ingefærhårkvinde med en Nivea Q10 ansigtscreme

Hvordan man reducerer smilerynker: 10 årsager og syv plejemuligheder

Smilerynker, der også er kendt som smilelinjer, kommer naturligt med alderen. Find ud af, hvad der forårsager dem, og hvordan du kan reducere deres udseende.

HVAD ER SMILERYNKER?

Smilerynker, også kendt som smile- eller latterlinjer, er folder, der løber fra siderne af din næse diagonalt nedad til mundvigene. Disse smilelinjer er en form for dynamiske rynker, hvilket betyder, at de fremstår mere fremtrædende, mens du foretager ansigtsudtryk. De kommer frem med alderen, da kollagenproduktionen aftager, men kan også blive dybere grundet solinducerede skader og andre stressfaktorer.
 
Som navnet antyder betyder smil og latterrynker et liv fyldt med glæde, så det er noget at fejre. Hvis en mere ungdommelig teint er dit mål, er der en række metoder tilgængelige til at slippe af med eller i det mindste reducere nasolabiale folder. Disse spænder fra kosmetiske procedurer til massage og topiske cremer.

HVAD FORÅRSAGER SMILERYNKER?

Den underliggende årsag til, at der opstår smilelinjer, er et fald i den mængde af kollagen og elastin, der er til stede i huden, hvilket fører til, at den krøller og folder. Selvom dette forekommer naturligt med alderen, kan dybere nasolabiale folder være forårsaget af UV-skader, rygning og ændringer i vægten.
 
Oversigt: Hvorfor er kollagen vigtig for huden?
 
Kollagen er et protein, som vi producerer naturligt. Det giver struktur, styrke og støtte i hele vores krop. Rigelige niveauer er af kollagen holder huden fast, ungdommelig og smidig.
 
Nedenstående er alle årsager til eller bidragydere til fremkomsten af lachrimpels:
kvinde smilende

1) Alder
Fra så tidligt som i 20'erne kan kollagenniveauet blive reduceret med 1 % hvert år. Lavere niveauer af kollagen fører til rynker og slap hud. Vores ansigtsstruktur ændrer sig også med alderen, hvor høje kindben begynder at flade ud, hvilket fører til nasolabiale folder.
 
2) Solskade (fotoaldring)
Når UV-stråler trænger ind i huden, forstyrres de processer, der er vigtige for hudens regenerering og reparation. På kort sigt kan solskader forårsage solskoldning, og på lang sigt svækker det bindevæv, hvilket fører til forekomsten af rynker, linjer og mørke pletter.
 
3) Rygning
Både nikotin og tusindvis af andre skadelige stoffer i røgen kan skade huden på grund af oxidativ stress, hvilket skader kollagendannelsen. Undersøgelser har yderligere vist, at hud i nasolabiale folder er tykkere hos rygere end hos ikke-rygere. Ansigtsudtryk, der foretages under rygning, kan også bidrage til smilerynker.
 
4) Ændringer i vægt
Det er almindeligt at opleve overskydende hud efter vægttab, hvor huden kan komme til at hænge og fremhæve forekomsten af ansigtslinjer. Vægtøgning derimod kan få kinderne til at vokse i størrelse, hvilket også øger forekomsten af latterlinjer.

 

5) Dehydreret hud
Dehydreret hud er anderledes end tør hud: Det henviser til mangel på vand i modsætning til mangel på naturlige olier. Et af kendetegnene ved dehydreret hud er en nedsunket eller skyggefuld hudtone, der får rynker til at blive mere definerede.
 
6) Genetik
Mængden af kollagen og elastin, du producerer, påvirkes af din genetiske sammensætning. Hvis dine forældre havde fremtrædende nasolabiale folder, er der chancer for, at du også får dem.
 
7) Kost med højt indhold af sukker
Selv om vi kan nyde en sød lækkerbisken, nedbryder sukker desværre både kollagen og elastin – hvilket fører til, at latterlinjer bliver mere fremtrædende. Dette betyder ikke, at du skal stoppe med at nyde lækker kage, men du bør prøve at begrænse mængden af sukker i din kost generelt.
 
8) Gentagne ansigtsudtryk
I starten kan nasolabiale folder blot optræde som dynamiske rynker, når du griner eller smiler. Over tid kan disse gentagne udtryk få de dynamiske rynker til at blive statiske, da huden mister sin evne til at falde på plads igen. Betragt disse som en permanent påmindelse om de gode tider!
 
9) Forurening
Luftforurening som smog og bildampe kan forårsage skader fra frie radikaler på huden og forstyrre dens defensive barriere. En af virkningerne af dette er fremskyndet hudældning, hvilket fører til nasolabiale folder.
 
10) Søvnmangel
Huden går ind i sin naturlige regenererings- og reparationsproces, mens du sover, hvor den genopbygger sin defensive barriere og producerer kollagen. Din hud har derfor sværere ved at holde sig fyldig og fast uden nok skønhedssøvn.

kvinde smilende

I starten kan nasolabiale folder blot optræde som dynamiske rynker, når du griner eller smiler.


SÅDAN SLIPPER DU AF MED SMILERYNKER

Uden at undergå potentielt dyre og invasive behandlinger er der ingen måde at slippe helt af med de nasolabiale folder. Der er dog masser af måder at reducere deres udseende på, herunder topiske cremer, ansigtsmassage og lysterapi.
 
Sådan reducerer du lachrimpels:
Sådan slipper du af med smilerynker

1) Ansigtsmassage

Det siges, at ansigtsmassage kan behandle ældningstegn ved at udfylde huden og stimulere kollagenproduktionen. Selvom beviserne på succes er begrænsede, er der ingen skade ved at give dit ansigt en regelmæssig massage for at forsøge at reducere linjer.

Sådan slipper du af med smilerynker

2) Topisk dagscreme

Cremer som NIVEA Cellular Expert Lift Pure Bakuchiol Anti-Age Day Cream SPF 30 indeholder effektive ingredienser, der nærer huden og understøtter produktionen af kollagen. Bruges den dagligt, vil den hjælpe med at udglatte linjer og omdefinere konturer.

Sådan slipper du af med smilerynker

3) Topisk natcreme

Sammen med en effektiv dagcreme kan brug af en natcreme, som hjælper med at støtte din huds naturlige regenererings- og reparationsproces mens du sover, hjælpe med at omdefinere dine ansigtskonturer. Ingredienser som Q10, bakuchiol og folsyre har bevist af have anti-aging egenskaber.

Sådan slipper du af med smilerynker

4) Øvelser for ansigtet

Dette er noget, du kan prøve hver dag, som hjælper med at styrke musklerne i ansigtet og få smilelinjerne til at fremstå mindre fremtrædende. Der er begrænset dokumentation for, hvor effektive de er, men de er sikre og gratis for dig at prøve.

Sådan slipper du af med smilerynker

5) Lysterapi

LED-lysterapi bruges til at behandle flere hudproblemer. Under behandlingen trænger LED-lys ind i huden i et forsøg på at booste regenerering, hvilket reducerer ældningstegn. Generelt er der behov for regelmæssige terapisessioner sideløbende med en hudplejerutine for at se fordele.

Sådan slipper du af med smilerynker

6) Kirurgiske eller kosmetiske løsninger

Kosmetiske behandlinger er sandsynligvis den mest effektive, men dog mindst naturlige måde at slippe af med nasolabiale folder. Disse spænder fra fillers og micro-needling til fuld ansigtsløftning. Det anbefales at prøve hudplejerutiner og naturlige løsninger, før du går denne vej. Hvis du overvejer noget invasivt, skal du kontakte din læge for yderligere rådgivning.


NIVEA Q10 TARGETED WRINKLE FILLER TIL AT REDUCERE SMILERYNKER

kvinde, der bruger Nivea Q10 ansigtscreme

NIVEA Q10 Power Expert Wrinkle Filler Serum tilbyder en avanceret løsning mod rynker. Ved at kombinere rent Coenzym Q10 med Bioxifill Peptider, trænger den 10 lag dybt ind i huden, hvilket hjælper med at stimulere kollagenproduktionen og give næsten øjeblikkelige rynkefyldende resultater.

 

Brug denne løsning til en del af din anti-aging ansigtsplejerutine, efter rens og før du påfører din fugtighedscreme for at se en reduktion i smilelinjer over tid. 


Coenzym Q10 er en kraftig antioxidant, der hjælper med at genoplade og forynge huden. NIVEA Q10-serien er omhyggeligt skabt til at imødekomme behovene hos forskellige hudtyper, beskytte cellerne mod skader og sænke aldringsprocessen. At inkludere disse produkter i din hudplejerutine kan hjælpe med at reducere forekomsten af fine linjer og rynker over tid.


KAN MAN FORHINDRE DANNELSE AF SMILERYNKER?

Desværre er svaret her nej. De er en naturlig del af aldring, og selv børn har dem, når de griner eller smiler. Der er visse ting, du kan gøre for at forhindre dem i at blive dybere, hvilket generelt betyder, at du undgår årsagerne til nasolabiale rynker.
 
1) For at forsøge at reducere uddybningen af smilerynker kan du:
2) Undgå rygning
3) Påføre SPF hver dag
4) Indtage en sund kost
5) Få masser af motion
6) Få en personlig hudplejerutine, som du holder dig til
7) Få 7-9 timers søvn hver nat
8) Holde dig hydreret
mørk hår pige ser på hendes venstre side

Musklerne i ansigtet kan tones ligesom andre steder på kroppen, hvilket hjælper til bedre at kontrollere udtryk.

Sådan masseres de smilerynker

For at reducere smilerynkerr på en naturlig måde kan du give dem en massage hver dag. Massage har til formål at forbedre hudens struktur og forhindre slaphed. Her er et par tips til at udføre massagen:
 
- Brug dine knoer, og stryg nedad fra dine kindben til din hage og tilbage
- Gentag denne proces cirka 20 gange på hver side af dit ansigt
- Påfør et let tryk
- Gentag hver dag som en del af din hudplejerutine


Ansigtsøvelser for at forsøge at reducere smilerynker naturligt

Musklerne i ansigtet kan tones ligesom andre steder på kroppen, hvilket hjælper til bedre at kontrollere udtryk. Når det gentages over tid, kan du se en reduktion i smilerynker. Du kan prøve følgende hver dag uden at risikere nogen skade:
 
- Skub dine læber opad, som om du forsøger at kysse himlen, og hold i 15-20 sekunder. Gentag fem gange.
- Træk mundvigene fra hinanden med pegefingrene, mens du trækker dine ansigtsmuskler sammen med let modstand. Hold i 2-3 sekunder, og gentag 30 gange.
- Trut dine læber, mens du trækker mundvigene ud. Hold i 15 sekunder, og gentag 5 gange.
- Løft forsigtigt dine kindben ved hjælp af dine håndflader, mens du skyder dine læber ud i en kyssebevægelse. Hold i 20 sekunder, og gentag 5 gange.


SÅDAN REDUCERES SMILERYNKER FOR MÆND

Heldigvis for mænd er deres hud tættere i kollagen, så den ser normalt yngre ud end hos kvinder på samme alder. Mænds hudstruktur er lidt anderledes end kvinders, så derfor kræver det en anden pleje. De fleste generelle hudplejeråd gælder stadig, men det, mænd putter på deres ansigter, bør afspejle deres huds behov.
 
NIVEA MEN Anti-Age Hyaluron-produkter er formuleret med hyaluronsyre for at holde huden hydreret og samtidig reducere ældningstegn. Regelmæssig brug af disse produkter over tid vil hjælpe med at udfylde, opstramme og udglatte huden, hvilket synligt reducerer dybe rynker og styrker dens elasticitet.

YDERLIGERE OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM SMILERYNKER

Hvis du stadig har spørgsmål om smilerynker, er her et par mere almindelige spørgsmål og svar om emnet:
mørkt hår pige smilende

Smilerynker ses i alle aldre som en dynamisk rynke, men de begynder at fremstå mere statiske i alderen 25-30. 

I hvilken alder opstår smilerynker?
Smilerynker ses i alle aldre som en dynamisk rynke, men de begynder at fremstå mere statiske i alderen 25-30. Efterhånden som kollagenproduktionen aftager, begynder de at blive dybere: I en alder af 40 vil de generelt være synlige på de fleste menneskers hvilende ansigt og i en alder af 50 vil de være mere markante.
 
Hvem er mere tilbøjelige til at få smilerynker?
Kort sagt, alle. Personer, der passer bedre på deres hud og fører en sundere livsstil, kan se dem fremstå svagere eller senere i livet, hvorimod personer, der forsømmer deres hud og fører en usund livsstil, kan se dem tidligere og dybere. Genetik vil også påvirke, hvem der har mere udtalte smilerynker.
 
Er nasolabiale folder attraktive?
Ja! Det kan de bestemt være, da de er et tegn på et liv fuld af latter og smil. 
 
Reducerer vægttab smilerynker?
Gradvist vægttab kan mindske forekomsten af smilerynker, da kinderne ikke vil være så udfyldte. Hurtigt vægttab kan få dem til at fremstå mere udtalte på grund af overskydende hud.
 
Hvordan skal man sove for at undgå nasolabiale folder?
Prøv at sove på ryggen eller uden at den nederste halvdel af dit ansigt rører puden. Sørg også for at påføre en natcreme, inden du lægger dig til at sove.

Forårsager stress smilerynkerr?
Ja, det kan det gøre. Stress har alle mulige indvirkninger på huden, og én af dem er fremtrædende tegn på aldring. Høje niveauer af stress vil sandsynligvis føre til for tidlige tegn på aldring såsom fine linjer og rynker.
 
Påvirker alkohol smilerynker?
Alkoholforbrug vil sandsynligvis bidrage til dybere nasolabiale folder. En af virkningerne er dehydrering, som kan få huden til at miste sin elasticitet og få den til at begynde at hænge. En anden virkning er, at det fremskynder udtømningen af kollagen, hvilket yderligere bidrager til deres fremkomst.
 
Hjælper hyaluronsyre på smilerynker?
Det gør den bestemt. De mest populære fyldstoffer (også kaldet fillers) indeholder hyaluronsyre, da det hjælper med at polstre rynkerne og hindrer udviklingen af rynker. Produkter, der indeholder hyaluronsyre, kan også hjælpe med at hydrere, opstramme og fyldig hud og reducere forekomsten af rynker. 
 
Cellular Expert Lift and Cellular Expert Filler-serier tilbyder noget af NIVEAs mest effektive anti-aging pleje. Ved at kombinere hyaluronsyre med andre anti-aging aktive stoffer af fremragende kvalitet kan disse produkter hjælpe med at forbedre hudens fasthed og reducere forekomsten af fine linjer og rynker.

mørkt hår pige smilende