Hvad er cellulite?

Cellulite er en helt naturlig og normal tilstand. Alligevel vil rigtig mange mennesker gerne vide, hvordan de mindsker cellulite, da det gør dem utilpasse med deres krop. Lær mere om cellulite og hvordan du kan behandle det.

Behandling af cellulite

Der er ingen grund til at skamme sig over at have cellulite eller føle, at man simpelthen skal have bugt med det. Cellulite er helt normalt og noget, som mere end 90 % af alle kvinder har i større eller mindre grad. Cellulite viser sig, når fedtcellerne under huden skubber mod bindevævet og får huden til at se bulet ud. Det er næsten umuligt at fjerne cellulite helt, på grund af den måde det dannes, men der er nogle ting, du kan gøre for at mindske sandsynligheden for at få cellulite.

Hvad er cellulite? - årsager til cellulite

Cellulite, også kaldet appelsinhud, er en meget almindelig og helt uskadelig hudtilstand, som er karakteriseret ved en bulet og ujævn hud. Nogle gange kalder man også cellulite for appelsinhud, da udseendet og teksturen minder om en appelsinskals. Det er almindeligt at få cellulite på lår, balder, mave og hofter. Det rammer oftere kvinder end mænd. Selvom både mænd og kvinder kan have cellulite, så ses det oftest hos kvinder på grund af den kvindellige krops fordeling af fedt, muskler og bindevæv - det menes, at 90 % af alle kvinder vil opleve en eller anden form for cellulite i løbet af deres liv.

Cellulite årsag - hvordan får du cellulite?

Cellulite skyldes, at fedtcellerne under huden skubber mod hudens øverste lag. Efterhånden som disse fedtceller akkumuleres og skubber huden udad, vil bindevævet, der hæfter huden til de underliggende muskler, trække sig nedad. Dette får huden til at bule.

Fedtcellerne og bindevævet i det dermatologiske lag hos kvinder ligger vertikalt. Hos mænd ligger de derimod på kryds og tværs. Dette kan være en af årsagerne til, at kvinder oftere udvikler cellulite end mænd.

Hvad der præcist sætter denne proces i gang, vides ikke med sikkerhed, men det menes blandt andet at skyldes:

 • Hormoner
  Hormoner menes at være en af de vigtigste årsager til cellulite, særligt hos kvinder. Efterhånden som kvinder bliver ældre falder kroppens naturlige produktion af østrogen, og med menopausen mindskes blodgennemstrømningen til bindevævet yderligere. Mindsket blodgennemstrømning betyder, at der bliver leveret mindre ilt til de kollagenproducerende celler. Dermed forværres cellernes regenerering og gendannelse. Efterhånden som bindevævet bliver svagere vil fedtet tydeligere kunne ses igennem vævet.

 • Gener
  Genetik har indflydelse på en persons metabolisme, fedtfordeling og blodcirkulation - alt sammen noget der kan bidrage til dannelsen af cellulite. Generne gør således nogle mennesker mere disponerede for at få cellulite end andre.

 • En usund livsstil
  Usund kost og for lidt motion øger din sandsynlighed for at få cellulite. Det skyldes, at en usund livsstil betyder, at du er mere tilbøjelig til at akkumulere fedtceller, så huden bliver ujævn og får små huller. Desuden påvirker det din blodcirkulation, hvis du sidder ned længere tid af gangen, og en forringet blodcirkulation begrænser din krops regenerering og genopbygning. Hvis man overspiser madvarer, der er forarbejdede, indeholder meget sukker eller salt, kan det også forøge risikoen for dannelse af cellulite.

 • Dårlig blodcirkulation
  En sund blodcirkulation betyder, at vi leverer den energi og de næringsstoffer, der skal til for at vores celler kan regenerere og genopbygge sig selv. Uden en god blodcirkulation bliver vores hud svagere, og sandsynligheden for cellulite bliver større.


Sådan fjernes cellulite

Hvis du gerne vil af med din cellulite uden at skulle under kniven, så er det desværre nærmest umuligt at få fuldstændigt bugt med. Men der findes cellulite behandling og cellulite creme, der kan mindske tilstanden. Læs vores gode råd til behandling af cellulite nedenfor:

 1. Spis sundt for at mindske cellulite
  Spiser du en usund kost fyldt med toksiner og fedt, fremmer du ophobningen af fedtvæv under huden og bidrager dermed til udvikling af cellulite. Spiser du masser af fuldkornsprodukter og fibre kan du være med til at fjerne toksinerne i kroppen. Det anbefales også at undgå for meget salt, da dette medfører dehydrering og hævelser - begge dele faktorer der er med til at danne cellulite. At indtage færre kalorier end du forbrænder hjælper dig med at forbrænde det fedt, som bidrager til fremkomsten af cellulite.

 2. Hold dig hydreret for at mindske cellulite 
  Vores krop består af omkring 60 % vand, og uden denne væske bliver vores hud svagere, tyndere og skrumpet. Når huden er dehydreret, er der større sandsynlighed for at danne cellulite. Drik derfor masser af vand for at forbedre din huds elasticitet og mindske forekomsten af cellulite.

 3. Tørbørstning eller massage kan mindske cellulite 
  Tørbørstning eller massage er gode måder at hjælpe lymfedræning - en proces der fjerner ophobede toksiner fra fedtlaget. En cellulite behandling på lår og ben kan være at massere eller tørbørste de berørte områder to gange dagligt - om morgenen og om aftenen.

 4. Få masser af motion for at mindske cellulite
  Hvis du gerne vil have bugt med cellulite på lår og ben, så skal du træne den nedre del af kroppen så meget som muligt - selv hvis det kun er 20 minutter et par gange om ugen. Ved at træne regelmæssigt vil du øge blodcirkulationen og forbrænde fedt - begge dele afhjælper cellulite.

 5. Mindsk cellulite ved at undgå at gå med stramt tøj for tit
  Brug af kompressionstøj tit og i længere tid ad gangen kan begrænse blodcirkulationen - hvilket forøger forekomsten af cellulite.

 6. Mindsk cellulite ved at anvende en creme, der styrker huden
  Til trods for at årsagen til cellulite skal findes i mere end huden, så kan svag, slap og underernæret hud gøre celluliten tydeligere. Manglende kollagen i huden kan betyde, at den er svagere og mere tilbøjelig til at give plads til, at fedt presser sig på. Prøv vores Q10 Firming + Radiance Gradual Tan Moisturiser som er omhyggeligt udviklet med Q10, der opstrammer huden ved at give den den energi, den har brug for for at producere kollagen. Samtidig giver fugtighedscremen dig en smuk gradvis solbrun og strålende hud!

Cellulite lår: cellulite behandling

Et af de mest almindelige steder at få cellulite er på ben og lår. Hvis du følger de ovenstående råd, vil du kunne mindske cellulite, men de følgende øvelser er også en super måde at få tonet dine ben og få forbrændt det fedt, der gør celluliten synlig:

 1. Lunges: Disse arbejder med haser, siddemuskler, balder, inder- og yderlår - for virkelig at kunne mærke det brænde så prøv lunge jumps eller træning med vægte
 2. Goblet Squats: En anden måde at arbejde med de samme muskler som ved lunges. Hvis du udfører dem, mens du holder en tung vægt indtil kroppen, kan du forbrænde fedt og komme af med cellulite på lår og ben.
 3. Burpees: En fantastisk øvelse til træning af hele kroppen. Med burpees forbrænder du fedt flere steder på kroppen inklusive dine ben.
 4. Glute Bridges: her får du fat i din core, knæhaser og balder. Det er er en god øvelse, der skåner din nedre ryg. Hvis de er for nemme for dig, kan du løfte et ben ad gangen eller lægge en vægt på din mave.
 5. Side Lunges: her arbejder du med inder- og yderlår, samtidig med at du opstrammer hele benet og den nedre del af låret.

Fjerne cellulite: cellulite creme fra NIVEA

Selvom vores cremer kan udføre små mirakler for din hud, så er cellulite ikke et rent hudproblem, hvorfor vores cremer alene ikke er nok. Når det så er sagt, så er vores NIVEA produkter med Q10 med til at styrke og opstramme huden, hvilket mindsker synligheden af den såkaldte appelsinhud. 

Body Lotion Q10 Vitamin C
En god cellulite creme er den fede opstrammende bodylotion, som er beriget med antioxidanterne Q10 og C-vitamin, der tydeligt forbedrer hudens elasticitet efter blot 10 dage.