NIVEA MicellAIR®-emballage er lavet at 96% genanvendt plastik

NIVEA MicellAIR®: LAD HUDEN OG NATUREN ÅNDE!

MILD MOD HUDEN OG MILJØET
Nu er flaskerne i vores populære produktserie NIVEA MicellAIR® lavet af 96% genbrugsplastik. Produkterne fjerner effektivt alt makeup og urenheder, uden at efterlade huden fedtet - og nu er de også veganske.

NIVEA MicellAIR®: FJERNER EFFEKTIVT MAKEUP UDEN AT FEDTE HUDEN

Til forskellige hudtyper og selv til vandfast- og langtidsholdbart makeup: Vores veganske formula med miceller af naturlig opringelse, sikrer en skånsom og effektiv ansigtsrens.

MicellAIR®-flaskerne er lavet af 96% genbrugsplastik

Vi tager ansvar for at begrænse affald: Flaskerne i vores NIVEA MicellAIR® produktserie og NIVEA Double Effect Eye Makeup-Up Remover er lavet af 96% genanvendt plastik (uden låg og label).

Hvorfor  genbrugsplast? 

 Ved at bruge genanvendt plastik yder NIVEA et vigtigt bidrag til udvikling af nye og bæredygtige emballageløsninger. På den måde, kan vi reducere mængden af ny emballage og øge mængden af genanvendt materiale, som bruges til at producere disse flasker.

Hvorfor er de nye flasker bedre for miljøet?

De nye flasker bidrager til en øget bæredygtighed på flere måder. Ved at bruge genanvendte materialer sigter vi mod en cirkulær økonomi og undgår at producere ny plastik.

Effektiv makeupfjerner

Hvor meget plastik sparer vi?

Takket være vores innovative og miljøvenlige ændringer i emballagen i vores renseprodukter, kan vi på verdensbasis reducere mængden af nyproduceret plastik med 1115 tons hvert år. 

Hvordan fungerer genbrugsprocessen?

Original plastik flaske

Trin 1: Original plastik flaske

Vores genanvendt PET-materiale kommer fra genanvendt plastikflasker
Plastikflasker bortskaffes

Trin 2: Bortskaf rigtigt

Efter brug bliver den tomme plastikflaske bortskaffet og havner i genbrugssystemet. 
Plastikflasker i småstykker

Trin 3: Plastikflasker skæres i småstykker

På genanvendelsesanlægget bliver flaskerne skåret i småstykker og vasket helt rene.
Plastikstykkerne bliver til råmateriale

Trin 4: Plastikstykkerne bliver til råmateriale

Plastikstykkerne smeltes og formes til små, glatte korn - granulat, som bliver til det nye råmateriale til produktionen af  genbrugsplastflasker.
Flasker lavet af genbrugsplast

Trin 5: Flasker lavet af genbrugsplast

Det genbrugte plasikgranulat er smeltet og blæst ind i specielle former, som bliver til de færdige flasker.
Farvning af flasker af genbrugsplastik

Trin 6: Sådan ser flaskerne ud

På dette billede kan du se, ved hjælp af den lysegrå farveskala, mængden af genbrugsplast. Jo mere genbrugsplast som er brugt, desto mere grå bliver flasken. Fra 0% genbrugsplast til venstre, bevæger NIVEA sig direkte mod 96% genbrugsplast til højre.

PRODUKTION AF OG DET NYE UDSEENDE PÅ EMBALLAGEN

I dette interview med Heike Georg, Global Emballageansvarlig hos NIVEA, fortæller hun hvad der er specielt ved de nye emballager,  samt hvad der ellers er unikt i de nye designændringer.
Heike Georg, Global Emballageansvarlig NIVEA

Heike Georg, Global Emballageansvarlig NIVEA, Beiersdorf AG

Interview omkring NIVEA MicellAIR®-flaskerne

Hvad er så specielt ved de nye NIVEA MicellAIR®-flasker?

 Flaskerne i produktserien NIVEA MicellAIR® er nu lavet af 96% genbrugsplastik - uden låg og label. I tråd med vores 4R strategi (Reduce, Reuse, Recycle og Replace) som går ud på at reducere, genanvende og erstatte, har vi primært fokuseret på genanvendelse.

Designet af flaskerne er ændret en smule. Hvorfor det?

Vi har lavet flaskerne lidt mere farverige, fordi genbrugsplastik let kan få et gråt skær. Materialet er nemlig ikke helt farveløst, ligesom nyt plastik er. Derudover forklarer ikonerne på bagsiden af flasken, at produktet er vegansk og af naturlige miceller.

Hvorfor er flaskerne kun 96% genbrugsplast og ikke 100%?

NIVEA MicellAIR®-flaskerne indeholder UV-filtre som beskytter produktet. Derudover indeholder NIVEA MicellAIR® Expert flaskerne et farvestof som er opløst i plastik og tilsat granulatet under produktionen af flaskerne.  Hos NIVEA ønsker vi at være åbne overfor forbrugerne og derfor har vi undladt disse dele af flasken i beregningen. Det er derfor flaskerne laves af 96% genbrugsplast, og ikke 100%. 

 

OM BÆREDYGTIGHEDSINITIATiVET FOR MICELLAIR®-PRODUKTERNE

Formulaen er mikrobiomvenlig. Hvad betyder det? 

 Hudens mikrobiom er det usynlige beskyttende lag på huden bestående af naturlige bakterier, som beskytter mod ydre påvirkninger og opretholder hudens balance. De er vigtige for at sikre en sund hud. NIVEA MicellAIR®-produkterne er så skånsomme, at de ikke skader hudens naturlige mikrobiom eller forstyrrer hudens mikrobiombalance.

Er produkterne 100% veganske og cruelty-free?

NIVEA MicellAIR®-produkterne er 100% veganske og indeholder ingen ingredienser fra dyr eller udvundet fra dyr. Produktionsprocessen for de enkelte ingredienser, og det endelige produkt, omfatter heller ingen ingredienser fra dyr eller udvundet fra dyr. NIVEA engagerer sig for at skabe en fremtid uden testning på dyr. Vi har i mange år arbejdet aktivt for at udvikle andre testmetoder som kan bekræfte, at NIVEAs produkter er hudvenlige og effektive.

Hvor kommer genbrugsplasten fra?

Vi bruger plast som er genbrugt efter forbrugerne (PCR) - dvs. fra plastaffald som dannes af forbrugerne hjemme og/eller på arbejdspladser. I flaskerne til NIVEA MicellAIR® bruges rPET plast fra vandflasker. Denne genbrugsplast kommer fra genbrugdsanlæg og omdannes til ny plast af leverandørerne af plastmateriale.

 

Hvorfor er låget ikke af genbrugsplast?

 Låget laves af en anden type mateirale (PP) der er udviklet ud fra tilgangen til, at sikkerhed til genbrugsmateriale ikke er kommet så langt. Vi arbejder med at indføre rPP i lågene på nye lanceringer og relanceringer.

Påvirker den nye emballage holdbarheden eller bevaringen af produkterne?

Den kemiske struktur i genbrugsplastikken er den samme som ved nye materialer, så den påvirker ikke produktet. Derudover har vi testet materialet med produktet i over tid og under forskellige forhold.

Har I planer om at forbedre flaskernes miljøpåvirkning ydeligere?

Ja, vi har iværksat forskellige tiltag som vi arbejder med hver dag. Vi arbejder blandt andet på at udvikle en metode, hvor vi kan anvende genbrugsmateriale i lågene, som farvestof og i labels. Derudover arbejder vi også med labels for at gøre hele emballagen mere genanvendelig.