krølhåret pige med en Nivea ansigtscreme i hånden

Hvad er Glycerin? 7 Glycerin hudfordele

Find ud af alt, hvad du behøver at vide om Glycerin, inklusive hvad det er, og dets fantastiske fordele for huden.

HVAD ER GLYCERIN?

Glycerin er en type kulhydrat, også kendt som glycerol. Som en naturlig afledt forbindelse stammer den fra både animalsk fedt og planter, normalt sojabønner eller rørsukker. Den er farveløs og klar, med en tyktflydende, sirup-lignende konsistens og sød smag. Glycerin er en meget almindelig ingrediens, der findes i flere kosmetikprodukter, medicin og fødevarer og er kendt for sine fugtgivende og fortykkende egenskaber.
Blond kvinde smiler

Glycerin på huden

Glycerin bruges i de fleste hudplejeprodukter og er den mest brugte ingrediens efter vand og duft, hvilket betyder, at det er sandsynligt, at du allerede har brugt det. Men hvad bruges Glycerin til og hvilke produkteter anvendes det i? Her er nogle eksempler:

- Ansigts- og øjencremer
- Ansigtsrens 
- Ansigtstonere
- Ansigtsvask
- Barbercremer og -gel
- Solcreme 
- Læbepleje
 
Glycerin er kendt som et 'fugtighedsbevarende middel' på grund af dets stærke evne til at trække vand fra den nærmeste kilde, såsom luften eller fra de dybere lag af huden til det yderste lag af huden. Det er almindeligt betragtet som et af de bedste fugtighedsbevarende midler, hvilket tillader mere hydrering af huden end endda Hyaluronsyre, som det almindeligvis er parret med. En kombination, som er blevet rapporteret at forbedre hudbarrieren i op til 24 timer efter påføring.

En anden ingrediens, som Glycerin ofte bruges med, er kendt som en 'okklusiv', og den hjælper med at forsegle den fugt, som Glycerin har tiltrukket. 


ER GLYCERIN GODT FOR HUDEN?

Ja, Glycerin er godt for huden og er sikkert at bruge hver dag, når det indgår som en ingrediens i et blandet produkt. Da den efterligner hudens naturlige fugt, er den meget fugtgivende og efterlader huden glat, frisk og dugfisk – samtidig med at den føles let på huden.

Glycerin er til stede i de fleste NIVEA-produkter.

 

7 Glycerin hudfordele

Glycerin har mange fordele for huden, herunder:
 
1. Forbedrer hudens evne til at holde på vand og forhindrer den i at tørre ud.
2. Udglatter huden.
3. Forbedrer hudens beskyttende barriere.
4. Da det indkapsler, beskytter det også huden mod irritationer og hårdt vejr, såsom intens kold eller tør luft.
5. Fremskynder sårheling.
6. Naturlig eksfoliering.
7. Det er blevet rapporteret at hjælpe med visse hudproblemer. Medmindre andet er angivet, er NIVEA-produkterne dog ikke formuleret til at hjælpe med specifikke medicinske hudlidelser.
pige smører Nivea ansigtscreme på

ER GLYCERIN GODT TIL FORSKELLIGE HUDTYPER?

Kvinde med Nivea-produkter i hånden

Da Glycerin er fugtgivende, men ikke-komedogent, er det gavnligt for alle hudtyper. Se fordelene ved Glycerin til forskellige hudtyper nedenfor:

 
1. Tør hud: Glycerin er især nyttigt til tør hud, da dens vigtigste egenskab er at være fugtgivende. Da den yder beskyttelse til huden og opretholder fugt i huden, forhindrer det huden i at blive revnet, især i vintermånederne.
 
2. Fedtet hud: Det er vigtigt stadig at fugte fedtet hud, da ikke at gøre dette kan resultere i, at din hud overproducerer olie eller talg for at kompensere. Da Glycerin ikke kun er fugtgivende, men også ikke-komedogent, tilstopper det ikke porerne, hvilket gør det perfekt til fedtet hud.
 
3. Kombineret hud: Glycerin fungerer godt med både tør og fedtet hud, hvilket gør det effektivt for dem, der lider af begge dele, kendt som kombineret hud.
 
4. Følsom hud: Glycerin fugter huden, men er også blevet rapporteret at have en beroligende fornemmelse på huden, hvilket gør det til en god mulighed for personer med følsom hud. Da det beskytter hudens fugtbarriere, kan det ydermere beskytte mod irriterende stoffer.GLYCERIN TIL RYNKER

Da glycerin er utroligt fugtgivende og har foryngende egenskaber, er det den perfekte ingrediens til at hjælpe med at støtte din hud under ældningsprocessen, især fordi vores hud generelt bliver tørrere, når vi bliver ældre. Særligt kan øjenrynker dannes, da huden omkring vores øjne er så tynd. Brug af en øjencreme med glycerin, som f.eks NIVEA Cellular Filler, kan hjælpe med dette.

 

En hudrutine med glycerin kan holde huden sund, smidig og reducere forekomsten af rynker. Find glycerin som en topingrediens i vores Cellular Filler-serie.

nivea cellular filler øjencreme

RISICI / BIVIRKNINGER

kvinde med krøllet hår påfører Nivea ansigtscreme

Glycerin er en sikker ingrediens, når den bruges i lavere doser, og normalt som en del af en blandet ingrediens i hudpleje. Vi vil aldrig anbefale at påføre huden 100 % ren glycerin, da det kan forårsage irritation og især er skadeligt, hvis det kommer i øjnene. 

 

Som med enhver ingrediens eller et nyt produkt, vil vi anbefale at teste lidt på huden, før du påfører den over et stort område på én gang, og hvis der opstår problemer, skal du sørge for at vaske det af med det samme.

 

 

Udover hudpleje er der mange anvendelsesmuligheder for glycerin

Ud over at være et fugtighedsbevarende middel for huden, bruges glycerin som:

 

- En måde at behandle forstoppelse på ved at trække fugt til tarmene.
- Inden for lægemidler
- Middel til fortykkelse
- Sødemiddel
- Som konserveringsmiddel