Alt om solcreme til fedtet hud

Alles hud er forskellig. Hvis du har en fedtet teint, er det måske svært at finde solplejeprodukter. Med disse gode råd til fedtet hud ved du lige, hvad du skal se efter.

En introduktion til solcreme til fedtet hud

Find ud af, hvad årsagen er til fedtet hud, og hvordan du behandler en fedtet teint, så din hud ser smuk ud hele dagen lang.

Hvad gør fedtet hud speciel?

 

Der er ingen tvivl om, at fedtet hud er en af de mere udfordrende hudtyper at behandle. Hvis du har fedtet hud, er vi sikre på, at du er enig.

Hvis du har tør hud, kan du give din hud fugt, og den suger det til sig. På den anden side, hvis du prøver at tørre fedtet hud ud, er kroppens naturlige respons blot at producere mere fedt.

Det kan se ud som en no-win situation, men der er nogle få enkle trin, du kan tage for at afhjælpe det. 

For eksempel, når du er på indkøb efter hudplejeprodukter, bør du se efter lette eller matte cremer og blide sera, da disse hjælper til at behandle fedtet hud.

Det handler om UV-beskyttelse

Uanset hvilken hudtype du har, er det vigtigt at bruge en solcreme med UV-beskyttelse. NIVEA Suns bredspektrede solcremer beskytter din hud mod skadelige UVB- og UVA-stråler, som kan give solskoldning, for tidlig aldring af huden og endda hudkræft.

Top 3-hudplejeråd til fedtet hud

  1. Gå ikke ud fra, at produkter mærket 'udtørrende' vil være gode for din fedtede hud. Man skulle tro, at fedtet hud ville have brug for at udtørre for at få det fedtede lag på dit ansigt under kontrol. Sagen er, at disse produkter som regel blot tilskynder til, at der produceres mere fedt.
  2. Eksfoliering er din bedste ven Fedtet hud har en tendens til at have en større opbygning af døde hudceller og større porer. Regelmæssig brug af en skrubbecreme vil hjælpe med at rense dine porer for ekstra fedt og død hud.
  3. Hemmeligheden er i din håndtaske Uanset hvor godt du renser, eller hvor let en fugtighedscreme du bruger, er der dage, hvor du har brug for en håndsrækning. At have trækpapir eller fast pudder i tasken vil afhjælpe forekomster af fedt.

Ting, du skal huske, når du bruger solcreme til fedtet hud

  1. Du skal vælge en let solcreme såsom en spray.
  2. Sørg for, at din solcreme er vandbaseret.
  3. Dup huden med trækpapir, før du påfører solcreme.
  4. Da fedtet hud har en tendens til a producere mere sved, er det sandsynligt, at din solcreme forsvinder hurtigere – sørg for at påføre din solcreme igen oftere end andre med mere tør hud for at forblive beskyttet.
Hvilken hudtype er du?

Tør hud

Når vi bliver ældre, har vores hud en tendens til at blive mere tør. Men nogle kvinder er bare mere tilbøjelige til at have tør hud – selv fra en ung alder. Til forskel fra fedtet hud har en tør teint brug for intenst fugtgivende cremer og nærende hudplejerutiner til at genoprette balancen i de naturlige fugtniveauer.

Hvilken hudtype er du?

Fedtet hud

Fedtet hud forekommer, når talgkirtlerne producerer for meget fedt, hvilket kan føre til synlige porer, en skinnende teint og muligvis bumser. Brug en let fugtighedscreme, der hurtigt absorberes og ikke efterlader huden med en olieagtig glans.
Hvilken hudtype er du?

Kombinationshud

En meget almindelig hudtype er en fedtet T-zone med tørre pletter på kinderne. Spørgsmålet er: Bør du bruge produkter til tør eller fedtet hud? Heldigvis er der cremer, der er formuleret til denne hudtype, som giver fugt, men får huden til skinne mindre.

Hvad forårsager fedtet hud?

Der er flere grunde til, at du måske oplever fedtet hud. Hvis du altid har haft en fedtet teint, kan det skyldes dine gener. Men hvis den fedtede hud kommer og går, kan det være hvad som helst fra tidspunktet på måneden, vejret eller som en reaktion på dine hudplejeprodukter.

Din vejledning til solcreme til fedtet hud

Find ud af, hvordan du behandler fedtet hud, når du opholder dig i solen, med disse gode råd til valg af den rigtige solcreme til din hudtype.

Vandfast solcreme til fedtet hud

Når du har påført solcreme, er det sidste, du ønsker, at det glider af. Vi anbefaler altid at påføre det igen hver 2. time og efter, du er kommet ud af vandet eller har frotteret dig. Men alle vores solcremer beskytter dig, når du sopper eller tager en hurtig dukkert i poolen.

Bredsprektret solcreme

Alle NIVEA-solcremer er bredspektrede. Det betyder, at de beskytter din hud mod både UVA- og UVB-stråler – hvilket er vigtigt for alle hudtyper. Uanset om du har fedtet hud eller ikke, er det vigtigt at sikre, at der er en barriere mellem dig og de stråler, der giver rynker og hudkræft.

Ikke-fedtende solcreme

 

Uanset hvilket hudplejeprodukt du leder efter, bør en ikke-fedtet formel altid have høj prioritet, hvis du har fedtet hud. En fedtet hud har en tendens til at producere mere talg end normal hud, så du skal se efter en let formel. Disse formler er normalt også de bedste solcremer til hud med en tendens til akne.

Et valg for mennesker med fedtet hud er en ren spray-solcreme, hvilket betyder, at du skal undgå tunge lotioner og fedtede cremer. Uanset hvilket format du vælger, fokuserer NIVEA-solcremer på yderst effektiv, øjeblikkelig UV-beskyttelse lige der, hvor du har brug for det.

SEKS TING DU BØR VIDE OM SOLBESKYTTELSE

Det er afslappende og sjovt at bruge tid på stranden. Men der er et par ting, du bør vide for at være godt beskyttet mod UV-stråler. Læs om SPF, omgående beskyttelse, aftagende effekt, forskellen mellem fugtighedscreme med SPF og solcreme, og hvordan du påfører solcreme korrekt.
background