HVORFOR FÅR VI SPRUKNE OG TØRRE LÆBER?

Find af, hvad sprukne læber skyldes, hvordan du behandler dem, og hvilke læbepomader der er de bedste til at forebygge tørre læber og i stedet få læber, der er lige til at kysse.

HVAD SKYLDES TØRRE LÆBER?

Det kan være meget ubehageligt at have tørre, sprukne læber. Derfor er det vigtigt at vide, hvad der giver tørre læber, og hvordan du kan undgå dem.
Sammen med vores fingerspidser består læberne af nogle af de mest følsomme celler, og det er derfor også den mest ømtålelige forbindelse til omverdenen. Huden på vores læber er så blød og tynd, at man kan se blodårerne igennem dem, hvorfor vores læber har en rødlig farve. Vores læber indeholder ingen talg eller svedkirtler, som ellers sørger for at give huden fedtstof og fugt. Den hinde, der beskytter os mod skadelige miljømæssige påvirkninger, er yderst tynd på læberne.

HOVEDÅRSAG TIL SPRUKNE LÆBER:

 1. Kulde: Den mest almindelige årsag til tørre læber er hurtige skift mellem varme og kulde. Det er grunden til, at vi især om vinteren har sprukne læber. Læs mere om hudpleje om vinteren
 2. Forkert pleje: Ingredienserne i almindelige fugtighedscremer er meget sjældent tilstrækkelige til den bløde og sarte hud på læberne.
 3. UV-stråler: Idet læberne næsten ikke indeholder nogen pigmenter, har de brug for at blive beskyttet imod solen.
 4. Stress: Lange arbejdsdage sammen med mental stress har en negativ effekt på vores hud - det gælder også vores læber.
 5. Dehydrering: Hvis du ikke drikker nok vand, bliver du dehydreret, og det kan give dig ømme læber, der sprækker.
 6. Hold øje med hvad du putter i munden: For meget alkohol, cigaretter og en meget stærk og syreholdig kost kan udtørre dine læber.

Små livsstilsændringer kan gøre en stor forskel på dine læbers sundhed. Når du ser resultaterne, vil du aldrig have lyst til at gå tilbage!</ahref="https:>


SÅDAN UNDGÅR DU SPRUKNE LÆBER

Der er ikke noget værre end at have sprukne læber, der er ømme og tørre. Der er flere måder helt at undgå at få tørre og sprukne læber.

HER FINDER DU VORES BEDSTE TIPS TIL SMUKKE BLØDE LÆBER

Dine læber kan ikke selv danne fugt. Derfor har de brug for masser af pleje.

 • Eksfolier: Sørg for at fjerne overskydende hudceller, massér dine læber to gange om ugen med en blød tandbørste eller anvend en særlig skrubbecreme til læberne.
 • Slik ikke på dine læber: Hvis du ofte slikker dine læber, opstår der en fordampning, som trækker fugten væk fra dine læber, hvilket dehydrerer dem yderligere.
 • Find den bedste læbepomade til tørre læber: Vælg din læbepomade med omhu. Indholdet af olie skal være meget højt, og den må ikke indeholde for meget vand. Det skyldes, at hvis vand fordamper fra læberne, vil de blive endnu mere tørre. Vi elsker vores Labello Hydro Care læbepomade, der absorberes med det samme og holder læberne fugtede i 24 timer.
 • Sørg for at du drikker mindst 2 liter vand om dagen, og at du får dine 5 om dagen!
 • Brug solfaktor: Anvend et læbeprodukt med solfaktor, så du beskytter læberne mod solens skadelige stråler.
 • Brug en fugter: En fugter holder fugtighedsniveauet oppe indendøre.
 • Undgå mad der er for salt eller krydret. Chips og andre snacks udtørrer læberne.

SIG FARVEL TIL SPRUKNE LÆBER: GODE BEHANDLINGER OG AFHJÆLPNINGSMETODER

Der er masser af måder at behandle ømme og sprukne læber ved hjælp af ingredienser, du har derhjemme.
Hjemmelavet pleje og de bedste ingredienser til tørre læber

HONNING

Honning har fantastiske fugtighedsbevarende og antibakterielle egenskaber. Honning kan pleje sprukne læber, når det puttes direkte på læberne flere gange om dagen.
Hjemmelavet pleje og de bedste ingredienser til tørre læber

SHEASMØR

Sheasmør indeholder A- og E-vitaminer, som begge er perfekte til at dulme og blødgøre sprukne læber.
Hjemmelavet pleje og de bedste ingredienser til tørre læber

AGURK

Agurk er en enkel og naturlig måde at pleje tørre læber – en ingrediens du ofte har i dit køleskab. Prøv at gnubbe et lille stykke agurk blidt henover læberne og lad dens saft sidde i 15 minutter, inden du vasker det af. Dette vil få dine læber til at føles meget blødere.

LAD IKKE SPRUKNE LÆBER HOLDE DIG FRA AT KYSSE

En god læbepleje med enkle ingredienser fra dit køkken kan holde sprukne læber på afstand, så du altid kan nyde at kysse din partner med bløde læber - så bare kys løs!

SØG LÆGEHJÆLP HVIS DU IKKE KAN KOMME DE SPRUKNE LÆBER TIL LIVS

Hvis dine sprukne læber er meget vedholdende eller gør ondt, til trods for at du plejer dem, så gå til din læge. Meget sprukne læber kan være symptom på sygdom, så få det tjekket så hurtigt som muligt.

LÆBEPOMADE

HVORDAN VIRKER LÆBEPOMADE?

Læbepomade indeholder olier og fugtgivende ingredienser, der dulmer tørre og sprukne læber. De danner en barriere på hudens overflade, som holder på fugten og afholder læberne fra at sprække. Samtidig beskytter de mod skadelige stoffer eller miljømæssige stressere, der kan påvirke huden. Hvis du har sprukne læber, der ikke vil hele, så skaber læbepomaden et ekstra beskyttende og uigennemtrængeligt lag, der fremskynder helingsprocessen.

Ved at smøre Labello Lip Balm på læberne stopper og forsinker du udtørringsprocessen. At undgå sprukne læber og tage NIVEA læbepomader på er en vigtig del af den daglige læbepleje.

EN VEDHOLDENDE MYTE: LÆBEPOMADE ER VANEDANNENDE!

Rygtet om, at når du først starter på at bruge læbepomade, så kan du ikke holde op igen, har eksisteret i mange, mange år. Folk tror at i stedet for at beskytte læberne mod at tørre ud, så vil produkterne gøre udtørringen meget værre. Forkert! I virkeligheden er det et spørgsmål om at vænne huden til plejeproduktet: Hvis du bruger læbepomade jævnligt, så vil du blive vant til den bløde fornemmelse, der efterlades på dine læber. Uden det fede lag og beskyttelse vil dine læber føles tørre og stramme. Det gælder ikke altid, men ikke desto mindre vil du have lyst til at bruge læbepomade igen.

FORFØRENDE LÆBER

FARVE PÅ LÆBERNE

Skal du på date eller i byen med veninderne? Lidt læbestift virker dragende på øjet! For at sikre at dine læber ikke blot ser godt ud, men også føles velplejede hele aftenen, er det vigtigt at have følgende for øje: fugt altid dine læber med læbepomade, inden du tager læbestift på, så undgår du, at de tørrer ud. Når du er hjemme igen, så er det vigtigt at fjerne læbestiften.

Særligt læbestift, der holder længe, skal tages af med en olieholdig rensemælk eller creme - smør læberne godt ind og fjern med en vatrondel. NIVEA MicellAIR Expert Waterproof Makeup Remover er perfekt til dette, da den anvender tør olie til at fjerne hårdnakket vandfast makeup uden at efterlade en fedtet hinde! Husk også at fugte dine læber, inden du går i seng, så du er sikker på at vågne op med dejligt bløde læber næste morgen.

Hvis du ikke er den store fan af læbestifter, men stadig ønsker lidt kulør på læberne, så tjek Labello Red Crayon Lipstick ud. Den giver en intens farve og længerevirkende fugt!