Sheasmør til ansigt og krop

Sheasmør har været anvendt på huden i århundreder. Find ud af hvorfor denne ingrediens er så gavnlig for huden.

Hvad er sheasmør?

Sheasmør er en naturlig fedtekstrakt, som kommer fra nødderne på det afrikanske sheatræ. Sheasmør har været anvendt kosmetisk i flere århundreder takket være dets høje indhold af vitaminer og fedtsyrer, der er fantastiske til at blødgøre huden. Ved stuetemperatur er sheasmør hårdt, men ligesom andre typer smør, så smelter det ved kropstemperatur og absorberes nemt i huden.

Hvilke fordele har sheasmør til ansigt og krop?

Nu vi ved hvad sheasmør er, så lad os kigge på, hvilke fordele det har for huden. Sheasmør er rig på både A- og E-vitamin, lipider, essentielle fedtsyrer og andre næringsstoffer, der er nødvendige for hudens egen produktion af kollagen. Det er ikke underligt, at sheasmør i lang tid har været anvendt til at forbedre hudens tilstand.

Sheasmør har følgende fordele for huden:

1) Antiinflammatoriske egenskaber 
Sheasmør har vist sig at kunne bekæmpe betændelsestilstande ved at sænke hastigheden på cytokinproduktionen. Cytokiner er molekyler, der udskilles af immuncellerne, der forårsager betændelse i huden. Sheasmør til ansigt og krop kan mindske denne betændelse. Det betyder, at det er godt til at behandle akne og andre hudirritationer.

2) Antioxidant
Da sheasmør indeholder store mængder af A- og E-vitamin, så fremmer det aktiviteten af antioxidanter, der kan hjælpe med at bekæmpe aldringstegn og beskytte huden mod skader forårsaget af frie radikaler. Når du anvender sheasmør i ansigtet, holder du din hud ungdommelig og strålende.

3) Fugtgivende
Sheasmør kan beskytte hudens naturlige olier, så huden holder sig fugtet. Samtidig er de naturlige vitaminer og fedtsyrer i sheasmør med til at fugte og give masser af næring til huden.

4) Udglatter huden og forbedrer den elasticitet
Sheasmør til ansigt og hud understøtter hudens egen naturlige produktion af kollagen. Dermed fremmer sheasmør hudens egen cellefornyelse og dens elasticitet. Det virker opstrammende og styrker huden. Sheasmør indeholder desuden palmitin-, olie-, stearin- og linolsyre, som alle har plejende egenskaber og hjælper huden med at holde på fugten.

5) Helende egenskaber
Anvendes sheasmør i ansigt eller på kroppen er man med til at fremme hudens cellefornyelse. Derfor er det en super hjælp til at regenerere huden og reparere ødelagte hudceller. Fedtsyrerne i sheasmør har en række beskyttende egenskaber, der forsvarer huden mod sår fra miljømæssige stressfaktorer, som ellers kan virke ødelæggende på en helingsproces.

6) Det kan anvendes til alle hudtyper
Sheasmør er naturlig og fri for kemikalier, der kan give irritationer og få huden til at tørre ud. Det har desuden et lavt indhold af proteiner, som kan forårsage allergier.
 

Hvad indeholder sheasmør?

Vi har nævnt nogle af sheasmørs plejende egenskaber, men hvor stammer de fra? Sheasmør indeholder en række forskellige vitaminer, fedtsyrer og lipider, som giver masser af pleje til huden.
Sheasmør er en kilde til:

- Linolsyre - styrker hudens barriere, så den bedre kan holde på fugt og holde irriterende stoffer ud. Vores krop kan ikke selv danne linolsyre, så dette er vi nødt til at tilføre topisk eller via kosten

- Stearinsyre - en aminosyre som hjælper med at blande olie og vand så snavs og overskydende talg kan fjernes fra hud og hår

- Palmitinsyre - en fedtsyre der oftest bruges som blødgører eller fugtgiver. Syren er i stand til at blødgøre hud og fremme hudens vandretention

- Oliesyre - denne syre er fantastisk til aldrende eller tør hud på grund af dens evne til at trænge dybt ind i huden og genopfylde fugtniveauet, samtidig med at den forhindrer yderligere fugttab. Oliesyre kan gendanne hudens naturlige olier, uden at porerne tilstoppes, hvilket ellers kan medføre uren hud.

- Cetylestere - betegnelse for den vokslignende del af sheasmør, som holder på hudens fugt og blødgør den. 

- Triglycerider - en fremragende ingrediens der blødgør og giver fyld til huden. Den er fantastisk til at give fugt og forhindre fugttab.

- A-vitamin - sheasmør indeholder A-vitamin, der giver:  en jævn hud, fremmer celleomsætning, beskytter mod UV-skader,  forsinker aldringstegn og mindsker eksisterende tegn på en aldrende hud herunder rynker. 

- E-vitamin - en stærk antioxidant, der er fantastisk til at bekæmpe aldringstegn og mindske skader forårsaget af UV-stråler og frie radikaler, når den påføres topisk. 

- F-vitamin - sheasmør styrker hudbarrieren takket være sit indhold af F-vitamin. F-vitamin omdannes til ceramid, når det smøres på huden. Her er det en vigtig ingrediens der sørger for at holde hudens yderste beskyttende lag sundt og fugtet.
 

Produkter med sheasmør til ansigt og hud

Sheasmør har mange fordele for hud og ansigt, så det er ikke overraskende, at det anvendes i mange forskellige hudplejeprodukter. Sheasmør er bl.a. fremragende til tør og følsom hud på grund af sine lindrende og blødgørende egenskaber. Nedenfor er listet nogle af de NIVEA produkter til ansigt, hænder og krop, som indeholder sheasmør.

Sheasmør læbepomade

NIVEA Labello Original Care er formuleret med sheasmør, der giver dig bløde og glatte læber. Læbepomaden med sheasmør beskytter læberne mod dehydrering og holder dem dejligt bløde og fugtede i op til 24 timer.

Sheasmør til ansigt

både NIVEA Anti-Wrinkle + Firming Day Cream 45+ og NIVEA Anti-Wrinkle + Firming Night Cream 45+ indeholder sheasmør på grund af smørrets evne til at lindre huden og mindske rynker. Begge cremer er skabt for forbedre hudens struktur og give en strålende glød. Natcremen fokuserer på at regenerere huden i løbet af natten, mens dagcremen giver masser af beskyttelse og fugt i løbet af dagen.

Sheasmør fugtighedscreme til kroppen

NIVEA Body Lotion Smooth Caring er beriget med NIVEA Deep Moisture Serum og det dyrebare sheasmør for at give intensiv fugt og gøre din hud synligt glat og blød efter påføring. Kropscremens plejende egenskaber holder i op til 48 timer takket være sheasmør og  NIVEA Deep Moisture Serum.

Sheasmør til badet

forkæl din hud, når du bader med NIVEA Smooth Shower Cream, der med sin bløde skum og lette duft plejer huden i dybden. Brusegelen med sheasmør efterlader huden blød, glat og fugtet - også efter du har tørret dig med håndklædet. 

Hvorfor er pleje af huden på kroppen så vigtig?

Vores hud er kroppens yderste forsvar mod infektioner og sygdomme, så det er vigtigt, at vi passer godt på den. Ligesom det er godt at vaske den dagligt i badet, så er det meget vigtigt at smøre kroppen ind, så huden får fugt og holder sig sund. I løbet af dagen er vi eksponeret for faktorer, der er hårde ved huden og kan udtørre den og få den til at sprække. Derfor skal vi huske at pleje vores hud med den fugt, den mister hver dag, så den kan fungere ordentligt.

Ved at pleje vores hud og give den fugt passer vi ikke blot på dens beskyttende lag, men sikrer også at vi undgår en for tidlig aldring og mindsker tegn på moden hud. Kropscremer med sheasmør blødgør og udglatter huden og forbedrer dens elasticitet. Plejer du din kropshud hjælper du den med at holde sig fast og ungdommelig, så du kan bevare en strålende glød, når du bliver ældre.

Flere fakta om sheasmør

1) Farao Kleopatra var kendt for at anvende sheasmør til kosmetiske formål i det gamle Ægypten.

2) I de lande, hvor sheasmør produceres og eksporteres, er det kendt som "kvindernes guld". 

3) Sheasmør er ikke kun godt for huden - det kan også bruges til madlavning! I sin rene form er sheasmør spiseligt og god som stegeolie. Chocolatiers anvender nogle gange sheasmør som erstatning for kakaosmør i deres lækre chokolader.

4) Sheatræer anvendes til andet en blot produktion af sheasmør. Træets bark bruges som ingrediens i traditionel medicin, og nøddeskallerne anvendes i middel mod myg.

5) Sheasmør ligner animalsk fedt på grund af sit høje indhold af stearinsyre - det er en af grundene til, at det er så blødgørende og nemt absorberes i huden.

6) Sheasmør har en naturlig solfaktor på SPF 6, hvilket betyder, at det beskytter let mod sollys.