bowl of jojoba oil seeds

Jojobaolie til huden

Er der noget jojobaolie ikke kan? Lær mere om de mange skønne fordele, der er ved at bruge jojobaolie på din hud og i dit hår

Jojobaolie til huden

Jojobaolie er en meget fugtende olie, der minder om nogle af kroppens egne naturlige fedtstoffer. Lær alt, hvad du har brug for at vide om jojobaolie.

Jojobaolie til huden

 1. Fugtgivende - jojobaolie har mange fordele for huden, blandt andet dens fugtgivende egenskaber, der minder om hudens egen produktion af naturlige fedtstoffer. Det giver fugt, som ikke føles som et tykt lag på huden, men virker fugtgivende sammen med hudens egne naturlige olier.

 2. Antibakteriel - jojobaolie er fra naturen et antibakterielt, antiviralt og antifungalt stof. Det er derfor ideelt til behandling af en række hudproblemer.

 3. Antioxidant - jojobaolie indeholder naturligt E-vitamin, der er en kendt antioxidant. Det betyder, at det hjælper med at forebygge hudskader forårsaget af frie radikaler såsom forurening. Samtidigt booster det en smuk hud, da det hjælper med at forebygge tilstoppede porer og bumser.

 4. Hjælper med at skabe balance i talgproduktionen og tilstopper ikke porerne - jojobaolien minder meget om talg, som er det naturlige fedtstof, der skabes i kroppen. Idet jojobaolie er meget lig det naturlige stof, tror huden, at den har produceret nok fedtstof, når den smøres med olien. Dermed undgår du en overproduktion af fedtstof i huden, og talgproduktionen afbalanceres, så du undgår at porerne tilstoppes af overskudsfedt. Jojobaolie til fedtet hud er et effektivt indholdsstof, der kan udføre små mirakler.

 5. Hjælper helingsprocessen af sår - jojobaolie binder sig til huden, når den er blevet skadet. Den danner et beskyttende lag og hjælper med at reparere de beskadigede hudceller.

 6. Antiinflammatorisk - jojobaolie er længe blevet anvendt antiinflammatorisk på tør, kløende og sart hud. Den giver fugt, samtidig med at huden får næringsstoffer til at dulme betændelse.

 7. Dulmer hudskader som fx solskoldning- jojobaolie virker dulmende på huden, hvis den er blevet skadet af solen. E-vitaminet hjælper samtidig med at absorbere UVB-lys som en ekstra beskyttende barriere mod solen.

 8. Mindsker rynker - jojobaolie er en fantastisk fugtgiver, der kan virke udglattende på dybtliggende rynker og fine linjer. Forskning viser, at jojobaolie hurtigt forøger hudens smidighed med længerevarende virkning. Læs mere om antiaging hudpleje.

 9. Læger ar - jojobaoliens store indhold af E-vitamin virker ikke blot helende på sår, men kan med sin reparerende virkning også være med til at lysne mørkere pletter i huden.
jojoba oil seed

HVAD ER JOJOBAOLIE & HVOR KOMMER DET FRA?

Jojobaolie kommer fra frøene fra jojobaplanten, der stammer fra Arizona, Kalifornien og Mexico. Jojobafrøene kan beskrives som kaffebønner, men varierer mere i størrelse og er ofte meget større.

Det var indianerne, der opdagede jojobaolien og anvendte den til deres hår og hud og til at konservere dyrehuder. De troede også, at det var gavnligt at spise for gravide kvinder, og jægere spiste det for at holde sulten på afstand, når de var på jagt. Jojobaolie anvendes idag primært til huden, men det har en lang række fordele og anvendelsesmuligheder.

lady rubbing jojoba oil into her arm

4 FORSKELLIGE MÅDER AT ANVENDE DEN MULTIFUNKTIONELLE SKØNHEDSOLIE

JOJOBAOLIE TIL HUDEN

Jojobaolie er en fantastisk fugtgiver, idet den minder om det menneskelige talg. Det stopper ikke porerne til og efterlader ingen fedtet hinde på huden - samtidig er det en helt naturlig måde at give huden, hvad den har brug for.

JOJOBAOLIE TIL HÅRET

Plej dit hår naturligt! Jojobaolie giver ikke blot intensiv fugt til hårstråene, der efterlades skinnende og sunde, det har også antiinflammatoriske egenskaber, så du kan holde din hovedbund sund.

JOJOBAOLIE TIL LÆBERNE

Jojobaoliens bølgende konsistens giver en beskyttende barriere til tørre eller sprukne læber. Den holder på fugten og efterlader læberne bløde og glatte - selv under de koldeste vejrforhold!

JOJOBAOLIE TIL ANSIGTET

Jojobaolie indeholder E-vitamin, som er et naturligt antiaging indholdsstof, der mindsker fine linjer og rynker. Desuden kan den anvendes som allergivenlig makeupfjerner til både ansigt og øjne - er der noget olien ikke er godt for?

NIVEA & JOJOBAOLIE

 

NIVEA OIL IN LOTION CHERRY BLOSSOM & JOJOBA OIL

Denne skønne creme er beriget med jojobaolie for at give dig en fløjsblød og strålende kropspleje. Den luftige konsistens betyder, at den er nem at påføre og smelter ind i huden uden at efterlade en fedtet hinde.


HJEMMELAVET HUDPLEJE MED JOJOBAOLIE

Alsidig og tilpasningsdygtig er to ord, som beskriver jojobaolie på bedste vis. Nedenfor kan du læse, hvordan du kan få gavn af olien.
jojoba oil face mask on lady

DULMENDE ANSIGTSMASKE MED JOJOBAOLIE

Tør eller sart hud kan have glæde af en genopfriskende jojobamaske. Bland tre teskefulde aloe vera gele med en teskefuld jojobaolie og masser det ind i den rene hud. Lad masken sidde i 20 minutter, inden du renser ansigtet. Ved jævnlig anvendelse af maske vil du holde din hud fugtet og bumsefri.

HVORDAN LAVES JOJOBAOLIE

 1. Dyrkning af jojobafrø: Jojobaolie kommer fra jojobaplantens frø. Når du har dine planter, er det vigtigt at høste de hårde, brune frø, som til slut vil blive til olie. 
 2. Tør jojobafrøene: Frøene skal tørre i en eller to uger, hvorefter de vil kunne frigive endnu mere af deres væske.
 3. Pres jojobafrøene: Læg de tørrede frø i en frøpresser og separer dem fra voksen, der er en klar olielignende masse.
 4. Kassér kødet fra jojobafrøene: Fjern alle spor af frøene, så der bliver en ren jojobaolie tilbage.
 5. Opbevar i rene glas: Hæld jojobaolien på glas med tætsluttende låg. Den friske olie skal opbevares på et køligt og tørt sted - du vil blive overrasket over, hvor længe det kan holde sig, hvis det opbevares og anvendes rigtigt.