Poser Under Øjnene

Alt hvad du behøver at vide om hævelse under øjet, hvordan du forebygger, behandler og eliminerer det

Hævede øjne: Hvordan man forebygger, behandler og slår dem

Der er så mange årsager til poser under øjnene: sene nætter, forelskelse, for meget skærmtid, mangel på søvn, dårlig kost og dehydrering. Vi er her for at hjælpe med tips til, hvordan du undgår dem, og vise nogle beroligende midler, når du bare ikke kan slippe af med dem.

HÆVELSE UNDER ØJET?

HVAD FORÅRSAGER HÆVELSE UNDER ØJET?

Poser under øjnene årsager og hvorfor får man poser under øjnene. Dine øjenlåg er lavet af meget tynd hud, og vævet nedenunder er løst og blødt. Det indeholder ikke meget olie, men har mange blodkar og lymfekar – og disse holder alle på væske. Meget væske bevæger sig rundt her på et meget lille område. Når du er frisk og veludhvilet, er disse ikke mærkbare. Men når du har været ude, lider kroppen ikke kun af mangel på søvn, men også mangel på væske, ilt og mineraler. Som et resultat tilbageholdes lymfevæske i vævet omkring dine øjne, hvilket får dem til at se hævede ud. Derudover kan mangel på permeabilitet i karvæggene, genetisk disposition og aldrende hud også bidrage til regelmæssig hævelse under øjnene og tårekanalerne.
kvinde, der bruger øjencreme

SØVNMANGEL

Der er mange årsager til mangel på søvn. Det kan være på grund af en sen aften i byen eller de berømte søvnløse nætter, der følger med forældreskabet. 
 
 Vi kan ikke hjælpe meget med mangel på søvn, men disse tips vil forberede dig på, hvordan du kan slippe af med hævede øjne og få dig til at se ud frisk om morgenen.
 
 Som nybagt mor er søvn vigtig for jer begge. Prøv at sove, når din baby sover – men det er lettere sagt end gjort. 
  
 Når du er ude i byen, så prøv at drikke mindst et glas vand til hver cocktail eller glas vin. Dette holder din krop fyldt op med væske og fortynder alkoholens dehydrerende virkning.
 Morgenen efter skal du huske at drikke mere vand eller frisk juice for at holde kroppen godt hydreret.


Hvad afhjælper poser under øjnene - fjern poser under øjnene

HURTIGE REMEDIER TIL HÆVEDE ØJNE

Behandling poser under øjnene: resultatet af en utilstrækkelig nattesøvn er poser under øjnene og mørke rande. Bare rolig, vi har nogle gode tips til hurtig bedring og langvarig pleje af mørke rande under øjnene.
Nivea Q10 Plus øjencreme

HOLD DIG AFKØLET

En hurtig og beroligende løsning til hævede øjne er at påføre noget koldt og beroligende på området. Forkæl dine øjne med en kølig agurkemaske – denne reducerer ikke kun hævelser, men frigiver samtidig fugt. Hvis tiden ikke er med dig om morgenen, eller du ikke har en agurk ved hånden, kan du lægge et par teskeer i fryseren natten over og så lægge dem på hvert øje i et par minutter.

kvinde smilende

MASSÉR DINE ØJNE

Lidt massage gør underværker. Massér hævede områder blidt med en anti-rynkecreme. Påfør den med cirkulære bevægelser udefra og ind, og dup den let ind i huden om nødvendigt. Q10 køler og opfrisker huden, samtidig med at lymfevæsker langsomt kan drænes. Pas på dine øjne, og tryk ikke for hårdt!
 
Udforsk vores Q10 Power Firming Eye Cream til at bekæmpe hævede øjne.

kvinde drikkevand

GENDAN MED VAND

Hvis du har brugt en masse energi aftenen før, så sørg for at fylde dine niveauer op igen. Drik mindst to liter vand, gerne med mellemrum i løbet af dagen. Og efter en fest er det en god ide at drikke endnu et stort glas vand, før du går i seng. Dette renser ikke kun dine nyrer, men kan også hjælpe med at lindre hovedpine næste morgen.

kvinde sidder på sin seng

SOV DET VÆK

Søvn er der, hvor din krop regenererer sig selv mest. En ideel varighed er syv timer, rigelig tid til at de hævede øjne begynder at forsvinde. Søvn er endnu mere genopbyggende, når rumtemperaturen er rigtig, og din sovestilling er behagelig, hvilket holder stress i din krop på et lavt niveau. 
Temperaturen i dit soveværelse bør ikke være højere end 18 grader. Forkæl dine øjne med små hvil i løbet af dagen. Det er nok at bruge et par minutter med lukkede øjne.


LÆG DIG TIL AT SOVE MED ET RENT ANSIGT

AT FJERNE MAKEUP GØR DIG SMUK

Dit ansigt, der rammer den kølige pude med al din makeup fjernet, er en følelse, der er svær at toppe. Derudover er det den største skønhedssynd af alle at beholde makeup på, mens du sover. Rester af makeup tilstopper porerne og kan give bumser. Med nemme makeupfjernings produkter som f.eks. makeupfjerningsservietter er det hurtigt og nemt at fjerne øjenmakeup. NIVEA Ansigts Servietter har en duftfri formula til at rense sensitiv hud særligt skånsomt og grundigt. De fjerner makeup og fjerner endda også den vandfaste mascara, der er svær at få af.


MAKEUPTIPS TIL HÆVEDE ØJNE

kvinde anvender øjencreme

 1. Forsøg ikke at dække hævelser med concealer, da dette kun vil fremhæve området.
 2. Brug ikke en farvestrålende øjenskygge, dette vil også understrege hævede øjenlåg.
 3. Påfør en lille mængde mascara på kanterne af dine vipper, og brug en mørk eyeliner til at tegne en skrå opadgående linje – dette vil hjælpe med at få øjnene til at se større ud. 
 4. Tilføj et glimt af farve med noget læbestift.
 5. Til et blegt ansigt kan du også bruge en let blush for at give et friskere look.
 6. Brug en øjencreme til at reducere hævelse under øjet, hvor det er nødvendigt.


MILD PLEJE FOR SMUKKE ØJNE

ØJENRYNKER

Hævede øjne kan føre til for tidlig aldring og forekomst af rynker.

ØJENCREMER

Huden omkring øjnene er meget tynd og følsom, så det er vigtigt at bruge øjencremer, der tilgodeser dette, for at reducere hævede eller rynkede øjne.

Alternativt kan det også hjælpe at lægge agurkeskiver over øjnene og lægge sig ned for at hvile hævede øjne.

kvinde smilende i solen

kvinde med lukkede øjne

SÅDAN FOREBYGGES ØJENRYNKER

 • Løs hud under øjnene? Brug solbriller for at undgå at knibe øjnene sammen, når du er udenfor – dette kan give rynker under dine øjne.
 • Sov på ryggen – at sove på maven eller siden kan lægge pres på dit ansigt og hjælpe med at fremme øjenrynker.
 • Modstå trangen til at gnide dine øjne hele dagen, selvom du er træt.
 • Undgå at trække øjenlåget stramt, når du påfører eyeliner.
 • Få udført regelmæssige øjentest for at undgå at knibe øjnene unødigt sammen.
 • Giv dig selv tid til at restituere – når du først har festet, kan det være fristende at tage afsted igen. Tid og hvile vil lade din krop restituere for at reducere hævede øjne, mørke rande og øjenrynker.