørg for at skylle den barberede hud med koldt vand lige efter barberingen for at lukke porerne. Anvend herefter en lotion eller fugtighedscreme til sart hud, som fx NIVEA Body Lotion Smooth Caring. Parfumerede produkter kan irritere huden og medføre rødmen. Det er også vigtigt at skifte barberblade ud, når du mærker, at de begynder at være dovne og så snart de begynder at ruste. Brug af gamle barberblade kan give dig røde knopper og udslæt efter barbering.


Behandling af røde knopper efter barbering

Koldt kompres - Så snart du ser tegn på røde knopper eller udslæt, kan du lægge et koldt kompres på. Dette dulmer rødmen og den brændende fornemmelse og vil mindske de røde knopper og hjælpe med at undgå barberingsknopper. Dermed behandler du de røde knopper efter barbering så hurtigt som muligt.

Væske - Dehydreret hud har større sandsynlighed for at få røde knopper efter barbering, så det er vigtigt at holde sig hydreret. Det er vigtigt at fugte din hud efter barbering. Især hvis du kan se begyndende røde prikker og gerne vil undgå udslæt. Men vil du holde huden fugtet, er det ikke nok at anvende en fugtighedscreme. Du skal også sørge for at drikke masser af vand, så din huds naturlige beskyttelseslag holder sig stærkt og klar til at kæmpe imod de røde knopper efter en barbering.

Lad huden hele - Udslæt og røde knopper efter barbering skal have lov til selv at hele, så det er vigtigt at give dem tid til heling. Lad være med at barbere dig eller overveje hårfjerning i de berørte områder, førend huden er helet. Selv ved den mindste reaktion er rødhed og betændelse tegn på, at du ikke skal barbere dig i området lige med det samme.


HVAD SKYLDES RØDE KNOPPER EFTER BARBERING?

Hvis du undrer dig over, hvorfor du får røde knopper efter barbering, så kan du måske blive lidt klogere ved at læse nedenstående.
lady touching legs with shaving rash

HVAD ER DE RØDE KNOPPER EFTER BARBERING?

Røde knopper efter barbering er et tegn på irriteret hud og en eftervirkning af barbering. De opstår oftest et par minutter efter barbering, men kan også udvikle sig senere i løbet af dagen, især hvis du har stramtsiddende tøj på, eller hvis din hud udsættes for vind og vejr. Røde knopper efter barbering er ikke det samme som knopper fra indgroede hår.

ingrown hair from shaving rash

HVORFOR FÅR JEG RØDE KNOPPER EFTER BARBERING?

Du kan have sart hud og har dermed større tilbøjelighed til udslæt eller skægpest, men der kan også være andre årsager:

  • Tør barbering - er aldrig en god ide. Tør barbering giver udslæt eller skægpest, da der ikke er noget beskyttende lag mellem huden og barberbladet. Dette giver modstand og gør det umuligt for barberbladet at glide let hen over huden. Anvend altid barbergel eller barberskum, hvis du vil mindske sandsynligheden for barberingsknopper.
  • Trykket på huden er for hårdt - du skal sørge for at barberbladet glider let hen over huden, så undgå at presse barberbladet for hårdt på huden, da det ikke vil hjælpe med at fjerne hårene men i stedet få barberbladet til at hænge mere fast i din hud, skabe mere friktion og øge sandsynligheden for udslæt efter barbering.