Appelsinhud på lårene – tips og tricks


SÅDAN BEKÆMPES APPELSINHUD PÅ LÅRENE

Appelsinhud er meget normalt blandt kvinder, og desværre er der ingen hemmelig kur, men der er måder, hvorpå man kan forbedre hudens udseende.

APPELSINHUD: Fakta

Find ud af, hvad appelsinhud er, hvad der forårsager den, og hvem der er mest udsat.

Hvad er appelsinhud, og hvad forårsager den?

Appelsinhud kommer, når fedtet under huden presser sig mod bindevævet. Det er det, der får huden over det til at se bumpet og ujævn ud – nogle siger, at det ligner en appelsinskræl. Der er forskellige grader af appelsinhud, og den kan gå fra knapt at være synlig til mere voldsom og spredt over et større område. 

Selvom dannelsen af appelsinhud er en naturlig proces, der ikke skader dig, er der mange kvinder, som ikke bryder sig om dens udseende og vil fjerne eller begrænse den. 

Det er nogle gange svært at vide, hvad der forårsager appelsinhud, da der ofte er flere forskellige faktorer, herunder: 

 • Dehydrering
 • En usund kost
 • Et langsomt stofskifte
 • Mangel på motion
 • Hormonelle forandringer
 • En høj fedtprocent
 • Visse genetiske forhold
kvinde-med-appelsiner

Områder, hvor appelsinhud typisk udvikles

Appelsinhud er mest almindelig omkring lårene, bagen, den nedre del af maven og hofterne. Selvom det er mere almindeligt blandt overvægtige, kan alle kropstyper udvikle appelsinhud, og 9 ud af 10 kvinder vil opleve det på et tidspunkt i deres liv.

Hvordan din livsstil kan påvirke din appelsinhud

Mange er ikke klar over det, men appelsinhud har meget med livsstilen at gøre. Hvis du er aktiv og spiser en sund kost, kan det have stor betydning for, hvor synlig din appelsinhud er – eller om du overhovedet har det! 

En stresset livsstil øger de forbindelser, der påvirker udviklingen af appelsinhud, mens regelmæssig motion og sund kost kan gøre appelsinhuden mindre synlig og endda i visse tilfælde forhindre den.

kvinde-ser-på-sine-lår

Kvinder er mere tilbøjelige til at få appelsinhud end mænd

Da kvinder som regel har mere fedt omkring deres hofter og lår, er det mere sandsynligt, at de får områder med appelsinhud, end det er for mænd. Ydermere har kvinder mindre bindevæv, hvilket også giver dem en større risiko for at udvikle det.

Hvem har den største risiko for appelsinhud?

 • Kvinder
 • Mennesker med appelsinhud i familien
 • Mennesker med en inaktiv livsstil
 • Gravide kvinder
 • Ældre mennesker, da huden ofte mister noget af sin elasticitet
 • Overvægtige mennesker
background

NIVEA PRODUKTER HJÆLPER MED AT MODVIRKE APPELSINHUD

Tips til at modvirke appelsinhud

Lad ikke appelsinhud få dig ned med nakken – her er nogle idéer til at reducere appelsinhuden på lårene og andre kropsdele.
kvinde-udfører-yogaøvelse
5 toningsøvelser mod appelsinhud

Hoftebro

Læg dig på ryggen med bøjede knæ, og løft dine hofter, så dine knæ, hofter og bryst er i en lige linje. Stram ballerne, og hold stillingen i et stykke tid, før du sænker dig og gentager.
kvinde-udfører-knæbøjninger
5 toningsøvelser mod appelsinhud

omvendt-knæbøjning

Stå med fødderne i hoftebredde, og træd tilbage med én fod, så begge knæ er i en 90 graders vinkel. Hold stillingen i et par sekunder, og vend tilbage til udgangspunktet, før du gør det samme med det andet ben.
kvinde-udfører-læghævning
5 toningsøvelser mod appelsinhud

Stående læghævning

Stil dig på en bænk med hælene ud over kanten. Løft dig selv op med fødderne, og hold stillingen i et par sekunder, før du sænker dig ned igen, indtil hælene er en lille smule under bænken. Gentag denne bevægelse.
kvinde-udfører-squat
5 toningsøvelser mod appelsinhud

Squat

Stil dig med fødderne i hoftebredde, og bøj dine knæ, indtil dine lår er parallelle med gulvet. Løft dig langsomt op igen, og gentag denne bevægelse. For at gøre det hårdere kan du vælge en vægt, du er fortrolig med, og holde en håndvægt i hver hånd, mens du laver squats.
5 toningsøvelser mod appelsinhud

Step-up

Brug en skammel eller en bænk. Træd op på den, og træd så ned igen på samme ben. Gentag denne bevægelse, og tilføj eventuelt håndvægte for at styrke benene lidt mere.

Hvilke produkter kan jeg bruge til at modvirke appelsinhud på lårene?

Selvom der ikke er nogen, der har opfundet en creme, der kan fjerne appelsinhud med det samme, kan du komme langt ved at fugte huden og eksfoliere den jævnligt.

Grundig eksfoliering af det påvirkede område en eller to gange om ugen med en god scrub såsom NIVEA Smooth Sensation Body Scrub vil fremme hudcellefornyelse og fjerne døde celler, som kan fremhæve appelsinhuden.
Desuden vil brug af en nærende fugtighedscreme såsom NIVEA Smooth Sensation Body Milk til at holde huden fugtet og hydreret også hjælpe med at holde hudens overflade blød og gøre ujævnheder mindre tydelige.

4 lette måder, hvorpå du kan modvirke appelsinhud

 • Brug en tør kropsbørste til at fremme cirkulationen
 • Drik en masse vand for at holde dig selv og dine hudceller så hydrerede som muligt
 • Slap af – afstresning har en beviselig indflydelse på din appelsinhud
 • Brug et produkt, der modvirker fremkomsten af appelsinhud såsom NIVEA Firming Cellulite Gel-Cream for at blødgøre og tone huden – oplev resultater på kun to uger!
fem-grøntsager-om-dagen
Kost betyder alt: Tips til næring, der forbedrer appelsinhud

Glem ikke dine fem stykker frugt og grønt om dagen!

At spise mindst fem stykker frugt og grønt om dagen er essentielt for at holde din hud sund og mindske fremkomsten af appelsinhud.
kvinde-spiser-salat-på-kur
Kost betyder alt: Tips til næring, der forbedrer appelsinhud

Hold dig til en madplan

Hvis du forsøger at bekæmpe appelsinhud, er det vigtigt, at du holder dig til et regelmæssigt spisemønster. Dette vil træne din hjerne til at forvente mad på bestemte tidspunkter og bør hjælpe med at undgå sukkerholdige snacks mellem måltiderne.
hjemmelavet-sund-havregrød
Kost betyder alt: Tips til næring, der forbedrer appelsinhud

Fuldkorn er altid bedre

Fuldkornsmad hjælper dig med at forblive mæt i længere tid og vil reducere mængden af overskydende fedt på kroppen. Dette vil omvendt gøre appelsinhud til et langt mindre problem på længere sigt.
saltbøsse-blå-baggrund
Kost betyder alt: Tips til næring, der forbedrer appelsinhud

Skær ned på saltet

Hvis du mindsker dit saltindtag, vil det eliminere overskydende væske fra dine fedtceller, hvilket burde minimere din appelsinhud drastisk. Det vil også hjælpe at øge den mængde vand, du drikker.
kvinde-holder-en-avocado
Kost betyder alt: Tips til næring, der forbedrer appelsinhud

Sunde fedtstoffer gavner dig

Undgå ikke alle typer fedt, hvis du vil reducere graden af appelsinhud. Sunde fedtstoffer såsom oliven, fed fisk og avocado hydrerer faktisk huden og gør den mere fyldig og mindre ujævn af udseende.
oestopatisk-hasemassage

En massage er måske lige det, din appelsinhud trænger til

Hvis områder, der er ramt af appelsinhud, masseres grundigt, kan det forøge blodomløbet og hjælpe lymfesystemet. Det hjælper med at fjerne giftstoffer og mindsker væskeophobning i det berørte område. Brug en fugtende kropsolie såsom NIVEA Indulging Body Oil.