kvinde, der bruger Nivea kropscreme

Hvorfor er jojobaolie godt for huden?

Afdæk de seks vigtigste fordele ved jojobaolie, og hvordan du inkorporerer den i din hudplejerutine

HVAD ER JOJOBAOLIE?

Jojobaolie er naturligt fremstillet af frø fra chinesis- (jojoba) planten, et busktræ, der findes i Arizona, Californien og Mexico. Jojobaolie er næsten udelukkende sammensat af rene voksarter, steroler og vitaminer. På grund af denne sammensætning er den nu mest almindeligt anvendt i ansigts- og hårpleje. Jojobaolie kan påføres direkte på huden til mange forskellige formål og blandes almindeligvis med andre gavnlige ingredienser til ansigtspleje, cremer og kropscremer.

BRUG AF JOJOBAOLIE

kvinde smilende

Jojobaolie er populært anvendt i mange hudplejerutiner, da den har anti-inflammatoriske egenskaber og kan være et middel mod tør hud, pletter og mere.
 
Tør hud
Jojobaolie er en så effektiv fugtighedscreme, at den er i stand til at virke ligesom vores huds naturlige olier. På grund af jojobaoliens voksagtige natur, fungerer den også som et beskyttende lag oven på din egen hud, da den indkapsler fugten, mens den beskytter huden mod ydre faktorer. 

Pletter
Jojobaoliens voksagtige natur er også gavnlig for hud med tilbøjelighed til pletter, fordi den minder meget om den talg, kroppen producerer naturligt. Dette kan hjælpe med at normalisere hudens naturlige olieproduktion, da det virker på samme måde som talg ved at fugte huden uden at tilstoppe porerne. 
 
Rødme
Jojobaolie er anti-inflammatorisk og har helbredende egenskaber. Den kan derfor være meget gavnlig for personer, der lider af inflammatoriske hudproblemer såsom rosacea eller endda solskoldning.


DE OTTE VIGTIGSTE FORDELE VED JOJOBAOLIE

1. Hydrerer huden

Jojobaolie er en fugtighedsbevarende ingrediens, hvilket betyder, at den tiltrækker vand fra luften til det øverste lag af huden. På den måde sikrer den, at huden holder sig hydreret. Den fordamper heller ikke, som mange fugtighedscreme gør over tid – dette er meget vigtigt, da det sikrer langvarig beskyttelse og tilførsel af fugt til det øverste lag af huden. 

2. Balancerer naturlig olieproduktion

Da jojobaolie er meget lig den olie, som kroppen naturligt producerer, kan den hjælpe med at balancere den naturlige talgproduktion. For meget talg kan føre til fedtet eller uren hud, og dette kan undgås ved brug af jojobaolie. Da den molekylære struktur er meget ens, er jojobaolie i stand til at efterligne kroppens naturlige talg. Derved reducerer kroppen sin naturlige produktion som reaktion.

3. Antioxidanter

Jojobaolie indeholder naturligt E-vitamin, en velkendt antioxidant. Dette betyder, at det hjælper med at forhindre skader på huden forårsaget af frie radikaler såsom forurening. Det booster også hudens hudtone ved at modvirke oxidering af stoffer som olie, hvilket hjælper med at forhindre tilstoppede porer og pletter.

4. Anti-inflammatorisk og beroligende effekt

Dette skyldes, at jojobaolie indeholder antioxidanten E-vitamin, som har anti-inflammatoriske egenskaber og almindeligvis bruges til at behandle irriteret, solskoldet eller tør hud. Kombinationen af E-vitamin og olie hjælper med at lindre huden og fremme helingen af sår.

5. Antibakterielle egenskaber

Jojobaolie indeholder egenskaber, der hjælper med at dræbe visse bakterier og svampe og som forhindrer dem i at trænge ind i huden. Dette kan derfor hjælpe med at behandle og beskytte hud, der er udsat for urenheder.

6. Fremmer produktion af kollagen

Antioxidanterne i jojobaolie kan også fremme kollagenproduktionen. Kollagen er afgørende for din huds elasticitet, og at øge kollagenproduktionen kan hjælpe med at reducere rynker og fine linjer. Kollagenniveauet reduceres naturligt over tid, hvilket du visuelt kan se i ansigtet, når folk bliver ældre, da det resulterer i synlige linjer og rynker.

7. Beroliger solskoldning

Da jojobaolie er fantastisk til at fugte huden, har den været kendt for at være effektiv mod solskoldninger – de helende egenskaber i olien beroliger huden og hjælper med at forhindre huden i at afskalle. Det anbefales dog altid at bruge solcreme med SPF30+, når man kommer i kontakt med solens UV-stråler for at undgå solskoldning og hudskader.

8. Helps heal scars

This is due to the rich Vitamin E content of Jojoba Oil, in the same way, it helps to heal wounds, and it also helps to lighten dark patches of skin due to its skin repair qualities.


SÅDAN BRUGER DU JOJOBAOLIE TIL HUDPLEJE

Jojobaolie bruges på forskellige måder blandt en række produkter, som du kan introducere i din hudplejerutine.
kvinde anvender jojobaolie i bruseren

Ansigtspleje
For at bruge jojobaolie som fugtighedscreme, skal du påføre den på ren hud og massere den blidt ind. Det anbefales at påføre både morgen og aften.
 
NIVEA Soft er en revitaliserende universalcreme, der efterlader din hud blød og smidig. Dens lette formel med E-vitamin og jojobaolie absorberes hurtigt og er perfekt til alle hudtyper, uanset om det drejer sig om fedtet, tør, følsom eller normal hud. Påfør generøst cremen på dit ansigt, krop eller hænder og massér den ind i huden.
 
Fugtighedscreme til kroppen
Brug af jojobaolie i bodylotion kan være effektivt for alle hudtyper, påfør blot bodylotion dagligt på hele din krop.
 
NIVEA Oil In Lotion Cherry Blossom & Jojoba Oil giver 24+ timers dybdegående fugt uden nogen fedtet fornemmelse. Den sørlige ingrediens jojobaolie hjælper med at lindre irriteret, tør hud for at give glat, strålende hud. Påfør blot bodylotionen dagligt på hele din krop for at mærke effekten.
 
Shower Cream
For at bruge Jojoba Oil Shower Cream skal du fugte din hud grundigt og derefter påføre showercreamen på hele kroppen og massere den ind. Du bør afslutte med at skylle den resterende showercreame af og duppe huden tør.
 
NIVEA Caring Shower Cream Coconut & Jojoba Oil er formuleret med C- og E-vitamin og jojobaolie for at efterlade huden glat og behagelig at røre ved for en langvarig blød hudfornemmelse. Jojobaolie- og kokosduften er dermatologisk godkendt til alle hudtyper og efterlader huden sund.
 
Behandling af pletter
Hvis du bruger jojobaolie til behandling af pletter, skal dette gøres, når du har renset din hud. Påfør blot et par dråber på det område, hvor du har problemer, og lad olien trænge ind i huden.

Kan kombineres med mange andre ingredienser

Du kan blande jojobaolie med masser andre ingredienser, det anses for at være en af de bedste grundolier. Det betyder, at du kan blande andre essentielle olier med jojobaolie for at opnå fordelene ved begge hudplejeprodukter.