PERFEKT UNDER MAKEUP!

80% af hudens rynker er forårsaget af solen! Brug ansigtssolcreme med matterende effekt.

Nu er vores solprodukter endnu mere bæredygtige! Men hvad betyder det egentlig?

Bæredygtighed er en kompleks størrelse og kræver tværfaglig strategier. Vi ønsker altid, at være langt fremme og arbejde med de nyeste resultater på området, for derved at drive flere bæredygtige innovationer. Vi er derfor altid i dialog med forskere, bæredygtighedsseksperter og vores egne leverandører, for at sikre og forbedre bærdygtigheden af vores produkter.

 

En stor del af NIVEA SUN formula er biologisk nedbrydelig og alle NIVEA SUN produkter indeholder ikke ingredienser der skader koralrevene verden over, og er derfor i overensstemmelse med Hawaii Reff Bill. Det er ikke kun vores formula der arbejdes på, når vi taler bæredygtighed. Det er også emballagen! NIVEA SUN PET pumpe spray flasker er lavet af 100% genanvendt materiale (Bortset fra låg og pumpe)

 

Selvom vi endnu ikke har ændret alle formula og alle emballager, så har vi taget et stort skridt i den rigtige retning - og det er noget vi bliver ved med! Vi arbejder derfor konstant på, at vores produkter bliver endnu mere miljøvenlige og bæredygtige i fremtiden, læs mere her.

ALT DET BESKYTTELSE DU BEHØVER

Alle vores NIVEA SUN-produkter indeholder høj UVA- og UVB-filter, som giver en direkte beskyttelse og passer til alle hudtyper. Vi anbefaler at anvende rigeligt med solcreme (30 ml til en hel kropsindsmøring hos en voksen) og ikke ophold dig i solen imellem kl 11-15, hvor solens stråler er stærkest på hilmen. Påfør gerne solcreme hver anden time, da det let forsvinder når vi bader, tører os og sveder. 

BESKYT HUDEN I ANSIGTET MOD SOLEN - HELE ÅRET RUNDT

Vidste du, at 80% af hudens rynker i ansigtet et forårsaget af solen? Intet andet sted på din krop er huden eksponeret mod solens stråler, som huden i dit ansigt. Vores hud i ansigtet er mere sensitiv og tyndere end resten af kroppen, og det er derfor vigtigt, at give huden i ansigtet ekstra pleje. Vores forskellige ansigtssolcremer, specielt udviklet til den tynde hud i ansigtet, har en let formula der ikke klistre og er derfor ideel under makeup. Start dagen med en ansigtssolcreme som beskytter dig mod solens stråler, hele året rundt. 
 

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvordan bliver min hud brun?
Solens UVB-stråler stimulerer hudens pigmentceller, der danner brunt pigmentmelanin for at beskytte huden. Melanin, der produceres naturligt af din krop, absorberer UV-stråler og bekæmper frie radikaler. Produktionen af melanin er vores naturlige beskyttelse mod sollys. Det er vigtigt at huske på, at muligheden for at blive brun eller en persons naturlige hudfarve har en betydning for modtageligheden over for hudskader.

Hvor meget solcreme skal jeg påføre?
Den mængde af solcreme, du påfører, har betydning for den beskyttelse, produktet giver. Du skal derfor bruge rigeligt med solcreme på hele kroppen. Ofte kan man glemme områder som nakken, øverste del af brystet og bagsiden af benene. Brugen af solcreme er en af de vigtigste faktorer i forhold til effektiv beskyttelse af din hud: Smør altid solcremen på, før du går ud i solen, så er du beskyttet med det samme. Du skal bruge 2-3 spiseskefulde solcreme til en almindelig voksen, hver gang du smører dig. Gentag hver anden time, og altid efter at du har været ude at bade og tørret dig med håndklæde.

Kan jeg øge solbeskyttelsen ved at tage mere solcreme på?
Den beskyttende effekt øges ikke ved at tage mere på. Det er derfor vigtigt, at du bruger en høj solfaktor til at begynde med. Den solfaktor, du vælger, er det beskyttelsesniveau din hud får. Hyppig påføring af solcreme (efter tørring, svømning osv.) gennem hele dagen hjælper med at bevare den valgte solfaktorbeskyttelse.

Hvad betyder vandfast?
I Europa findes der en bredt accepteret standard for, hvornår et produkt er vandfast. Standarden er godkendt af Cosmetics Europe (kosmetikindustriens paraplyorganisation). Standarden betyder, at en person skal kunne være 20 minutter i vandet ad to omgange (så er produktet "vandfast") eller ad fire omgange (så er produktet "ekstra vandfast"). Derefter skal minimum 50 % af solfaktorbeskyttelsen stadig virke. Så vandfast betyder ikke, at solcremen beskytter lige godt før og efter tid i vandet. Vi anbefaler derfor, at du påfører solcreme igen, når du har svømmet og tørret dig.

Hvad er de primære årsager til solallergi?
Solallergi skyldes oxidativ stress i de frie radikaler, der dannes i hudcellerne af UV-stråler. Immunsystemet overreagerer på dette og forårsager betændelse eller allergiske symptomer. Typisk påvirkes personer med meget sensitiv hud (ca. 20 % af befolkningen). Solallergi er ikke farligt, men kan være meget ubehageligt. Nogle personer reagerer på visse ingredienser, bl.a. duft- og farvestoffer. Du kan undgå solallergi ved at bruge en balanceret UVA/UVB-solcreme – UVA-beskyttelse er især vigtigt. Ideelt set bør produktet indeholde aktive cellebeskyttende ingredienser, bl.a. vitamin E, og formlen bør ikke indeholde potentielle irritamenter som duft- og farvestoffer.

Hvad betyder solfaktor (SPF)?
SPF fortæller, hvor længe du kan opholde dig i solen uden at blive solskoldet, afhængig af din huds evne til at beskytte sig selv (hvis man f.eks. kan opholde sig 10 minutter i solen uden at blive solskoldet, så ganger et produkt med solfaktor 10 denne ”selvbeskyttelsestid” med 10 = 100 minutter). Så din egen hudtype har altså betydning for, hvilken solfaktor du skal vælge. Men du opnår først og fremmest kun fuld beskyttelse, hvis du påfører tilstrækkeligt med solcreme. Vi anbefaler 2 mg/cm2 pr. påføring, dvs. ca. 1 fingerlængde af produktet til ansigtet eller 2-3 spiseskefulde til en gennemsnitlig voksen krop.
Kan jeg påføre solcreme i ansigtet, selvom det ikke specifikt er til ansigtet?
Der er ingen tegn på, at vores produkter ikke kan anvendes i ansigtet. Men der findes ansigtsplejeprodukter, der er udviklet specifikt til solbeskyttelse af ansigtshud. 

Har børn brug for en særlig form for solbeskyttelse?
Børn er særligt udsatte over for hudskader, der forårsages af UV-stråler. Deres hud er meget sensitiv, og særligt hos helt små børn er hudens naturlige beskyttelse endnu ikke færdigudviklet. Først når man når teenagealderen, er huden tyk nok og i stand til at udvikle solbrunhed. Det er typisk solskoldning, der opstod i barndommen, som forårsager hudkræft i en senere alder. Derfor bør børn bruge solbeskyttelse med en høj solfaktor. Hyppige badeture og svømning reducerer derudover hudens egen evne til at beskytte sig mod UV-stråler og vasker til dels solcremen af. Det er derfor, at vores ""ekstra vandfaste"" produkter til børn og Kids Swim & Play-produkterne tåler vand i længere perioder. Cosmetics Europe har fastsat en standard for ""ekstra vandfasthed"", der betyder, at produktet skal kunne holde til badeture på 4x20 minutter. 
Vi supplerer med, at et produkt skal være ”langvarigt vandfast”, hvor en person kan bade i 6x20 minutter, efter at produktet er påført, og bagefter skal solbeskyttelsen stadig være over 50 % af den oprindelige værdi.

Kan jeg bruge solcreme købt sidste år, eller er det mindre effektivt?
Vi garanterer kvaliteten af vores produkter i 12 måneder, efter at de blev åbnet første gang. Hvis produktet er blevet opbevaret under almindelige forhold ved stuetemperatur og hverken lugter eller ser mærkeligt ud, kan det stadig bruges det følgende år. Følgende er tegn på, at produktet ikke længere kan bruges: 
- lugten har ændret sig markant
- produktet er vandet eller olieret  
- farven er ændret
Den almene opfattelse af, at solfaktoren i solcreme mindskes over tid og at kun nye produkter giver komplet beskyttelse er ikke korrekt.

Hvad kan jeg gøre ved gule pletter fra solcreme på mit tøj?
Overførslen af solcreme på lyse tekstiler kan medføre gule og orange pletter på tøjet. Pletterne skyldes specifikke UV-filtre i visse produkter. Grundet deres spektrale absorberingsevne har visse UV-filtre en gul farve, der kan medføre de gule pletter. Filtrenes absorberes af materialet pga. kontakten mellem filtermolekulerne og materialets overflade. Pletterne kan være vanskelige at fjerne ved tøjvask og kan endda blive tydeligere, når de kommer i kontakt med ioner i vaskevandet. Solcreme bør helst absorberes helt af huden og ikke komme i direkte kontakt med tekstiler og hårde overflader for at undgå pletter. Men hvis produktet kommer i kontakt med tøj, kan denne enkle vejledning hjælpe med at mindske pletterne fra solcreme:

Brug ikke blegemiddel.
Vask ved lave temperaturer, da høje temperaturer kan binde pletterne til materialet.
Trin 1: Forvask ved 30 grader, og brug ikke vaskemiddel
Trin 2: Vask derefter ved 30 grader, og brug flydende vaskemiddel

BESKYT DIT BARNS HUD MOD SOLENS STRÅLER

Solens stråler gør os glade - specielt hos børnene. En god solbeskyttelse er derfor ekstra vigtigt, især hos børn, for at kunne beskytte deres sensitive hud mod solens stråler. Vi anbefaler en solcreme med en høj SPF solfaktor, gerne faktor 50, og at man derudover også anvender UV-tøj for at beskytte imod solen.

VORES PRODUKTER ER GODE FOR DIG OG MILJØET

En stor del af formulaen i NIVEA SUNs produkter er biologisk nedbrydelige og alle solprodukter indeholder ikke ingredienser, der kan skade verdensrevene. Vores NIVEA SUN PET-flasker er desuden lavet at 100% genanvendt plastik (foruden pumpe og låg). 

HAWAII REEF BILL - SIKRE KORALREV OG BESKYTTET HUD

Solen gør os glad. Den har en stor indflydelse på vores velbefindende og stimulerer vores Vitamin D produktion. Men solens stråler kan også være skadende for os. Derfor er solbeskyttelse med effektive UV filtre meget vigtige. Desværre er mange UV filtre, sammen med andre årsager, mistænkt for at have en skadelig effekt på koralrevene. Grundet dette, har staten Hawaii vedtaget en lov med effekt d. 1. januar 2021, der forbyder brugen af UV filtrene oxybenzone (benzophenone-3) og octinoxate (ethylhexylmethoxycinnamate). Alle europæiske NIVEA SUN produkter er fri for disse ingredienser og er derfor i overensstemmelse med Hawaii Reef lovforslaget.

NIVEA SUN

NIVEA SUN stræber ikke kun efter at give den bedste solbeskyttelse, men også at minimere den miljømæssige effekt af vores produktion. Vores solpleje produkter har været testet igennem for at imødekomme den højeste kvalitet og sikkerhedsstandarder.

OXYBENZONE

I forbindelse med nye undersøgelser af koraler i laboratorie betingelser, er Oxybenzone (Benzophenone-3) mistænkt for at accelerere afblegningen af koralerne.

OCTINOXATE

Research på Octinoxate (Ethylhexyl Methoxycinnamate) er mindre konkluderende end undersøgelsen af Oxybenzone. Da mekanismen kan være den samme med oxybenzone, er denne ingrediens også forbudt af Hawaii Reff lovforslaget og ikke en del af NIVEA SUNs produkter.