BIONEDBRYDELIGHED

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

BIONEDBRYDELIG HUDPLEJE & PRODUKTER FRA NIVEA

Bionedbrydning er en naturlig og velafbalanceret proces, der sikrer en cirkulær strøm af materialer i naturen. Vi kan se det hvert efterår, når træerne smider deres blade, som derefter bliver til jord og livsvigtige næringsstoffer månederne efter. Men nye og ikke-biologisk nedbrydelige materialer forstyrrer ofte denne proces og den naturlige cyklus.

Derfor har vi som en af vores prioriteter at garantere bionedbrydelighed, når vi udvikler hudplejemidler. Ved at bruge bionedbrydelige ingredienser sikrer vi, at materialerne kan returneres til naturen uden at efterlade spor, som miljøet ikke selv kan nedbryde. For at vurdere bionedbrydeligheden af vores formulaer anvender vi analysemetoder i henhold til OECD eller tilsvarende retningslinjer.

Hvorfor gør biologisk nedbrydelig hudpleje en forskel?

Fordelene ved bionedbrydelige hudplejeprodukter bliver tydelige, når man ser på en kategori som kropsrens, hvor produkterne skylles af. Tænk bare på hvor meget produkt, du vasker af huden, og som derefter skylles ud i afløbet. Når vandet er brugt, føres det til et rensningsanlæg, hvor rengøringsprocesser efterligner den naturlige, biologiske nedbrydning. Et bionedbrydeligt hudplejeprodukt gør det nemmere at rense spildevandet og sikrer, at kun uskadelige stoffer ledes ud i vores vandløb, søer og havet.

For at øge bionedbrydeligheden af vores formulaer besluttede NIVEA allerede i 2013 at udfase eksfolierende partikler fremstillet af polyethylen, ofte kaldet mikroperler, i kosmetik. Siden slutningen af 2015 har alle NIVEAs peelingprodukter været uden mikroperler, og siden 2020 har alle NIVEAs produkter, der skylles af, som brusegel og shampoo, været fri for mikroplast i henhold til definitionen i FN's miljøprogram (UNEP). Vi har i stedet brugt miljøvenlige alternativer. Vigtigst af alt vil NIVEAs produkter være uden mikroplast ved udgangen af 2021 i henhold til UNEP's definition.

Hvad så med polymerer?

Diskussionen om mikroplast er også til en vis grad udvidet til at omfatte stoffer, der grundlæggende set har forskellige egenskaber. De pågældende ingredienser er polymerer, som enten opløses i vand eller ligner gel-tekstur. De kaldes også "flydende mikroplast" - et begreb, der ikke kun er vildledende, men heller ikke videnskabeligt forsvarligt. Hvis de anvendes i små mængder som fortykningsmiddel, stabilisatorer eller filmdanner, tilfører de produkterne en række fordele, så som øget vandbestandighed for solcreme eller bedre hårglatning for shampoo. Ifølge FN's Miljøprogram (UNEP) er disse polymerer dog ikke mikroplast.

Uanset hvad de kaldes, og uanset deres formål, skal all polymerer der anvendes af NIVEA, opfylde de strengeste sikkerhedskrav. Huden kan derfor tåle dem ganske godt, og de er ikke allergifremkaldende. NIVEA lover, at alle polymerer, der anvendes i vores europæiske formuleringer, vil være biologisk nedbrydelige inden udgangen af 2025. For os er bionedbrydelighed afgørende for at kunne slippe for eventuelle negative indvirkninger på økosystemerne.

Sister2Sister

 

NIVEAs sortiment af bionedbrydelige produkter til kropsrens

Vores udvalg af brusebadsprodukter er super vigtige inden for vores sortiment af bionedbrydelige hudplejeprodukter. De fleste af dine yndlingsprodukter som vores nye Naturally Good Shower-produkter, er allerede mere end godt 95 % bionedbrydelige. Se efter dette symbol, så du kan være sikker på, at dine brusebadsprodukter er lige så blide ved din hud, som de er ved miljøet.

- Gå på opdagelse i vores sortiment af showergelprodukter

 

NIVEAs øko-optimerede ansigtsrenseservietter

Vores Naturally Good-servietter er et andet glimrende eksempel på biologisk nedbrydelig hudpleje fra NIVEA. Bionedbrydeligheden for formuleringerne i vores servietter er op til 95 %. Desuden består vores Naturally Good-renseservietter af viskosefibre, et 100 % plantebaseret materiale, som er biologisk nedbrydeligt. Det var meget vigtigt for os at vælge en bæredygtig viskose. Produktionen af den bruger halvt så meget vand og udleder halvt så meget som en generisk viskose. Vi har som mål fremover at kunne tilbyde dig 100 % bionedbrydelige servietter, hvorfor vi arbejder hårdt på at forbedre formuleringerne i vores 95 % bionedbrydelige ansigts- eller makeupservietter endnu mere.

- Se nærmere på vores ansigtsrenseservietter

EN HUD. EN PLANET. EN PLEJE.

Vi ønsker at være 100 % transparente og besvare alle spørgsmål om bæredygtighed hos NIVEA. Hvis du ikke kunne finde de svar, du ledte efter, på denne hjemmeside eller er på udkig efter mere detaljerede oplysninger, kan du besøge hjemmesiden om bæredygtighed hos NIVEAs moderselskab, Beiersdorf..