Hvilken virkning har solen på stranden, i bjergene eller i byen?

Når solen stråler, stråler vi med den. Og det bedste tidspunkt at fylde op med lidt sol er, når du er på ferie. Hvad enten du bruger tid på stranden eller i bjergene, kan du med NIVEA nyde din feriesol helt uden bekymringer. Opdag valget mellem solcreme til påføring én gang om dagen, strandsolcreme og skisolcreme.

Af sted til strandenAf

Stranden er vores yndlingsopholdssted om sommeren. Bølgerne skvulper mod kysten, sandet kildrer dine tæer, og solen skinner... pragtfuldt! Men der er nogle få ting, du skal være opmærksom på, når du tilbringer dagen på stranden.

Nyd hvert øjeblik på stranden

Når vi opholder os på stranden, nyder vi selv de højeste temperaturer. Havets brise køler os ned til en behagelig temperatur, og hvis det stadig er for varmt for os, tager vi bare en dukkert i vandet. Men lad dig ikke narre. Selv om der er en kærkommen kølende brise, er solens stråling der stadig. Og det samme gælder vandet: 60 % af UVB- og 85 % af UVA-stråler kan nå dig ned til 50 cm under vandets overflade. Derfor er det særdeles vigtigt at beskytte dig med vandfast solcreme. Det gode er, at alle NIVEA sun protection products er vandfaste og derfor beskytter din hud, selv når du bader. Derfor kan du bare bruge dit yndlingsprodukt.er vandfaste og derfor beskytter din hud, selv når du bader
Sunscreen at the beach

Nyd solen sikkert

IHvis du altid bruger solcreme igen efter svømning og aftørring, kan du slappe af og nyde din dag i solen.
sunscreen at the beach

Solbeskyttelse på stranden

Som en generel regel bør du beskytte hele kroppen tilstrækkeligt. Når du påfører creme, bør du være særligt opmærksom på kroppens såkaldte "solfælder" (næse, kinder, skuldre, hals, fodsvang, skaldet hoved), da disse er meget udsatte for solens stråler.

Efter sol

Selv om du har passet godt på dig selv, føles din hud ofte varm og tør efter en lang dag i solen. Og den har brug for intensiv pleje. After sun-produkter er udviklet specielt til din huds behov og giver den alt, hvad den har brug for nu.

Fornødenheder til en dag på stranden

  • Parasol – slap af, og nyd dagen i skyggen.
  • Men glem ikke at bruge solcreme.Men glem ikke at bruge solcreme.
  • Solcreme – og husk altid at påføre cremen igen efter svømning og frottering.
  • En hat, kasket eller et tørklæde – dit hår og din hovedbund skal også beskyttes.
  • Solbriller – dine øjne bør altid være godt beskyttede af gode solbriller. Og glem ikke at købe dem til børnene!
Woman water
Og husk også at indtage tilstrækkelig væske på stranden.

Skygge er det bedste sollys

Den bedste plads i solen er pladsen i skyggen. Dette gælder også på stranden, især, hvis du ønsker at opbygge en sund, sommerlig hudfarve. Selv om skyggen giver betydelig beskyttelse mod UV-lys, skærmer den dig ikke helt mod det. Op til 40 % af UV-strålerne kan stadig nå dig i skyggen. Det betyder, at du også bliver solbrændt i skyggen. Risikoen for at blive forbrændt af solen er betydeligt højere her, end de fleste tror. Ikke engang skyer giver komplet beskyttelse. En overskyet, grå himmel reducerer kun UV-strålingen med en lille procentdel. Så hvis du er i skyggen, eller det er overskyet, bør du ikke gå ud uden tilstrækkelig beskyttelse.

Op på bjerget

Bjergene bliver mere og mere populære som feriedestination. Og ikke blot til skiløb om vinteren. Bjerge ligger også højt på alles liste resten af året til vandreture, trekking og mountain-biking. Hvis du har planer om at opholde dig i bjergene, må du huske at pakke din skisolcreme.
Sunscreen in the mountains

Påfør solbeskyttelse igen med regelmæssige mellemrum

Vigtigt: Man kan nemt komme til at svede under vandreture. Det vasker solbeskyttelsen af lidt efter lidt. Så hvis du bliver ved med at påføre din solbeskyttelse under vandreturen, kan du slappe af og nyde dagen.
Sunscreen skin

Det er de dele på huden, som du især bør beskytte i bjergene

Det gælder også, at når du er i bjergene, bør du beskytte alle områder af kroppen, som kommer i kontakt med sollys. Vær særligt opmærksom på ansigt, næseryg, hals, arme og ører.

Fornødenheder til en dag i bjergene

Y"Du kommer til at nyde din dag i bjergene meget mere, hvis du tager alt, hvad du har brug for, med dig. Her er en lille tjekliste med de ting, som oftest bliver glemt derhjemme:

  • Solbriller – sørg for, at glassene har UV-beskyttelse.
  • Hovedbeklædning – kulde og sol beskadiger både hud og hår.
  • Rigeligt at drikke – et godt råd: En let plastflaske er nemmere at bære.
  • Læbepleje – vær også opmærksom på solbeskyttelsesfaktoren her.
  • Et mellemmåltid til at undgå sult – prøv at tage nogle tørrede abrikoser med dig. De mætter, smager godt, og indholdet af betacaroten forbedrer hudens beskyttende funktion.
Mountain UV radiation

UV-stråling i bjergene

Endnu en ting at være opmærksom på ved ophold i bjergene: Intensiteten af UVB-stråler stiger med højden: med 15–20 % for hver 1.000 meter. Det betyder, at du har brug for en højere solbeskyttelsesfaktor, jo højere du stiger op.

Hjemme, i byen, på landet: solbadning til at fylde op

Smut ud i din frokostpause, og fyld op med lidt sol. Det er lige meget, hvor du er, du kan gøre det næsten overalt. I en park i nærheden eller på firmaets terrasse, det hjælper dig til at slappe af og klarer hovedet, hvis du bruger lidt tid udenfor. Ikke desto mindre undervurderes solens styrke ofte, og i løbet at et øjeblik kan dine læber blive stramme, og din hud kan begynde at brænde. For at forhindre, at dette sker, bør du ikke opholde dig ude i solen længere end ca. 15 minutter uden beskyttelse. Selvfølgelig varierer denne tid afhængigt af din hudtype, men som en tommelfingerregel bør du ikke overskride et kvarters tid. Hvis du ønsker at blive i solen længere uden at skulle bekymre dig, skal du bruge en solcreme til dit ansigt som NIVEA SUN UV Face Soothing Sensitive Cream SPF50.
sun
En lille pause i solen? Desværre holder de frie radikaler ikke pause. Lad være med at brænde dit ansigt unødvendigt – da det desværre kun er 10–15 minutter i solen uden beskyttelse er det, der skal til.

Det er det, der gør bjergene så specielle

At opholde sig højt oppe, langt over alt andet og nyde den utrolige panorama – bjerge er toppen! Nyd hvert øjeblik. Men nøjagtigt ligesom på stranden kan en kølig brise i bjergene være vildledende, da UV-stråler stadig er til stede. En kølig brise kan også hurtigt blive en iskold vind, især i store højder. Huden har derfor brug for beskyttelse, ikke blot mod UVA- og UVB-stråler, men også mod kulden. I disse områder er der ofte tilfældige snefelter, som varer ved ind i foråret og sommeren. Vær særlig forsigtig her: Sneen reflekterer solens stråler og forøger dens virkning – op til 90 % af den eksisterende UV-stråling. Invester i en skisolcreme!
product-stage-bg

Hvor længe holder solbeskyttelse?

Vi brugte en UV-kameralinse til at se, hvor længe solbeskyttelse holder, når den er påført. Når man ser på solbeskyttelsen gennem en UV-linse, kan man se, hvor meget din hud er beskyttet. Svedafsondring, svømning og frottering af huden påvirker alt sammen mængden af solbeskyttelse.