Anti-aging hudpleje for en sund og glad hud

Lær hudens aldringstegn at kende og læs vores tips til at forebygge hudens aldring, så du kan holde din hud ung og sund længere.

Hudens aldringsproces

Alle mennesker har forskellig hud, så hvonår normal aldring sætter ind afhænger helt af, hvor sund vores hud er. Det er vigtigt at vide, hvordan du holder din hud sund, det vil sige, at du kender din huds behov og hvilke aldringstegn, der er synlige, så du kan vælge den anti-aging pleje, der passer til dig og din hud.

DE MEST ALMINDELIGE TEGN PÅ ALDRENDE HUD:

Hvordan og hvornår, hvert enkelt individ aldres, afhænger af blandt andet livsstil og gener. En sund hud vil også ændre sig med alderen, så det er vigtigt at kende de forskellige aldringstegn for at holde huden sund og frisk. Nedenfor har vi listet en tegn på en normal aldring af huden i forhold til alder:

Tegn på hudens aldring i 20’erne
Din hud kan opleve et lille fugtighedstab og enkelte mindre fine linjer er måske synlige. Du skal måske overveje en let dagcreme, som gør din hud strålende og beskytter den mod miljømæssige påvirkninger. Hvis du ikke anvender solfaktor i dine 20’ere kan det fremskynde aldringstegn forårsaget af solens UV-stråler.

Tegn på hudens aldring i 30’erne
Din hud producerer nu færre lipider, og de første mimikrynker kan have vist i panden, inklusiv vertikale linjer fra at rynke panden. Din huds bedste ven vil være hudplejeprodukter, der nærer huden samtidig med at aldringstegn plejes.

Tegn på hudens aldring i 40’erne
Din hud vil sandsynligvis være mere tør og tynd, og du vil se de første rynker omkring øjnene, idet din hud nu begynder at miste sin elasticitet. I modsætning til i dine 30’ere skal du nu anvende produkter, der giver mere dybdegående fugt og virker opstrammende.

Tegn på hudens aldring i 50’erne
I denne alder leverer din krop færre næringsstoffer, såsom CoQ10, til din hud. Du vil derfor opleve, at din teint er mere bleg, og at ansigtet mister noget af sin elasticitet. Din regenerering af hudceller vil være lav i dine 50’ere, hvorfor det er vigtigt at anvende produkter, som kan booste hudcelleproduktionen.

Tegn på hudens aldring i 60’erne
Nu oplever du, at din hud mister sin fylde, dine konturer bliver mindre tydelige, huden synker, og pigmentpletter begynder at vise sig. Nu hvor din hud er moden, er dens engang naturligt stærke forsvarsbarrierer blevet svagere. Samtidig er dannelsen af nye hudceller blevet langsommere i den aldrende hud. Huden vil have tendens til tørhed og rødmen, så det er vigtigt at anvende dag- og natcremer, der plejer i dybden og understøtter hudens naturlige fornyelsesproces for at bevare en sund hud.

HVORNÅR SKAL DU BEGYNDE EN ANTI-AGING HUDPLEJERUTINE?

Er du usikker på, hvornår du skal begynde at anvende anti-aging-hudplejeprodukter? Det nemme svar, er at der ikke er noget rigtigt tidspunkt! Det kan aldrig være for tidligt at anvende en fugtighedscreme med solfaktor eller at teste de forskellige anti-aging produkter, og det er med sikkerhed aldrig for sent at implementere en sund livsstil, der kan hjælpe med at undgå, at huden aldres for tidligt. Ved at tilføje anti-aging produkter til din hudpleje kan du være med til at holde huden ung.

Du vil kunne give din hud et boost og mere energi hver dag med NIVEA Q10 Plus C Anti-Wrinkle + Energy Day Cream with SPF 15, idet denne creme indeholder 100% Q10, der er identisk med hudens, og C-vitamin. Det er en creme, der er med til at opstramme og beskytte huden, forøger udskiftningen af hudcellerne og mindsker rødmen i ansigtet. Denne dagcreme revitaliserer din hud og giver den en frisk fornemmelse og et sundt udseende hele dagen, samtidig med at den beskytter mod miljømæssige stressfaktorer, der kan medføre tegn på aldrende hud.

Hvor hurtigt du kan se aldringstegn i dit ansigt, afhænger helt af din livsstil og dine gener. Mens aldring er en naturlig og smuk proces, som er helt individuel fra person til person, så er der ingen af os, som har lyst til at se ældre ud end vi er, og derfor er det godt at vide, hvordan vi kan holde vores hud smuk og ungdommelig! Ved at ændre din daglige hudpleje i takt med at din hud modnes, vil du kunne holde din hud sund og ung. Anvender du NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Day Cream om dagen sammen med NIVEA Hyaluron Cellular Filler Elasticity Night Cream om natten, vil du kunne mindske de tegn på normal aldring, der allerede har vist (såsom rynker og fine linjer) og få en tydeligt fastere hud, takket være cremernes indhold af hyaluronsyre.

Det er vigtigt at vælge den rigtige pleje for at sikre, at din hud får den bedste behandling på det rigtige tidspunkt. En effektiv anti-aging hudplejerutine skal være tilpasset til dine individuelle behov, og det gælder alt fra øjencreme, dag- og natcremer, til sera og renseprodukter

NIVEA Q10 Energy

Produkterne i vores NIVEA Q10 Energy hudplejeserie er formuleret, så de genaktiverer og fornyer en kedelig, aldrende og træt hud. Ved at kombinere Q10, der er 100% identisk med hudens, med rent C-vitamin er produkter som fx NIVEA Q10 PlusC Energizing Day Cream fantastiske til at give din hud et dagligt boost, samtidig med at den beskytter huden mod tidlige aldringstegn. Hvis du anvender cremen dagligt, så vil din hud få den pleje og beskyttelse, der skal til for at holde den sund og ung.

NIVEA Q10 Power

Hvis du har opdaget små aldringstegn i ansigtet, og hvis du gerne vil holde din hud ung, så prøv vores produkter i NIVEA Q10 Power hudplejeserie. Her har vi igen anvendt Q10, der er 100% identisk med hudens, men denne gang kombineret det med kreatin. Produkterne er formuleret, så de kan mindske fine linjer, rynker og tab af elasticitet. Efterhånden som din hud modnes, er det vigtigt at implementere anti-aging produkter i din hudplejerutine for at bevare en sund hud. NIVEA Q10 Power produkter gør den modne hud tydeligt fastere efter 14 dages anvendelse.

NIVEA Q10 Power Extra Nourishing

Med NIVEA Q10 Extra Nourishing produkter, som kombinerer Q10, der er 100% identisk med hudens, med økologisk arganolie, får du produkter der plejer i dybden. Disse produkter er specielt udviklet til den modne tørre eller meget tørre hud og plejer huden, samtidig med at den mindsker synlige aldringstegn. Få færre rynker i løbet af 4 uger og få en fastere hud i løbet af 2 uger med NIVEA Q10 Power Extra Nourishing Day Cream. Anvender du produkter fra vores NIVEA Q10 Extra Nourishing hudplejeserie både dag og nat, så vil din modne hud få et tiltrængt boost og både føles og se sund og strålende ud.
er er 100% identisk med hudens, med økologisk arganolie, får du produkter der plejer i dybden. Disse produkter er specielt udviklet til den modne tørre eller meget tørre hud og plejer huden, samtidig med at den mindsker synlige aldringstegn. Få færre rynker i løbet af 4 uger og få en fastere hud i løbet af 2 uger med NIVEA Q10 Power Extra Nourishing Day Cream. Anvender du produkter fra vores NIVEA Q10 Extra Nourishing hudplejeserie både dag og nat, så vil din modne hud få et tiltrængt boost og både føles og se sund og strålende ud.

BEVAR EN SUND HUD MED NIVEA Q10

Coenzym Q10 findes naturligt i kroppens hudceller og er nødvendige for at bevare en sund og smuk hud. Q10 frigøres som en antioxidant for at bekæmpe oxidativt stress, der forårsages af miljø- og livsstilsmæssige påvirkninger i dagligdagen. Vores hud består primært af kollagen, som giver huden støtte og struktur. Q10 spiller en afgørende rolle i hudcellernes produktion af den energi, der skal til for at producere kollagen. Med andre ord forringes hudens evne til at regenerere og reparere sig selv, hvis den ikke får Q10. Efterhånden som vi bliver ældre, daler det naturlige niveau af Q10, og produktionen af kollagen bliver langsommere. NIVEAs Q10 produkter indeholder Q10, der er 100% identisk med det, der findes i huden. Produkterne er fantastiske til at bekæmpe aldringstegn og holde huden sund og ung. Læs mere om, hvad Q10 er.

GODE RÅD OM ANTI-AGING: DIN GUIDE TIL AT BESKYTTE HUDEN MOD FOR TIDLIG ALDRING

I dine tidlige tyvere skal du beskytte din hud mod solen så meget som muligt med en medium eller høj solfaktor. Brug lette plejeprodukter, rens dagligt og eksfolier, når du har brug for det.
 • Fra midten af 20’erne til midten af 30’erne skal du sørge for at holde din hud fugtet og beskyttet mod solen. Begynd at anvende NIVEAs Q10 hudplejeserie. Disse produkter indeholder 100% hudidentisk Q10, som kan give dine hudceller den energi, de har brug for for at få din hud til at stråle.
 • Fra midten af 30’erne til midten af 40’erne er det vigtigt at give din hud masser af fugt for at holde den ung. Et absolut must er solcreme med høj solfaktor. Anvend cremer med indhold af Coenzym Q10, der giver huden ny energi og virker anti-aging.
 • Når du rammer midten af 40’erne skal du begynde at anvende ikke-udtørrende renseprodukter som fx NIVEA MicellAIR Water Normal Skin. Solcreme er en nødvendighed, og du skal nu altid huske også at pleje din dekolletage og din hals. Hvorfor ikke prøve Protect & Moisture Moisturising Sun Lotion SPF30 til at holde de skadelige UVA-/UVB-stråler på afstand!
 • Fra du er 55 år og opefter, skal du inkludere alle de ovenstående anti-aging hudplejerutiner på daglig basis. Anvend produkter, der plejer din hud i dybden og giver den ekstra næringsstoffer.

ANTI-AGING SOLPLEJE

UV-lys fra solen er den mest almindelige synder i forhold til en for tidlig aldring af huden. Og lige så meget som vi elsker at ligge i solen og blive solbrændte, lige så vigtigt er det at beskytte huden mod solen. Det er vigtigt at anvende solcreme hver dag, ikke kun på ferierne, hvis du vil forsinke aldringsprocessen og bevare en sund hud.

Sollys indeholder både UVA- og UVB-stråler. UVA-strålerne kan trænge dybt ned i huden, hvor de giver huden den mørkere farve, men også skader hudens DNA. UVB-stråler trænger kun ind i hudens yderste lag, hvor de er ansvarlige for for tidlige aldringstegn, som rynker, mørke pletter og tab af hudelasticitet. Det er vigtigt at bruge en dagcreme med SPF eller solfaktor til at beskytte mod de skader, som både UVA- og UVB-strålerne kan forårsage, og for at bevare en ungdommelig hud. Jo højere solfaktor, der er i din solcreme, desto færre af UV-strålerne vil ramme din hud.

Solcremer beskytter desuden din hud mod forbrændinger og ødelæggende frie radikaler. Solcreme er en hel fundamental del af din anti-aging hudplejerutine.

5 GODE RÅD OM ANTI-AGING HUDPLEJE

 1. Plej dig selv både indvendigt og udvendigt
  En sund kost og livsstil har en direkte positiv effekt på, om din hud viser tidlige tegn på aldring eller om den forbliver sund. Start med at drikke masser af vand og undgå for mange forarbejdede fødevarer. Vær god ved dig selv og din hud!
 2. Plej din hud dagligt 
  Vis din hud, hvor meget du holder af den med en god daglig pleje! Anvend regelmæssigt dag- og natcremer, brug øjencremer og giv din hud masser af fugt. Hvis du ikke allerede har en hudplejerutine, så start nu og se (og mærk) resultatet.
 3. Kærlig pleje af din hud
  Vent ikke på, at de første aldringstegn i form af rynker og tørhed viser sig, før du implementerer en anti-aging hudplejerutine. Giv din hud kærlig pleje, og du vil føle dig smuk både indeni og udenpå!
 4. Brug solcreme eller en fugtighedscreme med solfaktor hver dag
  Det vil beskytte din hud mod UV-stråler, der ellers kan speede en normal aldring af huden op.
 5. Fjern din makeup hver aften
  Når du bruger makeup, bliver din hud udsat for forskellige kemikalier. Hvis du ikke renser dit ansigt efter en lang dag, så vil din hud også været eksponeret for kemikalierne hele natten. Disse kemikalier kan nedbryde kollagenet i din hud.